- اخبار ورزشی - به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، امیر حاج‌رضایی مربی بیش از نیم قرن از زندگی‌اش را در فوتبال و با فوتبال گذرانده و همیشه تحلیل‌هایی در مورد اتفاقات روز فوتبال ایران و دنیا د...
- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، امیر حاج‌رضایی مربی بیش از نیم قرن از زندگی‌اش را در فوتبال و با فوتبال گذرانده و همیشه تحلیل‌هایی در مورد اتفاقات روز فوتبال ایران و دنیا دارد.

او که یکی از مخالفان جدی بازگشت مهدی تاج به فدراسیون و کارلوس کی‌روش به تیم ملی ایران بود، حالا ترجیح می‌دهد صحبتی در مورد فوتبال ایران و اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، نداشته باشد، اما یک تحلیلگر، در همه مسائل تحلیلگر است، چه فوتبال باشد و چه کشتی و این دو را به زیبایی هر چه تمام‌تر به هم مربوط می‌کند. خصوصاً آنکه حاج‌رضایی اندکی کمتر از میزان دانسته‌هایش از فوتبال و تاریخش، کشتی و اتمسفرش را خوب می‌شناسد.

صحبت با این کارشناس و تحلیلگر فوتبال به آزمون کامران قاسم‌پور در 97 کیلوگرم با جدی‌ترین مدعی این وزن که حریف آمریکایی است، در جام‌جهانی آمریکا می‌رسد و به تسنیم می‌گوید: حیف است کامران قاسم‌پور المپیک را از دست بدهد، اهل فن باید روی او کار کنند که بتواند در وزن جدید نتیجه بگیرد. از دید عامه شاید صرفاً بالا بردن وزن ملاک باشد، اما او قطعاً باید برای رفتن به وزن بالاتر، صاحب عضلات قدرتمندتری شود و در عین حال هم سرعتش را از دست ندهد. از نظر من قربانی شدن یکی از این دو نفر (حسن یزدانی و کامران قاسم‌پور) به زیان کشتی ایران است.

تغییر وزن حریف سابق یزدانی و قاسم‌پور در مرحله اول چرخه انتخابی تیم ملی کشتی

*نباید مسئله دیوید تیلور را تابو کرد که یکی قربانی شود

این کارشناس با اشاره به دیدگاهی که مدعی است کامران قاسم‌پور بهتر از حسن یزدانی می‌تواند با دیوید تیلور کشتی بگیرد، گفت: مسئله تیلور نباید برای ما یک تابو باشد که به هر وسیله‌ای شکسته شود، یعنی اینطور نباشد که شکست تیلور، به نابود شدن یکی از این دو کشتی‌گیر ما منجر شود. این مهم‌ترین معادله پیش روی کادرفنی تیم ملی ایران است و به یک شکلی باید هر دو نفر اینها را به المپیک برسانند. ای کاش کامران قاسم‌پور با حریفان در سطوح پایین‌تر کشتی می‌گرفت و آرام آرام اعتماد به نفس لازم برای مبارزه با حریف درجه یک آمریکایی را پیدا می‌کرد. اسنایدر بعد از سعدالله‌اف از همه بهتر است، حالا که سعدالله‌اف به خاطر محرومیت روس‌ها، در مسابقات حضور ندارد، اگر در شرایط مناسب‌تر از کامران قاسم‌پور مقابل اسنایدر استفاده می‌شد، او 5-صفر به این حریف نمی‌باخت. خصوصاً آنکه بنا به گفته خودش 89 کیلو و 800 گرم وزن بدنش بود و نزدیک به 10 کیلوگرم اختلاف وزنی با هم داشتند. باید خیلی فنی و ظریف روی این قضیه کار کرد. من به عنوان یک تماشاگر عادی جام‌جهانی 2022 آمریکا، اعتقادم این بود که نه در کشتی با حریف ضعیف ژاپنی و نه با حریف قدرتمند آمریکایی، خوب بود از کامران قاسم‌پور در 97 کیلوگرم در مصاف با کشتی‌گیر منتخب جهان استفاده می‌شد. کشتی‌گیر منتخب جهان نه به ضعیفی ژاپن و نه به قدرت اسنایدر بود.

*رودررو کردن و تقابل یزدانی و قاسم‌پور کار خوبی نیست

امیر حاج‌رضایی معتقد است که نباید دو ستاره کشتی ایران را در یک وزن قرار داد و گفت: تقابل یزدانی و قاسم‌پور هم خوب نیست، اینکه آنها مقابل هم قرار بگیرند. در فوتبال می‌شود اما شرایط کشتی فرق می‌کند. خاطرم هست ایتالیایی‌ها در جام‌جهانی 1970 دو بازیکن خوب در یک پست داشتند، یکی جیانی ریورا که بازیکن میلان بود و دیگری ساندرو ماتزولا که در اینتر بازی می‌کرد. هر دو هم به اصطلاح امروزی‌ها، پلی‌میکر و طراح بودند اما به صورت همزمان نمی‌شد از آنها استفاده کرد. بازی آنها کاملاً شبیه به هم بود، برخلاف اینکه خیلی از مربیان تلاش می‌کنند اینطور بازیکنان را به هر شکلی به تیم بخورانند و از هر کدام در یک پست مجزا استفاده کنند، در عین حال که یکی از آنها بازیکن میلان و یکی اینتر بود و بین باشگاه‌های و هواداران آنها هم کری‌های خاصی وجود داشت، طبیعتاً بیرون گذاشتن یکی از این دو ستاره، موجب نارضایتی هواداران تیم مقابل می‌شد و خیلی‌ها تن به سازش‌کاری در موردشان می‌دادند که هر دو در زمین باشند، اما مربی ایتالیا در جام‌جهانی این کار را نکرد. شاید هم یکی دو بار از آنها همزمان استفاده کرد و دید که جواب نمی‌دهند و این کار اشتباه است، اما در نهایت این دو همزمان در زمین نبودند؛ یا با هم تعویض می‌شدند یا اینکه یک بازی از ریورا و یک بازی از ماتزولا استفاده می‌شد. در کشتی اما شرایط کاملاً متفاوت است. ما دو ستاره داریم که حیف است یکی بیرون برود و اگر این اتفاق بیفتد دچار ضرر و زیان بزرگ می‌شویم.

*حضور روسیه در آسیا به نفع ورزش ما است

حاج‌رضایی که تأکید می‌کند این روزها «جای عاشق‌ها با کاسب‌ها عوض شده و برای حرمت خودم و احترام به تماشاگر ترجیح می‌دهم در مورد فوتبال ایران صحبت نکنم»، درباره احتمال حضور فوتبال روسیه در آسیا عنوان: دو نگاه نسبت به این موضوع وجود دارد. یک نگاه اینکه اینها قدرتمند هستند و عناوین مختلفی به دست می‌آورند و کشورهای دیگر را دلخوش به عناوین دوم و سومی خواهند کرد. به هرشکل اگر خودشان را به آسیا برسانند، فضا برای مدعیانِ قبلی سخت می‌کنند.

وی ادامه داد: یک نگاه هم این است که تقابل با اینها به قدرتمندی و بهتر شدن تیم‌های دیگر منجر می‌شود. این اتفاق در مورد استرالیا هم رخ داد. آنها را وارد قاره آسیا کردند و با آن فوتبالی که از آنها دیدیم در جام‌جهانی قطعاً یکی از سهمیه‌های آسیا را می‌بلعند چون قدرتمندند. این نگاه دوگانه‎ای است که نسبت به مسئله وجود دارد و تصور می‌کنم این در واقع به سود قاره آسیاست. کما اینکه اگر کشتی روسیه در مسابقات جهانی 2022 بلگراد حضور داشتند به نفع ما بود چون آنها می‌توانستند به آمریکا ضربه بزنند و عناوین آنها را بگیرند، این در نهایت به سود ما می‌شد.

این کارشناس خاطرنشان کرد: عزت اکبری زمانی که چندان هم کشتی‌گیر مطرحی نبود، سر از فینال درآورد و همین باعث قهرمانی تیم ایران شد. در اوزان پایین خیلی دست‌مان پُر نیست اما در اوزان بالا مدعی هستیم و می‌توانیم عناوین زیادی را به دست آوریم. حضور روس‌ها در مجموع می‌تواند به ورزش ما کمک کند کما اینکه دوست داشتم در مسابقات جهانی کشتی در بلگراد حتماً می‌بودند و این به سود ما بود نه فقط در کسب عنوان قهرمانی، بلکه در زمینه محک خوردن کشتی‌گیران ما مقابل بعضی تک ستاره‌های روس.

انتهای پیام/

منبع : منبع