به گزارش گروه بین الملل پایگاه خبری تاج من، یوسی میلمن تحلیلگر روزنامه هاارتص در یادداشتی که در شماره امروز یک شنبه این روزنامه عبری زبان منتشر شد، تحت عنوان: آیا ارتش اسرائیل پیش از انتفاضه بعدی در آستانه فروپاشی قرار گرفته است؟ نوشت: شیوع پدیده گرایش های تردید آمیز، گفتمانهای اعتراض آمیز و کاهش انگیزه برای حضور پایوری در ارتش اسرائیل نگرانیهای زیادی رادر مورد آینده بسیار نزدیک اسرائیل به وجود میآورد.
به توصیف میلمن، سد به طور بالفعل شکسته شده است، اختلافات در ارتش اسرائیل رخنه کرده است، نظامیان احتیاط 50 کیلومتر را تا قدس میپیمایند تا اعتراض خود را نسبت به کودتایی که در حال شکلگیری است اعتراض کنند.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است، فوریترین و بزرگترین نگرانی ژنرال هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش این روزها نه ایران است و نه انتفاضه فلسطینیان، با وجود آنکه احتمال شعله ور شدن انتفاضه هر لحظه وجود دارد، بلکه نگرانی از فروپاشی ارتش اسرائیل بزرگترین دغدغه این روزهای او محسوب میشود.
روز جمعه گذشته، دکتر هاداس مینکا برانید، برای حضور در یک نشست به مقر کریا (وزارت جنگ رژیم صهیونیستی) آمد، این یک رخداد ویژه و در عین حال از پیش طراحی شده بود، خانم دکتر براندی مسئول واحد علوم رفتاری در ارتش اسرائیل است و به دلیل جایگاهش مشاور رئیس ستاد ارتش و ستاد کل ارتش در موضوع علوم رفتاری هم محسوب میشود.
اعتراضات روز افزون نسبت به تغییرات در ساختار قضائی که از سوی کابینه بنیامین نتانیاهو در حال انجام است، به شکل خطرناکی عملکرد روزانه ارتش اسرائیل را تحت تاثیر خود قرار میدهد و در عین حال روحیه و انگیزه سرابازان نظامیان پایور و نظامیان احتیاط را هم تضعیف میکند، به نحوی که این روزها فرار از خدمت در ارتش در نگاه عامه مردم امری مشروع و ستودنی محسوب میشود.
میلمن معتقد است اولین آزمون گالانت، لوی، ریسیون، سیموتریش و بن گویر پیش از فرا رسیدن ماه رمضان، پایان دادن به موج تردیدهای است که بین خلبانان احتیاط است که نگرانی زیادی در ستاد کل ارتش به وجود آورده است.
او در ادامه تاکید میکند: با گذشت هر روز رئیس ستاد ارتش و ژنرالهای ستاد نامههای بیشتری از نظامیان احتیاط دریافت میکنند که در آن اعلام میکنند که حاضر نیستند در ارتش خدمت کنند، یا به این امر فکر میکنند، به دستشان میرسد.
این تحلیلگر مطلع از اوضاع واحوال ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: شمار این نامهها دقیقا مشخص نیست اما براساس ارزیابیهای صورت گرفته و اطلاعاتی که از طریق گفتگو با فرماندهان سابق ارشد و با درجات پایین تر، فرض را میتوان بر این گرفت که شمار افرادی که دیگر حاضر به انجام خدمت احتیاط نیستند به چندین هزار میرسد و بسیار بیشتر از اعداد و ارقامی است که در رسانهها به آن اشاره میشود.
این روزها بیشترین نامهها از سوی خلبانان احتیاطی ارسال شده است که برای انجام تمرینهای نظامی یا فعالیتهای میدانی در حمله به غزه و سوریه به خدمت فرا خوانده شده اما آنها تاکید دارند که حاضر نیستند، به ارتش بازگردند.
همچنین 120 نفر از نظامیان عضو یگان عملیاتی ویژه موسوم به (MM) یکی از سریترین یگانهای وابسته به امان، سرویس اطلاعات ارتش اسرائیل هم در نامهای اعلام کردند، در صورتی که قانون تغییرات قضائی به تصویب برسد، آنها دیگر حاضر نیستند به خدمت احتیاط بیایند.
در حالی که 500 نفر از ماموران عضو سرویس اطلاعات عمومی اسرائیل (شاباک) هم با امضای طوماری بی سابقه علیه اقدام نتانیاهو برای تغییر قوانین قوه قضائیه اعتراض کردند.
یوسی میلمن در پایان یادداشت خود هم آورده است، ارتش و شاباک سناریوهای مختلفی رادر رابطه با شعله ور شدن انتفاضه جدید در کوتاه مدت آینده ترسیم کردهاند و تلاش میکنند که در چارچوب برنامههای این سناریوها به آماده سازی نیروهای خود بپردازند، اما همگی آنها متفق القول هستند که نیروهای پایور ارتش اسرائیل نمیتوانند برای تقابل با انتفاضه بزرگ فلسطینیان کافی باشند، از اینرو باید برای مقابلهای کارآمد دهها هزار نفر از نیروهیا احتیاط نیز به خدمت فراخونده شوند، اما در سایه رویکرد کابینه و شدت گرفتن اعتراضات داخلی که خود یک انتفاضه محسوب میشود، جریان مخالفت با خدمتدر اشت اسرائیل در صورتی که گسترده تر شده و ابعاد وسیع تری به خود بگیرد میتواند منجر به انحلال ارتش اسرائیل شود.
به طور حتم هالوی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع چنین امری به کار خواهد بست، اما اینکه در کار خود بتواند موفق باشد، شک و تردیدهایی وجود دارد.
انتهای پیام/*
منبع : منبع
21st November 24