به گزارش خبرگزاری تسنیم از حلب،تنش در مناطق شمالی و شمال غربی استان حلب به اوج خود رسیده است. ترور یکی از فعالین رسانهای به نام «عبدالله ابوغنوم»، نتیجه درگیری و تنش میان گروههای مسلح است و ساکنان این مناطق از طریق اعتصاب و نافرمانی مدنی خواستار برخورد با این گروهها هستند.
در شمال سوریه، در مناطق «درع الفرات» و «عفرین» سلاح حرف اول را میزند؛ سلاحی که دست گروههایی است که خودشان با یکدیگر در حال نزاع هستند و تنش میان آنها سبب ناامنی گسترده شهروندان و حتی فعالین معارضه شده است.
در درگیریهای اخیر، در یک سو گروههای «هیئة تحریر الشام»، «هیئة الثائرون»، «فرقة سلیمان شاه» و «فرقة الحمزة» قرار دارند و در مقابل آنها نیز «حرکة تحریر و البناء»، «احرار الشرقیة» و «لشکر سوم» (وابسته به «جبهه شامیه») صفآرایی کردهاند.
یکی از شهروندان سوری در این باره به خبرگزاری تسنیم گفت: مناطق «درع الفرات» و «عفرین» که در حال حاضر تحت گروه موسوم به سیطره جیش الوطنی هستند، در گذشته مناطق امنی محسوب میشدند؛ اما با تصرف این مناطق توسط ترکیه و اداره آنها به دست جیش الوطنی شاهد ناامنی شدید، انبوه ترورها و... هستیم. ترکیه وعده داده بود منطقه امن ایجاد کند؛ اما الآن میبینیم همیشه ناامنی، ترور و درگیری بین گروههای مسلح جریان دارد. گروههای مسلح وعده «آزادی» داده بودند؛ اما در عمل ثابت کردند فقط به فکر «قدرت» و «پول» هستند.
در درگیریهای قبلی میان گروههای مسلح، این ترکیه بود که به عنوان «میانجی» به نزاع پایان میداد. این بار نیز وزیر کشور ترکیه، «سلیمان صولیو» شخصا از استانهای مرزی «غازی عینتاب» و «کیلیس» بازدید کرد و از آنجا همراه با مقامات نظامی به شهر «اعزاز» واقع در شمال سوریه آمد. در حالی که چند کیلومتر آن طرفتر، گروههای وابسته به ترکیه در حال نبرد با هم بودند!
یکی دیگر از شهروندان گفت: درگیریها در شمال استان حلب و خصوصا در شهر عفرین وارد مرحله جدیدی شده است. همزمان وزیر کشور ترکیه همراه با استاندارهای غازی عینتاب و کیلیس به شهر «اعزاز» آمدند و این امر نشان میدهد که آنکارا با دقت و حساسیت در حال دنبال کردن ماجرا است.
ترکیه تلاش میکند بحران را به سبک خود مهار کند؛ زیرا آنکارا میخواست مناطق تحت قیمومیت خود را به عنوان یک الگوی مناسب برای امنیت در سوریه نشان دهد. در طرح ترکیه برای سوریه، این مناطق اهمیت بسزایی دارند.
هیئة تحریر الشام از فرصت درگیری بین گروههای مسلح وابسته به ترکیه در درع الفرات و عفرین استفاده کرد تا مناطق تحت سیطره خود را گسترش دهد و بخشهای مهمی از عفرین را تصرف کند. این درگیریها نشان میدهد که گروههای مسلح، دغدغهای جز افزایش قدرت و کسب منابع مالی بیشتر ندارند.
انتهای پیام/
21st November 24