رییس فدراسیون معتقد است استقلال از ۳۵ فاکتور لازم برای کسب مجوز حرفه ای تنها دارای ۱۹ مورد آن بود و همه باید تلاش کنند تا آبی‌های پایتخت بتوانند برای فصل جدید مجوز حرفه ای را کسب کنند! استقلال و پرسپ...

رییس فدراسیون معتقد است استقلال از ۳۵ فاکتور لازم برای کسب مجوز حرفه ای تنها دارای ۱۹ مورد آن بود و همه باید تلاش کنند تا آبی‌های پایتخت بتوانند برای فصل جدید مجوز حرفه ای را کسب کنند!

استقلال و پرسپولیس دو تیم دولتی و زیر مجموعه وزارت ورزش هستند و با توجه به میزان هواداران آن‌ها، طبیعتا در تصمیم گیری کلان، تبعیضی بین آن‌ها قائل نمی‌شوند.

اما چرا خروجی این دو باشگاه تا این حد متفاوت است؟

طبیعتا نکته مهم و کلیدی در این دو باشگاه مدیریت آن‌هاست. درست است که مدیران این دو باشگاه توسط وزارت ورزش انتخاب می‌شوند اما عمدتا مدیران آن‌ها از قدیمی‌های هر باشگاه و غالبا از بدنه ورزش هستند. پس خیلی نمی‌توان عملکرد مدیران در این دو باشگاه را به انتخاب آن‌ها از سوی وزارت مربوط دانست. طبیعی است که هیات رئیسه هر باشگاه نیز در انتخاب مدیرعامل دخیل اند.

سرخابی‌ها تقریبا رقم مشابهی از بورس نصیبشان شد اما هزینه کرد آن درآمد در دو باشگاه کاملا متفاوت بود. سرخ‌ها از درآمد بورس برای پرداخت بدهی‌ها و خرید بازیکنان جدید استفاده کردند اما آبی‌ها سرنوشت نامعلومی‌برای درآمد بورسی شان رقم زدند. وضعیت استقلال قبل و بعد از دریافت پول بورس فرق چندانی نداشت و بدهی‌های آن‌ها کماکان پابرجا بود.

نکته مهم دیگر، انتخاب سرمربی توسط سرخابی‌ها بود. پرسپولیس به سراغ سرمربی خوب داخلی رفت و ماحصل آن ۳ قهرمانی در لیگ، یک قهرمانی حذفی و ۲ قهرمانی سوپرجام با گل محمدی بود. استقلال اما در این چند سال چند مربی خارجی را امتحان کرد که نه تنها با آن‌ها به موفقیت نرسید، که ماحصل آن‌ها تنها بدهی و جریمه حاصل از شکایت بود.

اوضاع امروز استقلال تنها نتیجه عملکرد مدیران آن است. استقلال در اتفاقی بی سابقه فصل گذشته را با تبلیغ یک اسپانسر روی پیراهنش سپری کرد اما ریالی از آن دریافتی نداشت!

سرخابی‌ها دچار این عادت بد شده اند که منابع مالی شان را بدون برنامه و حساب خرج کنند و پس از آن چشم به دست وزارت ورزش و فدراسیون بدوزند تا بدهی‌ها و بدخرجی‌هایشان را جبران کنند.

مدیران باید این نکته را در نظر داشته باشند که پولی که برای این دو باشگاه خرج می‌شود، از جیب مردم و بیت المال است و برای هر ریال آن باید فردای قیامت پاسخگو باشند. 

وزارت ورزش باید راهکاری را در پیش گیرد تا مدیران سرخابی را در قبال نحوه خرج منابع شان پاسخگو کند و این عادت بد را از آن‌ها بگیرد که هرگونه می‌خواهند خرج کنند و بدهی به بار بیاورند، و بعد هم عالم و آدم دست به کار شوند تا مشکلات این تیم‌ها را حل کنند.

حمیدرضا نژادی| باشگاه خبرنگاران آزاد

منبع : منبع