فرود عسگری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تاج من، با اشاره به اینکه اخیرا گمرک ایران کاهش حقوق گمرکی تجهیزات پزشکی از 4 به یک درصد را بر اساس بخشنامه وزارت صمت ابلاغ کرده است، گفت: کاهش حقوق گمرکی کالاها از اختیارات مجلس شورای اسلامی و کاهش سود بازرگانی از اختیارات هییت دولت است. این درحالی است که با وجود حکم مندرج در قانون بودجه 1402 برای کاهش حقوق گمرکی کالاهای اساسی و دارو هیچ اشاره به کاهش عوارض گمرکی تجهیزات پزشکی نشده است.
بر این اساس وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در زمان بررسی لایحه بودجه 1402 در مجلس به عنوان متولی اصلی تامین تجهیزات پزشکی باید نسبت به لحاظ شدن این اقلام در تبصره های مربوطه مطمئن می شدند.
عدم اشاره به تجهیزات پزشکی در فهرست کالاهای اساسی مشمول کاهش عوارض از 4 به یک درصد
معاون فنی گمرک ایران با اشاره به بند ب تبصره 7 قانون بودجه 1402در مورد کاهش حقوق گمرکی کالاهای اساسی، گفت: طبق حکم مذکور سازمان برنامه و بودجه می بایست فهرست اقلام مرتبط با کالاهای اساسی و دارو را تهیه و به تصویب هیات وزیران می رساند که این موضوع با اندکی تاخیر در 17 اردیبهشت تصویب و ابلاغ گردید. این درحالی است که در فهرست ابلاغی به گمرکی هیچ اشارهای به تجهیزات پزشکی برای کاهش حقوق گمرکی نشده است.
فهرست تجهیزات پزشکی با توجه به عدم ذکر ان در تبصره بند ز تبصره 6 در لیست 3418 قلم کالای مشمول کاهش حقوق گمرکی به یک در صدی ابلاغی وزارت صمت نیز قرار نگرفت.
عدم اشاره به تجهیزات پزشکی در فهرست 3400 قلم مشمول کاهش عوارض از 4 به یک درصد
معاون فنی گمرک ایران تاکید کرد، بر اساس بند ز تبصره 6 قانون بودجه 1402 ماشینآلات، تجهیزات، قطعات، مواد اولیه، واسطه ای تولیدی صنعتی، معدنی و کشاورزی نیز شامل کاهش حقوق ورودی از 4 به یک درصد شده اند. لیست اقلام مذکور نیز باید توسط وزارت صمت با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سایر دستگاههای مرتبط تهیه میشد.
وی با اشاره به اینکه در تاریخ 19 اردیبهشت ماه رئیس سازمان غذا و دارو یک فهرست برای کاهش حقوق گمرکی تجهیزات پزشکی به گمرک ارسال کرد، گفت: بر اساس ماده 4 قانون مقررات صادرات و واردات تمام دستور العملهای مرتبط با ورود و صدور کالا باید از طریق وزارت صمت و دفتر مقررات صادرات و واردات به گمرک ابلاغ شود.
این درحالی است که سازمان غذا و دارو می بایست با رعایت ترتیبات مقرر در تبصره ماده قانونی مذکور مراتب را به وزارت صمت اعلام و در صورت تایید توسط آن وزارتخانه و ابلاغ به گمرک عملیاتی می شد که تا کنون این امر محقق نشده است.
در ادامه مکاتبه 19 اردیبهشت ماه سازمان غذا و دارو با گمرک قابل مشاهده است؛
این مقام مسئول با اشاره به اینکه، بعد از گذشت چند ماه از آغاز سال 1402 شاهد عدم خروج تجهیزات پزشکی از گمرکات کشور بودیم، گفت: بر این اساس ستاد تنظیم بازار طی مصوبه ای خطاب به وزیر محترم بهداشت و سرپرست سابق محترم وزارت صمت، مقرر نمود تا فهرست تجهیزات پزشکی توسط وزارت بهداشت تهیه و پس از تایید وزارت صمت برای کاهش حقوق گمرکی به یک در صد به گمرک جهت اجرا ابلاغ گردد که اجرایی نشد.
مصوبه ستاد تنظیم بازار برای جبران تعلل سازمان غذا و دارو
عسگری گفت: در پایان هفته گذشته با حضور مسئولان ارشد وزارت صمت، بهداشت و گمرک جلسه مشترکی برای تعیین تکلیف این موضوع برگزار شد، بر این اساس توافق شد بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و ابلاغ وزیر صمت، اجازه کاهش حقوق گمرکی تجهیزات پزشکی مد نظر وزارت بهداشت از 4 به یک درصد صرفا برای کالاهایی که تا تاریخ 25 خرداد وارد گمرک شدهاند، صادر شود. این موضوع با ابلاغ دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت در تاریخ 25 خرداد جهت اجرا به گمرک ابلاغ و اجرایی گردید.
وی در خاتمه تاکید کرد: برای تعیین تکلیف نهایی عوارض گمرکی تجهیزات پزشکی در سال 1402 باید منتظر مصوبه و ابلاغ شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا باشیم.
به گزارش تسنیم، در ماههای گذشته شاهد اختلاف نظرهایی در مورد شرایط و کیفیت ترخیص کالا از بنادر و امکان گمرکی کشور بوده ایم. لازم به ذکر است بر اساس قانون مقررات صادرات و واردات در مورد شیوه ترخیص و میزان عوارض بر اساس بخشنامههایی که در وزارت صمت تهیه میشود اقدام لازم صورت میگیرد. بر این اساس گمرک صرفا به عنوان مجری به ابلاغ بخشنامههایی که از سوی دستگاههای متولی مثل وزارت صمت تهیه شده اقدام میکند.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24