به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، به تازگی خبری مبنی بر «تعرض به 15 فوتبالیست نونهال در یک مدرسه فوتبال در مشهد» منتشر شده است. این پرونده در دادستانی مشهد در حال بررسی است و مدیرکل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی هم اعلام کرده که این موضوع به شکل جدی در دست بررسی و پیگیری است.
اتفاق مدرسه فوتبال مشهد؛ اولین تخلف نبود، آخرین خواهد بود؟سیامک رحیمپور مربی فوتبال که سالها سابقه کار در فوتبال پایه را دارد در واکنش به این خبر به خبرنگار تسنیم گفت: متأسفانه این اتفاق از گذشته وجود داشته و در همین تهران هم اتفاقات مشابه بارها رخ داده ولی رسانهای نشده و به قولی در نطفه خفه شده است. ما نمیتوانیم بگوییم که اتفاق ناگوار مشهد آخرین بار است، چون هیچ نظارت و بررسی روی مدارس و باشگاههای ورزشی در حوزه فوتبال و ورزشهای پایه نداریم.
وی ادامه داد: به گذشته که نگاه کنیم در فوتبال پایه ما تیمهایی مثل پاس، بانک ملی، هما و ... داشتیم که از رده نونهالان تا بزرگسالان تیمداری و بازیکنان بزرگی را هم به فوتبال ما معرفی میکردند. در حال حاضر اما شرایط اینگونه نیست و همه آن تیمها از بین رفتهاند. نگاه اشتباهی به این کار داشتیم که باعث شد از مسیر درست در پرورش استعدادها منحرف شویم. این اتفاق موجب شد افرادی بدون صلاحیت در رأس کار قرار بگیرند و در بخش ورزش پایه به فعالیت بپردازند و کار را به بیراهه ببرند.
مربی فوتبال پایه با اشاره به عدم نظارت دولت و مجلس بر ورزش پایه کشور عنوان کرد: وقتی نظارت درست و دقیقی روی ورزش و به ویژه فوتبال پایه نداشته باشیم این اتفاقات به کرات رخ میدهد. همانطور که گفتم وقتی باشگاههایی که در گذشته در بخش پایه فعالیت میکردند نابود شدند کسانی پای کار آمدند که هیچ تخصصی نداشتند و با سرمایهای اندک سعی در جذب بچههای مردم کردند تا به خواستههای خودشان برسند. وقتی یک نفر میآید مدرسه فوتبالی تأسیس میکند بررسی نمیکنیم که این فرد چه سابقه و رزومهای داشته و آیا تخصصی در این حوزه دارد که اقدام به فعالیت و تاسیس یک مدرسه فوتبال میکند؟ آیا فعالیت او با مجوز و اقدامات قانونی صورت گرفته است؟
رحیمپور در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری را باید مدنظر قرار دهیم تا از تکرار چنین اتفاقاتی جلوگیری شود؟ خاطرنشان کرد: همانطور که میگوییم در هر زمینهای باید فرهنگسازی کنیم، در این بخش هم باید فرهنگسازی شود. دولت و مجلس باید با تدوین و تبیین قوانین و مواردی جلوی سوءاستفادههای اینچنینی را بگیرند و با تخصیص بودجه مناسب در بخش ورزش پایه و بویژه فوتبال، این کار را در مسیر درستی پیش ببرند. برای مثال در تهران در حال حاضر غیر از باشگاههایی مثل پیکان و سایپا سایر تیمهای فعالیت آنچنانی در حوزه تیمهای پایه ندارند و بیشتر سرمایهگذاری و وقت خود را صرف تیمهای بزرگسالان خود میکنند و با بالا رفتن هزینهها فرصت فکر کردن درست به بخش پایههای خود را ندارند.
وی گفت: باید به این شکل فرهنگسازی کنیم که هر فردی که میخواهد در حوزه فوتبال پایه فعالیت کند باید ابتدا مجوز بگیرد و بعد قانونی را وضع کنیم که هر تیم و باشگاهی که میخواهد در بخش نونهالان و نوجوانان فعالیت کند باید دارای یک آکادمی و تشکیلات باشد. اگر فاقد چنین شرایطی باشد زیر نظر بخش یا جایی کار کند که دارای چنین شرایطی باشد. به این صورت میتوانیم علاوه بر فرهنگسازی و قراردادن کار در چارچوب مناسب، نکتهای را هم جا بیندازیم که اگر در بخش پایه سرمایهگذاری کنیم پولی از بین نمیرود بلکه برای آینده هدفگذاری میشود و سرمایهای از بین نمیرود.
انتهای پیام/
منبع : منبع
24th November 24