به گزارش پایگاه خبری تاج من از همدان، تصور شرایط نه چندان دلچسب از درس خواندن تعداد قابل توجهی از دانشآموزان مناطق محروم استان همدان در مدارس فرسوده و یا کانکسی خیلی دشوار نیست چرا که در همین گوشه و کنار شهر مدارسی وجود دارد که نه امکانات آموزشی دارند و نه حتی در لیست توجه مسئولان برای حل مشکلات قرار گرفتهاند.
یکی از این مدارس، مدرسه سکینه امامی است، مدرسهای فاقد هرگونه استانداردهای آموزشی، با کلاسهای غیراستاندارد که تابش نور خورشید دید بچههای مدرسه را از کتابهای درسی ربوده است.
کلاس های سکینه امامی که در آن انگار دیوارها از پرِ کاه ساخته شدهاند سمفونی غیر همگون صدایی از معلمان است که آنقدر به هم نزدیک و گرهخورده به گوش میرسد که دانشآموزان نمیتوانند متوجه صحبتها شوند.
با این حال هر روز بچهها با شور و هیجان یکی پس از دیگری وارد مدرسه میشوند با همان سرزندگی و شادابی که مختص این دوران از زندگی است، همگی پرجنب و جوش و پای کار برای آموختن الفبایی که درس زندگی است.اگرچه مجبور هستند در این مدرسه به سختی درس بخوانند اما آنها نه نشانی از دلسردی دارند و نه منصرف شدن از مسیر تحصیلی، که قرار است رویاهایشان را حقیقت بخشد.
معلمان و مدیر مدرسه نیز در کنار این شوق تحصیل بچه ها در کنار خواندن و نوشتن با صبوری که در این مسیر برای آموزش آنان متحمل می شوند مهارت های زندگی را هم برایشان مشق می کنند.
اما قصه پر دردی که حالا تسنیم را به گزارش مستندی از شرایط مدرسه سکینه امامی به عنوان یکی از دهها مدرسه غیر استاندارد و فرسوده وادار کرده است سرانه پایین کیفیت آموزش، کلاسهای چند پایه و کمبود امکانات آموزشی است که بنا بر گفته مدیر این مدرسه از عمر مشکلات آن بیش از 10 سال گذشته اما همچنان به قوت خود باقی است.
این در حالی است که همواره مناطق حاشیهنشین، دورافتاده و کمبرخوردار شهر همدان از نظر جمعیت تحصیلی به خصوص پایههای ابتدایی تعداد بالایی از دانشآموزان را پوشش میدهد به عبارتی دیگر توجه به نیازهای آموزشی و استانداردها در مدارس این مناطق به تبع باید بیشتر از سایر نقاط همدان باشد.
رضا یکی از دانشآموزان پایه ابتدایی مدرسه سکینه امامی است که در گفتوگو با تسنیم ابراز گلایه میکند از رسیدگی به مشکلات و میگوید: هوای سرد و گرم سال برای ما در کلاسهای درس چندین برابر است یعنی در روزهایی که تابش آفتاب را بالای سر خود میبینیم منتظر گرمای طاقتفرسای کلاسها هستیم و روزی که با اولین نسیم سوز سرما شروع شود فاتحه کلاسها را باید بخوانیم از بس فضای کلاس سرد میشود.
وی ادامه میدهد: در مدرسه ما حتی محلی برای تهیه خوراکی و اغذیه در ساعت تفریح وجود ندارد، بچههای مدرسه ما خیلی باهوش و فعال هستند اما هیچ فضایی برای فعالیت ندارند و کل ساعتهای حضور ما در مدرسه بیشتر ختم به فراهم شدن شرایطی مناسب برای یادگیری درس های معمولی خودمان میشود.
محمدیان مدیر مدرسه هم دل پر دردی دارد و به خبرنگار تسنیم می گوید: مدرسه سکینه امامی سالهاست مورد بیمهری قرار گرفته و شرایط خوبی ندارد. این مدرسه 10 سال پیش توسط یکی از خیرین مدرسهساز ساخته شد و قرار بود که به طور موقت مورد استفاده قرار گیرد تا مدرسهای مناسب برای دانشآموزان این منطقه و محله ساخته شود.
وی افزود: دانشآموزان این مدرسه سالهاست از کمبودها رنج میبرند و برای ادامه تحصیل مجبور به تحمل گرما و سرمای شدیدی هستند، اما گویا این مدرسه و مشکلات آن در اولویت سازمان آموزش و پرورش و بازسازی و نوسازی مدارس نیست.
گره مشکل سکینه امامی به دست مدرسه مجاور باز می شود
این شرایط در حالی است که محمود نقوی مدیر کل آموزش و پرورش همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان میگوید: تعداد دانشآموزان این مدرسه زیاد است و دلیل اصلی مشکل مدرسه همین موضوع است که امیدواریم با تأمین اعتبار و افتتاح مدرسه مجاور این مشکل حل شود.
وی افزود: حذف مدارس کانکسی در دستور کار نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس قرار گرفته و به زودی این مشکل حل خواهد شد. امکان حذف مدرسه کانکسی سکینه امامی وجود ندارد چون این مدرسه توسط خیّر ساخته شده است امکان حذف وجود ندارد بر همین اساس یکی از راهحلها این است که ورود دانشآموزان به این مدرسه را کم کنیم و به دیگر فضاهای آموزشی سوق دهیم.
نقوی عنوان کرد: حل مشکلات آموزشی که در مدارس وجود دارد نیازمند اعتبار است که به همین منظور در تلاش برای بالا بردن مبلغ اعتبارات ملی هستیم.
پروژه پورمیدانی و موسیخانی مشکل سکینه امامی را حل می کند
شیرازیان مدیرکل نوسازی و تجهیز و توسعه مداس استان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان گفت: مدارس خیرساز پورمیدانی و موسیخانی در سطح شهرک مدنی در دستور کار است که اگر زودتر به بهرهبرداری برسد سازه کانکسی مدرسه سکینه امامی نقل مکان پیدا میکند.
شیرازیان تأکید کرد: با توجه به اینکه دیوارکشی و محوطهسازی مدرسه باقی مانده است پیشبینی میشود با تأمین اعتبار مهر ماه مدارس جایگزین به بهرهبرداری برسد که اگر در این زمان افتتاح نشود قطعاً برای ایام دهه فجر به بهره برداری خواهد رسید.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24