به گزارش پایگاه خبری تاج من از سنندج، شیوا قاسمیپور امشب در جلسه شورای هماهنگی مدیران استانی واحدهای تابعه وزارت اقتصاد و دارایی و بانکهای کردستان که با حضور وزیر اقتصاد و دارایی تشکیل شد، ضمن خیر مقدم به مهمانان اظهار داشت: فعالیت وزیر اقتصاد حوزههای مختلف از جمله نهضت تسهیل در صدور مجوز کسب و کارها، جلوگیری از افزایش قمیت نان، کاهش مالیات تولید، انتشار صورت مالی بانکها، کاهش رانت در قیمتگذاری و کاهش زمان تشریفات گمرکی قابل تقدیر است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 4 هزار فقره تسهیلات از منابع بانکی در مریوان پرداخت شد، گفت: انتظار میرود رویکرد سیستم بانکی در ارائه تسهیلات به متقاضیان اشتغالزایی تسهیلگیری باشد.
نماینده مردم شهرستانهای مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی خواستار رفع مشکلات مرز باشماق شد و افزود: ضعف زیرساختها، طولانی بودن صفهای کامیونها و نبود شعبه بانکی در مرز از جمله معضلات این حوزه است که امید است برطرف شود.
وی با بیان اینکه شرایط ایجاد شعبه بانکی در مرز باشماق وجود دارد، تصریح کرد: انتظار میرود در این راستا اقدامات لازم انجام شود.
قاسمیپور بر ضرورت اجرایی قانون ماده 56 تاکید و بیان کرد: وزیر اقتصاد چهار بانک عامل را موظف کنند که ماده 56 را برای جاده سنندج-مریوان اجرا کنند.
وی خواستار جلوگیری از جمع شدن موسسه قرضالحسنه سروآباد شد، تاکید کرد: انتطار میرود چنین موسسهای در مریوان نیز برما و تسهیلات قرضالحسنه برای ارائه به مردم تخصیص یابد.
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس به وضعیت راهها اشاره کرد و اذعان داشت: یک هزار میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختهای حوزه راه در حوزه ارتباطی شهرستان نیاز داریم.
فروش 64 میلیارد تومانی اموال مازاد در کردستان
ارسلان ازهاری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان نیز در جلسه شورای هماهنگی مدیران استانی واحدهای تابعه وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانکهای استان کردستان با وزیر اقتصاد خواستار بازگشت حسابهای شرکتها به داخل استان شد و اظهار داشت: نباید این شرکتها از زیرساختهای استان استفاده کنند اما درآمد و سودشان را به استانهای دیگر ببرند. یک ریال از حساب این شرکتها به کردستان بازنگشته است.
وی با تاکید بر اینکه 120 میلیادد تومان حقوق معادن دولتی باید به استان بازگردد، گفت: دو هزار و 500 میلیارد تومان درآمد مصوب استان به سه هزار میلیارد تومان افزایش یافته اما این مبلغ به دلیل نبود ظرفیت آن تحقق نمییابد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان افزود: سال گذشته 120 میلیارد تومان از محل یک درصد فروش معادن برای استان پیشبینی شده بود که تحقق نیافت در حالیکه با این ظرفیت میتوان بسیاری از مشکلات را برطرف کرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 64 میلیارد تومان فروش اموال مازاد داشتیم، تصریح کرد: انتظار میرود تسهیلات بانکی برای اجرای طرحهای سرمایهگذاری در استان اختصاص یابد.
ازهاری با بیان اینکه گمرک استان سال گذشته بیش از 400 میلیارد تومان درآمد داشته است، یادآور شد: 340 میلیارد تومان میزان مالیات بر ارزش افزوده در استان بوده است.
سهم منابع بانکی کردستان کمتر از 6دهم درصد است
سیدمهدی فرشادان نماینده مردم سنندج در مجلس نیز در جلسه شورای هماهنگی مدیران استانی واحدهای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانکهای استان کردستان با وزیر اقتصاد از عدم همکاری بانکها در زمینه پرداخت تسهیلات تبصره 16 به متقاضیان انتقاد کرد و اظهار داشت: منابع بانکی به صورت یکسان در استانها تقسیم نشده است.
وی افزود: باید قبل از آن که افراد جهت دریافت تسهیلات تبصره 16 به بانکها معرفی میشوند، منابع مالی آن تامین شود.
نماینده مردم شهرستانهای سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی خواستار ایجاد اشتغالزایی شد و اذعان کرد: کردستان از لحاظ ایجاد اشتغال، آخرین استان کشور است و باید با پرداخت تسهیلات کمبهره برای رفع بیکاری گام برداشت.
وی تصریح کرد: اینکه کمتر از 6دهم درصد منابع بانکی استان، تسهیلات پرداخت و یا منابع کردستان در استانهای دیگر هزینه شود، ظلمی در حق مردم است. باید با بانکهایی که چنین کاری انجام دادهاند، برخورد شود.
فرشادان در ادامه با بیان اینکه با توجه به کشاورزی بودن و پایان بودن سرانه مردم کردستان، مالیات بر ارزش افزوده قابل تحقق نیست، خاطر نشان کرد: در کردستان 5 برابر بیشتر مالیات وصولی داریم که این نگرانکننده و فشار مضاعفی را به قشر ضعیف جامعه وارد میکند.
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس با اشاره به اینکه 34 درصد مردم استان کردستان با سپردههای قرضالحسنه سر و کار داشته و تمایلی به دریافت تسهیلات با نرخ بالا را ندارند، تاکید کرد: همکاری بانکها افزایش یابد.
انتهای پیام/481/
منبع : منبع
22nd November 24