به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تاج من، مجتبی امینی دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر نشست خبری خود را در پردیس سینما ملت برگزار کرد. امینی اولین دوره دبیری خود را در این جشنواره سپری میکند.
در این دوره 24 فیلم در بخش سودای سیمرغ و 4 فیلم در بخش رزرو حضور دارند.
جشنواره در دو سینمای ملت و برج میلاد و همزمان در سینماهای مردمی تهران و مراکز استانها از 12 تا 22 بهمن ماه برگزار میشود.
نجفی در ابتدا یادی از خبرنگاران و سینماگرانی کرد که در سالهای اخیر از دست رفتند. بعد از این پوستر بخش بین الملل چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد.
مسعود نجفی تأکید کرد: انشاالله از 12 بهمن میزبان دوستان رسانه تا بیست و یکم خواهد بود و جدول اکران ها از روزهایی سه سانس و روزهایی دو سانس در خدمت دوستان خواهیم بود. روزهایی که سه سانس از ساعت 13 و روزهایی که دو سانس از ساعت 16 با نمایش فیلم ها کار آغاز میشود. رونمایی از پوستر بخش بین المللی جشنواره را خواهیم داشت و بعد صحبت ها را با دبیر جشنواره آغاز خواهیم کرد.
مسعود نجفی در خصوص پوستر گفت: بخش بین الملل ما سه بخش سعادت، جلوه گاه شرق و جشنواره جشنواره ها با طرحی از حامد مغروری بوده است.
در ادامه نشست مجتبی امینی دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر صحبت های خود را آغاز کرد و با سلام به خانواده رسانه ایران با مصیبت دیدگان حادثه زلزله خوی همدردی کرد و گفت: خدا را شاکریم که شرایط برگزاری جشنواره فیلم فجر مهیا شد و به روزهای آغازین آن نزدیک میشویم. امسال شرایط سختی برای برگزاری جشنواره به دلیل مشکلات بود و ماه اخیر در کشور روند تولید فیلمها در کشور با تأخیر روبرو شد.
وی افزود: شرایط سختی را جهت برگزاری جشنواره داشتیم. به دلیل مشکلاتی که چند ماه گذشته در کشور ایجاد شد و التهاباتی که بود روند تولید آثار سینمای کشور یک مقدار با تأخیر روبرو شد و تولیدکنندگان آثار و تهیه کنندگان محترم و عوامل فیلم یک مقدار سرعت ساخت شان به تأخیر افتاد. اما ما در چارچوب ارزیابی فیلم ها و هیئت انتخاب با یک بسته تولیدی خوب فیلم روبرو بودیم و 75 اثری که در بخش گروهی ثبت نام کردند و آثاری که به دبیرخانه رسید آثار قابل توجهی نسبت به سال گذشته بود.
جدول اکران سینماهای مردمی جشنواره چهل و یکم فیلم فجر منتشر شدامینی خاطرنشان کرد: جشنواره امسال با ترافیک ویژهای از فیلمها روبرو خواهد بود. از اقلیم متفاوت کار خواهیم داشت و نشاط و شادابی و روح جدیدی در خط تولید سینما به چشم خواهد آمد. سالها بود که آثار سینمایی در چارچوب تک لوکیشنهای شهری تولید میشد اما امسال خط تولید سینمای ما به سمت استفاده از اقلیمهای متفاوت رفتهاست. ژانرهای متفاوتی در جشنواره امسال خواهیم داشت و با بسته تولیدات خوبی برای اکران سینمای سال آینده روبهرو خواهیم بود.
26 فیلم از 25 کشور در جشنواره حضور دارند وی بیان کرد این دو سال که کرونا در کشور حاکم بود، اهالی سینما تا حدی خسته شدند اما حال با فضای جدید در سینما شرایط نیز تغییر خواهد کرد. تلاش ما این بود که هم مخاطب و هم سینماگران راضی باشند اینگونه شد که 24 فیلم در جشنواره حضور دارد و 4 فیلم در رزرو قرار میگیرد که امیدواریم فیلم آقای جوزانی نیز به جشنواره برسد. همچنین از ساعت 10 صبح امروز فروش بلیت های سینما آغاز شده است و فروش بلیت مراکز استانها نیز از روزهای آتی آغاز خواهد شد.
دبیر جشنواره درباره بخش بین الملل بیان کرد که همکارانش در این بخش زحمات زیادی کشیدند که از میان فیلمهای ارسالی 26 فیلم از 25 کشور در جشنواره حضور دارند. برخی از آنها اولین اکران منطقهای و برخی اولین اکران جهانی خود را دارند. بازار فیلم پررونقی خواهیم داشت که در برج میلاد برگزار خواهد شد. برخی از کارگاههای سینمایی ما در موزه سینما و برخی در برج میلاد برگزار خواهد شد.
امینی گفت که جشنواره فیلم فجر متعلق به خانواده سینمای ایران است و البته مردم ما نیز سهم مهمی در این میان دارند. امیدواریم امسال جشنواره با مودت و همدلی برگزار شود.
امینی در پاسخ به اولین سوال درباره جلوگیری از قاچاق فیلمها در جشنواره گفت که سیستم آی تی جشنواره فعال و کنترل شدهاست و در این زمینه برنامهریزیهای لازم شکل گرفته است.
معرفی فیلمهای چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر(2) /فیلم اولیها و تنوع ژانر و موضوع+تصاویرمتولی تصمیمگیری؛ تهیه کننده است او درباره واکنشش نسبت به سینماگران انصرافی جشنواره گفت که قاعده بر این است از نظر پروتکلهای جشنوارهای متولی تصمیمگیری تهیهکننده است که چه اتفاقی برای فیلم رخ دهد چه در جشنواره و چه برای اکران. همه ساله برخیها همراه تهیهکننده بودند و برخی خیر. وقتی اثری ثبت نام میکند شرایط اکران را برایش فراهم میکنیم و حواشی تاثیری بر عدالت اکران و شرایط حضورش نخواهد داشت. حجت ما با تهیهکننده تمام میشود. سالهای قبل نیز این موضوع بود که مثلاً بازیگری میگفت من برای نشست خبری نمیآیم.
امینی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که به جشنواره میآیند تشویق میشوند یا خیر گفت که ما اختیاری برای تشویق و تنبیه نداریم. ما فقط برگزار کننده جشنواره هستیم. جشنواره مهم ترین رویداد فرهنگی منطقه و کشور است و تنها جشنوارهای هستیم که برگزار میشود و بسیاری از این حواشی جنگ تیترها در رسانه است.
امینی گفت که رسانههای خارجی تلاش میکنند که جشنواره را تحت فشار قرار دهند. البته ما تمام تلاشمان این بود که جشنواره را در شرایط آرام ادامه دهیم تا این امانت، سالم به منزل خود برسد. اینکه بنده در مصاحبهها نبودم بر گردن بنده است و از دوستان حاضر در روابط عمومی تشکر میکنم.
او درباره سیمرغ مردمی جشنواره توضیح داد: فیلمسازان از ما تقاضا داشتند که زمانبندی به گونهای باشد که فیلمهای ما به جشنواره برسد. امسال 6 فیلم با پروداکشن بزرگ است که کارهای پی تولید طولانی دارد اما ما با آنها همراه شدیم. اما یکسری از آثار از اواسط جشنواره به جمع ما خواهند پیوست و امکان اینکه مانند سایر فیلمها از ابتدا بررسی شوند وجود ندارد و لذا امکان آرای مردمی برای آنها اینگونه وجود نخواهد داشت. برای همین در تلاشیم که بستری برای این کار فراهم شود اما به نظر میرسد که این فضا برای 24 فیلم فراهم نخواهد شد.
کیانیان: جشنواره فیلم فجر را تحریم نمیکنم/ باید بتوانیم مخالفانمان را تحمل کنیماو درباره سیمرغ اقتباس جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: باید فیلمهایی که بر اساس اقتباس ساخته شدهاست در جشنواره حضور داشته باشد تا این سیمرغ اهدا شود، بنابراین باید کمی جلو برویم تا داوران جشنواره فیلمها را تماشا کنند و سپس در این خصوص تصمیم بگیرند.
دبیر جشنواره درباره حضور رسانهها در پردیس ملت و برج میلاد توضیح داد: خبرگزاریها این سهمیه را دارند که خبرنگاران هم در برج میلاد و هم در پردیس سینما ملت حضور داشته باشند. نشستهای جشنوارهها طبق روال گذشته برگزار خواهد شد و مجریان نشست توسط روابط عمومی اعلام خواهد شد. همچنین فیلمهای بخش بینالملل در پردیس ملت هم اکران خواهد شد.
وی درباره فرش قرمز جشنواره گفت که سیاست ما این بود که جشنواره چهل ساله را به مرحله جدیدی ببریم که همه کشور درگیر آن شوند. باید از همه دبیران این چهل دوره جشنواره تشکر کرد و این روال ادامه خواهد داشت تا بعد از هر دوره شخص دیگری آن را به دست بگیرد. برای همین این جشنواره باید با سبک زندگی ایرانی و اسلامی ما مرتبط باشد و نباید از جشنواره غربی الگوبرداری کنیم. اگر نکته ای در جشنواره دیدید که خلاف این فضا بود به ما تذکر بدهید.
خودی و غیرخودی کلمه صحیحی برای اهالی فرهنگ و هنر نیست امینی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره اقدامات جشنواره در راستای جلوگیری از دوقطبیهای رایج گفت: من اهل سینما هستم و از 17 سالگی با اهالی سینما زندگی میکنم حتی با اختلاف نظرها اما صمیمی هستیم. به این پایبند بودیم که با سینماگران دوستانه جلسه بگذاریم و این فضای محبت و صمیمیت بین ما باشد تا اختلافها در کار ما اثرگذار نباشد. در حال حاضر هم از حضور همه هنرمندان استقبال میکنم. از همه رسانهها خواهش میکنم که کمک کنیم تا حال خانوادههای ما خوب باشد در حالی که دشمن خلاف آن را میخواهد. نوید حال خوب و آگاهی بخشی بدهیم. برای همین این تعامل با آنها بوده است که در جشنواره حضور داشته باشند. هنرمندان زیادی هستند که امرار معاش آنها به خاطر این تحریم ها به خطر می افتد و این چیزی است که رسانههای معاند خارجی آن را میخواهند.
او درباره شرکت انصرافیها در بخشهای جوایز گفت: که من مشکلی در این باره نمیبینم.
این تهیهکننده سینما و تلویزیون گفت که روی این موضوع که من تهیه کننده گاندو هستم در رسانههای مختلف مانور میدهند. البته که سریالهای پلیسی و امنیتی اهمیت روشنی دارند. اما کارهای متفاوت دیگری هم در سینما نقش داشتم و هومن سیدی را من در فیلم آفریقا معرفی کردم یا کارهای ضد اسرائیلی مثل شکارچی شنبه را کار کردم اما مدام روی گاندو متمرکز میشوند. اما اینها ربطی به نگاه امنیتی برای جشنواره ندارند و من تنها به عنوان یک مدیر جشنواره فعالیت میکنم. هیچ دستور خاصی از جایی نرسیده که جشنواره را چگونه اداره کنم. وظیفه ما اما مراقبت از سینما و صیانت از خانواده سینما و آثار آنها است. فشار زیادی روی سینماگران به خاطر فیلمسازی است حال اگر فشارهای رسانهای زیادی به آنها وارد شود در حق آنها جفا میشود و حالی برای آنها باقی نمیماند. برای همین جنبه رسانهای کار با احتیاط جلو رفت زیرا جشنواره در شرایط سخت کار کرد و فیلمها نیز در این شرایط فعالیت میکرد.
او گفت خودی و غیر خودی کلمه درستی نیست و همه سلایق و ایدیولوژیها در جشنواره حضور داشتهاند. هیچ هنرمندی نیست که تا به حال در جشنواره حضور نداشته باشد حتی فردی که میگفت چند سال است در جشنواره حضور نداشتهام، در چند دوره جشنواره جهانی فیلم فجر شرکت کرده و حتی دستمزد گرفته است.
تاکنون 6500 بلیت فروخته شده امینی همچنین در خصوص سایتهای فروش بلیت گفت که هر سه سایت از صبح مشغول کار هستند، البته اختلالهایی دارند اما مشکلی برای اجرا ندارند. تا کنون بیش از 6 هزار و 500 بلیط فروخته شدهاست.
وی درباره فقدان اقلام تبلیغی برای فیلمها گفت: ما میتوانستیم یک ماه قبل پرونده فیلمهای جشنواره را ببندیم اما صبر کردیم که فیلمهای مختلف با موضوعات و تنوع گونه و البته فیلم اولیها به جشنواره برسند. ما همه فشار و سختیهای جشنواره را بر گردن گرفتیم تا همراهی با هنرمندان را داشته باشیم. جشنواره براساس چارچوب استانداردهایش پیش میرود. صاحبین آثار با یک تأخیری کارهایشان را به اتمام می رسانند و نمیتوانند به موقع برای آن آنونس، تیزر و پوستر و اقلام تبلیغی بسازند. صاحبین آثار عکسها را دادند و عکسها هم در سایت جشنواره و هم در فضای اینستاگرام جشنواره است. موشن گرافیها با عکس است. در واقع اقلام تبلیغی در دست صاحبان آثار است برخی دوست دارند در آستانه اکران شان این کار را بکنند. هرکس سیاستگذاری خودش را دارد و براساس سیاست های خودش به تبلیغات اثر می پردازد.
امینی همچنین درباره حضور فیلمسازان افغان در این جشنواره گفت: فیلم جامع و صریحی که با موضوع افغانستان باشد خیر . برادران و خواهران افغان برای ما محترم هستند. در حوزه بین الملل و بازار فیلم، اتفاق ویژه ای رخ داده در بخش بازار، کمپانی افغان، اولین بار حضور پیدا خواهند کرد.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24