به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، یکی از نگرانیهایی که در ورزش ایران و به ویژه ورزش جانبازان و معلولین وجود دارد، عدم پشتوانهسازی مناسب در رشتههای مختلف است؛ نگرانی که البته برخی مواقع بیمورد به نظر میرسد. طی سالهای اخیر چهرههای ماندگاری همچون مرحوم سیامند رحمان، زهرا نعمتی، ساره جوانمردی و ... در ورزش معلولین خودنمایی کردند و مدالهای رنگارنگ و بسیار مهمی به دست آوردند.
پس از درگذشت سیامند و البته بالا رفتن سن دو بانوی ملیپوش دیگر، همگان به دنبال جانشین برای آنها بودند. سال قبل که طلای پارالمپیک در دسته فوقسنگین وزنهبرداری به ورزشکار دیگری غیر از ایران رسید، نگرانی زیادی وجود داشت، اما احمد امینزاده تا حد بسیار زیادی توانسته است نگرانیها را برطرف کند.
اعلام زمان ارسال لیست ورزشکاران اعزامی به بازیهای پاراآسیایی
در پاراتیروکمان زهرا نعمتی که بدون شک در یک دهه اخیر عملکرد فوقالعادهای داشته، تمرکزش طی ماههای اخیر بیشتر روی حضور در مسابقات بخش غیرمعلولان بوده است. نکته مهم این است که جایگزین خوبی برای او آماده نشده است و خداحافظی نعمتی از پاراتیروکمان منجر به شکل گرفتن یک خلأ در این رشته میشود.
در پاراتیراندازی هم شرایط خاصی وجود دارد. ساره جوانمردی بانوی ملیپوش پرافتخار کشورمان در هر رویدادی که حضور داشته، مدالآور بوده و باعث شده است از او با لقب «ملکه» تیراندازی نام برده شود. جوانمردی به دلایل شخصی قرار نیست در بازیهای پاراآسیایی 2022 هانگژو شرکت کند و همین موضوع باعث ایجاد نگرانی در مسیر جبران مدالهای او شد. البته شاید خیلی هم نباید نگران بود، چرا که یک چهره جدید به نام «نسرین شاهی» به میدان آمده است که میتواند در رویدادهای پیش رو خوش بدرخشد.
شاهی 29 ساله در دی ماه سال گذشته نخستین حضورش در اردوی تیم ملی را تجربه کرد و در طول یک سال اخیر سه افتخار بزرگ را به دست آورده است؛ کسب سهمیه پارالمپیک 2024 پاریس و دو مدال طلا در جام جهانی کره جنوبی. او حالا و در غیاب ساره جوانمردی، امید طلای پاراتیراندازی ایران در بازیهای پاراآسیایی است.
گفتوگوی پایگاه خبری تاج من با نسرین شاهی در زیر آمده است:
* تیراندازی را از چه سالی شروع کردید؟ کارم در این رشته را از سال 96 استارت زدم. اوایل، شرایط آماتوری بود، ولی بعدها به طور جدی تمرینات را انجام دادم.
* چه شد که وارد پاراتیراندازی شدید؟ بعد از معلولیت با دوستانی که شرایطشان مثل من بود، آشنا شدم. از درون وجودم و حسی که داشتم، به تیراندازی خیلی علاقهمند بودم. شرایط ورود به این رشته را پرسوجو کردم و پس از پیدا کردن کلاسهای آن، کارم را آغاز کردم. مربیان استانی تشویقم کردند و بعد از آن نیز در مسابقات آزاد که مثل یک انگیزه بود، شرکت کردم.
* قبل از معلولیت، چقدر ورزش میکردید؟ اصلاً آدم ورزشی نبودم.
* معلولیت شما مادرزادی است یا بر اثر حادثه رقم خورده است؟ من سال 91 سانحه رانندگی داشتم و اتومبیل چپ کرد. پس از آن دچار ضایعه نخاعی شدم.
* پس از آن حادثه چه شرایطی داشتید؟ شرایط اوایل سخت بود، چون با این وضعیت آشنایی نداشتم. اینکه در 19 سالگی در چنین شرایطی قرار بگیرید، باعث میشود از لحاظ روحی بههم بریزید. خدا را شکر میکنم که این صبر و آرامش را درونم گذاشته بود. در واقع از همان اول با این شرایط کنار آمدم. بعد از دوران نقاهت، خیلی راحت وارد اجتماع شدم و برایم سخت نبود. هرچند که برخی اوقات نگاه دیگران آزارم میداد، ولی خیلی سخت نبود که بخواهم به خاطرش خانهنشین شوم. بعد از آنهم با دوستانی که مثل خودم دچار معلولیت بودند، آشنا شدم و دیدم که رانندگی، ورزش و کار میکنند. من هم سعی کردم با این شرایط جدید منطبق شوم که نتیجه خوبی هم داشت.
* از چه زمانی وارد تیم ملی شدید؟ دی ماه سال قبل و پس از مسابقات قهرمانی کشور، تیم بسته شد و از بهمن ماه وارد تیم ملی شدم. ضمن اینکه قبل از آن در مسابقات آزاد کشوری شرکت کردم.
* البته رکوردهایتان در همان ابتدا خوب نبود. بله، درست است و سطح رکورد پایین بود، اما به دلیل آنکه با یک رکورد ثابت و همسطح به جلو میرفتم، همین مسئله یک نقطه خوب برای مربیان محسوب میشد.
* پس از ورد به تیم ملی، خیلی زود به افتخارات بزرگی رسیدید. دو طلا در جام جهانی کره جنوبی و یک نقره در مسابقات جهانی امارات کسب کردم و به سهمیه پارالمپیک پاریس هم رسیدم. این در حالی بود که فقط دو اعزام بینالمللی داشتم.
* شرایطتان پس از آغاز سیزدهمین مرحله اردوی تیم ملی چگونه است؟ وضعیت عالی است و تمرینات فنی و بدنسازی در داخل اردو و خارج از اردو به صورت مستمر ادامه دارد. خوشبختانه از نظر آمادگی به سطح موردنظر کادر فنی میرسیم.
* بزرگترین رویدادهای پیش رو، بازیهای پاراآسیایی هانگژو و پارالمپیک پاریس هستند. چه هدفگذاری برای این دو رقابت دارید؟ برنامهریزی شخصی که تا الان داشتم، به مرور تا الان به انجام رسیده و در ادامه نیز که پاراآسیایی و پارالمپیک در پیش است. خوشبختانه برنامهریزی کادر فنی عالی است، هم در تپانچه و هم در تمرینات تمرکزی و بدنسازی. همه اینها مثل پازل که کنار هم چیده شوند، قطعاً نتیجه خوبی از راه میرسد.
* در این میان قطعاً دنبال طلا خواهید بود ... من به مدال نه، بلکه به نتیجه فکر میکنم که خوب باشد. قطعاً این مسئله بهترین رنگ مدال را نیز به دنبال خواهد داشت و تلاش میکنم طلا را بگیرم و به این رؤیا برسم.
* ساره جوانمردی در بازیهای پاراآسیایی هانگژو شرکت نمیکند. با این اوصاف از شما بهعنوان کسی که بار مدالآوری پاراتیراندازی را به دوش خواهد کشید، نام برده میشود. نظر شما در این باره چیست؟ من هرگز نمیتوانم جانشین جوانمردی باشم، چون نه تجربهاش را دارم و نه تواناییاش را که جای او را بگیرم. قطعاً اگر جوانمردی حضور داشت، تیم ایران خیلی قویتر میشد. به هر حال شرایط کنونی باعث میشود که توقعات بالا برود و امیدوارم بتوانم چیزی که مربی، مسئولان و اطرافیانم انتظار دارند، برآورده کنم.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24