پایگاه خبری تاج من - گروه ورزشی: شنیدن کلماتی «زشت» و «مشمئزکننده» از زبان افرادی که نفر اول دو باشگاه «فرهنگی - ورزشی» پرطرفدار در فوتبال ایران هست هر بینندهای را از «فرهنگ» و «ورزش» و فوتبال بیزار و وادار به واکنش میکند. مدیرانی که قرار است خیل عظیم هواداران خود را به «احترام» توصیه کنند، خود عامل بیاحترامی و توهین شدند.
باشگاههای استقلال و پرسپولیس که عمرشان از ۵۰ عبور کرده و ریشه در فوتبال ایران دواندهاند، مدیرانی را در رأس خود میبینند که نه تنها ذرهای بر مسائل فرهنگی این دو تیم اضافه نکردهاند بلکه «ذره» فرهنگی هم که برخی مدیران گذشته در این دو باشگاه ایجاد کرده بودند را به حراج گذاشتند.
البته این برای نخستین بار نیست که دو مدیر تیمهای پرطرفدار لب به چنین سخنانی باز میکنند و با بدترین و سخیفترین کلمات از خجالت یکدیگر در می آیند و پایه گذار جریان مخرب و خطرناکی روی سکوها میشوند. پیش از این همه بودند مدیرانی که با الفاظ ناشایست زمینه را برای ایجاد درگیریهای روی سکوها و توهینهای هواداران به یکدیگر فراهم میکردند.
اتفاق اخیر نگرانیها برای آینده را افزایش داد اما خوش شانسی دو مدیر «غیرفرهنگی» این است که لیگ به پایان رسیده و تا چند ماه دیگر هواداری به ورزشگاه نمیرود که بخواهد متأثر از ادبیات به کار برده شده بدترین و رکیکترین شعارها را علیه تیم رقیب بر زبان بیاورد.
مجادله «زشت» مدیران دو باشگاه قطعاً باید مالکان جدید را به فکر فرو ببرد که آیا میخواهند با این مدیران اهداف و برنامههایشان را در این دو باشگاه پرطرفدار به اجرا درآوردند؟ آیا قرار است با چنین مدیرانی کار را ادامه دهند و منتظر اتفاقات تلختر و ناشایستتر باشند؟
قطعاً ادامه کار با این دو مدیر به اعتبار و شأن دو باشگاه استقلال و پرسپولیس لطمه خواهد زد. مدیری که نمیداند چگونه باید کلمات را بر زبان بیاورد که باعث رنجش خاطره مردم کشورش نشود، چگونه میخواهد هواداران پرتعداد تیمش را مدیریت و راهبردی فرهنگی کند؟
مدیرعاملی که روی صندلی باشگاه «فرهنگی - ورزشی» نشسته است و باید هوادارانش را از ناپاکیها و اتفاقات ناخوشایند برخی ورزشگاهها دور کند، خودش نفر اول «بی حرمتی» و «هنجارشکنی» شده است و یک قوم را از خود میرنجاند و آتش اختلافات قومیتی را روشن میکند. در این شرایط چطور میتوان از او انتظار داشت افرادی را در مجموعه «فرهنگی» خود داشته باشد که بتوانند سکوها را درست هدایت کنند؟
مالکان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اگر میخواهند صرفاً یک «عابر بانک» نباشند و به معنای واقعی دو باشگاه «فرهنگی - ورزشی» را اداره کنند، باید از مدیرانی استفاده کنند که قادر باشند چنین واژگانی را با رفتار و کردار و گفتارشان نشان دهند و الگویی شوند برای هوادارانی که چشم به دهان و کلام آنها دوخته اند.
ادامه فعالیت چنین مدیرانی نه تنها اندک اعتبار و شأن باقی مانده این باشگاهها را لگدمال خواهد کرد بلکه به اعتبار مالکان دو باشگاه هم لطمه خواهد زد و آنها را از مجموعههایی با اهداف فرهنگی و مسئولیتهای اجتماعی به عابربانک هایی برای پر کردن جیب مدیران و بازیکنان این دو تیم تبدیل خواهد کرد.
21st November 24