به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، مجمع انتخابات فدراسیون اسکواش برای احراز پست ریاست دوشنبه 12 دی 1401 به ریاست محمد پولادگر در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد و امیر عزیزیپور توانست برای 4 سال ریاست این فدراسیون را برعهده بگیرد. وی که بیگانه با اسکواش نیست و 8 سال دبیر فدراسیون بوده و چندین سال پستهای مختلفی در فدراسیون اسکواش داشته است، در پایگاه خبری تاج من حضور یافت و به سؤالات پاسخ داد.
متن گفتوگوی پایگاه خبری تاج من با امیر عزیزیپور رئیس فدراسیون اسکواش به شرح زیر است:
تسنیم: در مورد اسکواش و برنامهای که مدنظرتان در سال 1402 است، صحبت کنید.
در خصوص برنامههای اسکواش در سال 1402 دو اعزام داریم که یکی مسابقات بزرگسالان انفرادی آسیا است که در ماه آینده در کشور هنگکنگ برگزار میشود. طبق سهمیهای که داشتیم کارها برای اخذ ویزا و اردوی تیم ملی هم در مجموعه انقلاب هم در بخش آقایان و بانوان در حال انجام است.
اجلاس آسیا در هنگکنگ هم برگزار میشود که ما هم در آن شرکت میکنیم. اجلاس، مجمع عمومی است و مجمع انتخاباتی نیست. یکسری موارد در اساسنامه ذکر شده که دیدیم و امیدواریم آنجا برویم و یک کار خوب برای کشور انجام دهیم.
مسابقه بعدی، جوانان قهرمانی انفرادی آسیا است که در کشور چین و شهر دالیان برگزار میشود. این مسابقات مرداد ماه خواهد بود و به دنبال این هستیم شرایطی را فراهم کنیم که در آن مسابقات حضور یابیم. با توجه به اینکه رویکرد فدراسیون نخبهپروری و استعدادیابی و افزایش جامعه مخاطب در بخش مستعدین است نگاه خیلی ویژهای به ردههای سنی پایه کمتر از 13 و 15 سال داریم و به دنبال این هستیم با تمام ظرفیتی که داریم در این دو رده شرکت کنیم.
مسابقات ردههای سنی در کیش برگزار میشود. روسای هیئتها بازوی اجرایی فدراسیون هستند و اگر آنها نباشند فدراسیون شاید نتواند عملکردی انجام دهد و عملکردش به 20 درصد کاهش پیدا میکند. پراکندگی از لحاظ بخش همگانی و بخش قهرمانی در استانهایمان خیلی زیاد است، به طور مثال استاد یزد در بحث قهرمانی خوب است اما در بحث همگانی نیاز به کار دارد. استانی مثل همدان در بحث همگانی خوب است.
طبق دعوتی که از این بزرگواران داشتیم جلسات دو ساعته آنالیز در خصوص استان و اهدافی که فدراسیون دارد را به روسای هیئتها ابلاغ کردیم که بدانیم در سال چه اتفاقاتی میخواهد بیفتد. این افراد یکسری تعهدات دارند و یکسری تعهدات هم فدراسیون دارد. برنامه مدونی در خصوص هر استان طبق یک صفحه صورتجلسه شده و برای همه ارسال میشود. بعد از 5، 6 ماه آن را رسیدگی میکنیم تا ببینیم چقدر موفق بودهاند. به دنبال این هستیم کاری که انجام میدهیم هدفمند باشد و نتیجهای در آن ایجاد شود و بتوانیم ملموس راجع به آن صحبت کنیم. روی نمودار صحبت کنیم که کجا بودیم و الان کجا هستیم.
با بعضی از روسای هیئتها که صحبت میکنیم دید و نگاهشان عوض میشود. با یکی از استانها صحبت میکردیم بیشتر دنبال این بود که مربی بیاورد و گفتیم که شما جامعه مخاطبت اینقدر نیست که مربی آوردی و پول هم دادی و هزینه هم کردی، بعد چه اتفاقی میافتد؟ روی همین اصل به دنبال این هستیم واقعا منطقی، معقولانه جلساتی برگزار شود، جلسات دو طرفه است یعنی اینطور نیست الزاماً فقط ما بگوییم که چه کار کنید. مشورتی در این فضای دوستانه آن اتفاقی که باید در استان انجام شود را با همدیگر صحبت میکنیم به یک نتیجه میرسیم و اتفاق میافتد و امیدوارم که بتوانیم خروجی خوبی از این کار بگیریم.
تسنیم: این نگاه شما به دلیل این است که از معدود روسای فدراسیون هستید که از خود اسکواش بالا آمدهاید. خیلی از روسای فدراسیونها از جای دیگری میآیند ولی شما خاک خورده این رشته هستید. احتمالا این نگاه خوبی که به استانها دارید به خاطر این است که شما در بطن ماجرا بودید.
هشت سال دبیر فدراسیون بودم و 4 سال هم به عنوان مدیر اجرایی فعالیت میکردم. نوک پیکان بودم و ارتباط مستقیم داشتم و دغدغههای هر استان را میدانم. رئیس هیئت با ما درددل میکرد و مشکلاتش را میگفت. میدانم در هر استانی به ریز چه اتفاقی میافتد و چند مربی و چه ظرفیتهایی دارد. وقتی دو طرفه صحبت میکنیم، وقتی رئیس هیئتمان متوجه میشود که من میدانم دغدغهاش چیست و چه کاری باید انجام بشود و چه کاری انجام نشود، خیلی باعث رضایت میشود. ضمن اینکه نایب رئیس فدراسیون هم بیست سال است که در فدراسیون اسکواش است. آقای کتابفروش هم که دبیر فدراسیون است هم بازیکن تیم ملی بوده و هم از قبل کار اجرایی کرده و دبیر هیئت بوده است. سعیمان بر این است که یک ارتباط دوطرفه نه یک ارتباط یک طرفه داشته باشیم و نسبت به ظرفیتهایی که در هر استان هست نسبت به آن کار را جلو ببریم.
تسنیم: در مورد 1401 و انتخاباتی که کم حاشیه هم داشت صحبت کنید.
من در مجمع گفتم دوست ندارم به گذشته نگاه کنم. دلیلش هم این است که روزهای سخت و طاقتفرسایی بوده. 3 ماه انتهایی سالها برای فدراسیونها خیلی ارزشمند است. در آن زمان برنامهریزی و تدوین برنامه سال آینده انجام میشود. این سه ماه را در سال 1401 از دست دادیم و این باعث شده که آن چیزی که دوست داشتیم و باب میلمان است دارد با تاخیر اتفاق بیفتد. به تازگی با برندی نهایی کردیم که در بحث البسه ملیپوشان حامی تیمهای ملیمان باشد. رونمایی آن چند روز دیگر انجام میشود که نزدیک اعزام تیم است در حالی که این اتفاقات باید قبل از آن انجام میشد. حتما در آن خیریتی بوده و ما اینگونه به قضیه نگاه میکنیم و امیدواریم کارهایی که انجام میدهیم با فشار و سرعت بیشتری پیش رود.
الان انتهای اردیبهشت است اگر این اتفاقات و نشستها قبل از سال انجام میشد شاید تا الان یکسری از کارها را انجام داده بودیم. خدا را شکر برنامهها به روال خودش جلو میرود. تقویمی که نوشتیم و برنامهریزی که کردیم تا الان انجام شده و یک کار دیگری که تیم اجرایی که در فدراسیون مشغول هست خیلی به آن اهتمام دارد که انجام شود، به دنبال این هستیم برای اسکواش یک برندسازی کنیم. به این صورت نفراتی که در برگزاری مسابقات به عنوان داور، به عنوان سرپرست فنی و ناظر فدراسیون با ما همکاری میکنند، هیچ اقبالی نداشتند که در کنار فدراسیون باشند دلیلش این بود که پرداختیها کم و عقب بود. دو سه رویداد برگزار کردیم و همه پرداختیهای آن انجام شده است. به دنبال این هستیم که آن ذهنیت را از بین ببریم و به سمت این برویم کسانی که در کنار فدراسیون کار میکنند هم یک برند باشند و هم منتفع شوند.
تسنیم: در مورد بودجهتان با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک جلساتی برگزار شده است؟
جلساتی برگزار نشده اما میگویند یک افزایش بین 20 تا 30 درصدی نسبت به سال گذشته همه فدراسیونها دارند.
تسنیم: وزارت ورزش 27 فروردین به فدراسیونها پرداختی داشته، برای فدراسیون شما هم پولی واریز کردند؟
پرداختی داشتند اما برای امسال نبود. تا الان مازادی بوده که از سال گذشته پرداخت شده است. به ما گفتند برای سال جدید در چند روز آینده پرداختی داریم. در این اعزامی که پیش رو داریم خیلی باید هزینه کنیم و به دنبال این هستیم که سر وقت تجهیزات ورزشکارانمان برسد.
تسنیم: رشته شما تجهیزات محور است و با دلار سنجیده میشود، نوسانات دلار هم به شما ضرر زده است؟
نوسانات دلار فشار مضاعفی به ما وارد کرده است. مثلا یک راکت تخصصی برای ورزشکار که جزو حداقلهاست 10 میلیون تومان شده است. تیم بزرگسالان در بخش خانمها و آقایان و ردههای سنی کمتر از هفده هجده سال را داریم. سرانگشتی هم حساب کنیم باید بیست راکت به اینها بدهیم.
با بودجهای که میگیریم کارهای روزمره را هم نمیتوانیم انجام دهیم. 50 بودجهای که میدهند برای حقوق پرسنل است و این کار را برای روسای فدراسیونها خیلی سخت میکند. البته که ما فدراسیونی هستیم که تلاش میکنیم به سمت جلو برویم. جامعه مخاطبمان هنوز اینقدر افزایش پیدا نکرده و آن شاخصهها را نداریم و به دنبال این هستیم که این فضا و بستر را درست کنیم اما یکسری فدراسیونهای دیگر این را ندارند و میتوانند از مارکت هم استفاده کنند. شاید آنجا کار کردن آسانتر باشد.
تبدیل به صنعت کردن اسکواش یکی از کارهایی است که زمان انتخابات هم قول دادم. باید یک ارزش افزوده درست کنیم که بحث مارکتینگ است. بعد از رونمایی از البسه ملی پوشان گام بعدی این است که بتوانیم تجهیزات ورزشی را تهاتر کنیم. وقتی نمیتوانیم جذب کنیم، باید مدیریت هزینه کنیم. بخشی مدیریت هزینه است و به دنبال جذب حامی مالی هستیم. فضای تبلیغاتیمان را در آوردیم و در اختیار گذاشتیم.
تسنیم: پیش بینی کردید که به این هدف برسید؟
تغییرات اساسی در کمیتهها داشتیم و با روسای هیئتها که اهرمها و ابزارهای اجرایی هستند جلسه برگزار کردیم. با حامیان مالی صحبت کردیم و این کار در حال رایزنی است. امیدوارم که بتوانیم آن کار را انجام دهیم و مدینه فاضلهای که مد نظر همه ما است محقق شود. برای امسال بیست میلیارد تومان نیاز است برای اینکه اسکواش حداقلهایی داشته باشد ولی اعتبار ما 5 میلیارد تومان است. برآورد کردیم این عدد را به حدود 12 میلیارد برسانیم و درآمد داشته باشیم. آن چیزی که مد نظرمان است قطعا امسال محقق نمیشود اما نظرم این است که پایههای آن فضایی که میخواهیم به آن نگاه کنیم از امروز شروع شده یعنی استارت خورده است.
تسنیم: در مورد کمیتههایتان صحبت کردید. اتفاقی که افتاد بحث جدا شدن پدل از فدراسیون شما بود.
پدل از بدو ورودش به ایران و از 14 سال پیش زیرمجموعه فدراسیون اسکواش بود. فدراسیون اسکواش هزینه کرد، هزینه فقط پول نیست؛ هزینه از لحاظ نیروی انسانی و ایجاد فضا و ... و در سال گذشته هم اعزام داشت و به رتبههای خوبی رسیده بود. طبق تصمیماتی که در وزارت ورزش گرفته شده بود در دوران سرپرستی آقای خمارلو بخش پدل را از اسکواش گرفتند و در اختیار تنیس قرار دادند.
ما ناراحت هستیم، ناراحتیمان هم به خاطر این است که 14 سال زحمت فدراسیون و جامعه اسکواش برای تامین و توسعه دیده نشده و این را هیچ جا نگفتیم. ما زیرمجموعه وزارت ورزش هستیم و حتما در آن صلاح و خیریتی بوده اما اینکه ما 14 سال زحمت کشیدیم و هیچ جا اسمی از فدراسیون اسکواش حداقل به عنوان تلاشگر در این زمینه نبردند خوب نیست. زمانی که پدل به فدراسیون اسکواش آمد؛ یک زمین آسفالت بود ولی الان در استانها فعال است. البته که اسکواش وظیفهاش این بوده و وظیفه ذاتی فدراسیونهای ورزشی این است که رشتههای زیرمجموعهاش را تعمیم بدهند و به نظر میرسد که فدراسیون اسکواش موفق بوده است. آن زمان تنیس اعلام کرده بود که ما پدل را نمیخواهیم و نیازی نداریم. خوشحالم که فدراسیون اسکواش کار کرده و برندسازیاش را خوب انجام داده است.
تسنیم: میزان کورتهایتان چقدر است و برنامه دارید که افزایش دهید؟
همانطور که در بخش اول گفتم اتفاقی که دارد میافتد این است که ما با هیئتهای استانیمان جلساتی را گذاشتیم. بعضی از هیئتهایمان هنوز زیرساخت تخصصی ندارند. به دنبال این هستیم با مدیر کلهایشان صحبت و منابع خصوصی را جذب کنیم. با آقای جولایی مدیر کل کردستان صحبت کردیم. خانم گلمحمدی آنجا مسئولیت دارند هماهنگ کردند بخش خصوصی را آوردیم , وارد کار کردیم و ساخت دو مجموعه خوب تخصصی اسکواش در کردستان استارت خورد.
در استانهای دیگر هم به این صورت است. بعضی از هیئتها که زیرساخت ندارند گفتیم که کار همگانی کنند. بعضی از مجموعههایمان هستند که مرکز استان زیرساخت دارد ولی شهرستانهایشان هنوز فعال نیستند. این را صحبت کردیم که شهرستانها را فعال کنند. بازخوردی که از این جلسات گرفتیم خوشایند بوده است. به طور مثال استان قزوین الان یکی از شهرستانهایش را فعال کرده است.
تسنیم: کادر فنی شما مشخص است؟
کاری که انجام دادیم در شورای فنی صحبت کردیم و با کسانی که یک اتاق فکر فنی را تشکیل میدهند به این نتیجه رسیدیم که بزرگسالان رده سنی 17 تا 19 و رده سنی 13 تا 15 از هم تفکیک بوند و هر کدام از اینها یک مربی داشته باشند. این کار هزینه زیادی دارد چون باید تجهیزات و امکانات بدهیم و خواسته و تفکرات مختلف را مدیریت کنیم همه اینها هست ولی این هزینه را میدهیم. این اتفاق باعث میشود ما بعد از گذشت سه چهار سال 9 مربی داشته باشیم و دیگر یک مربی نداریم. حداقل فاصله بین اینها کم هست و میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
الان چنین چیزی را نداریم و اتفاق دیگری که افتاده این است که فقر مربی در استانها داریم. استانها چرخه تولید هستند. ما این را در استانها نداریم یک برنامهریزی میکنیم، انشاءالله از ماه آینده کارگاه آموزشی برای مربیان استانی، برگزار میکنیم. رسالت فدراسیون ارتقای بحث فنی اسکواش است.
تسنیم: دوست دارید تا سال 1405 که دوره چهار سالهتان به پایان میرسد اسکواش ایران کجا باشد؟
به دنبال این هستیم که سال 1405 یک اسم خوبی از رشته اسکواش داشته باشیم. هم از لحاظ مربی و هم از لحاظ داور، هم از لحاظ پرستیژ؛ اینکه ما یک رشته خوب هستیم که اسپانسرها نسبت به جامعه مخاطب ما در کنار ما باشند. مهمترین چیز این است است که شما در آرامش و سلامت بتوانید کار و فعالیت کنید و رشتهای داشته باشیم که پشتوانه خوبی داشته باشد و نفر بعدی که این رشته را گرفت حداقل دغدغه مربی نداشته باشد.
الان که با هم صحبت میکنیم دغدغه این را داریم مربیانی که هستند چند نفر هستند؟ 10 مربی که در تیم ملی در ردههای مختلف کمک کنند نداریم. در بعضی از استانها اصلا مربی نداریم. امیدوارم فرهنگ خوبی را در جامعه اسکواش جا بیندازیم که ما تیم هستیم علیرغم اینکه رشته انفرادی است ما به صورت تیمی کار میکنیم. اگر این تیم نباشد و کنار همدیگر نباشیم اتفاق خوبی برای این رشته نمیافتد.
تسنیم: برخی میگویند رابطه شما با وزارت ورزش خوب نیست و درهای وزارت به روی شما بسته است؟
دنبال آرامش و تعامل و ارتباط خوب و مستمر با همه ارگانها هستیم. وزارت ورزش نهاد بالادستی ما است. برنامههای ما را میدهد و ما را تایید میکند که بتوانیم در مسابقات شرکت کنیم. تا امروز، ارتباط خیلی خوبی با همه بزرگواران داشتم. هر کاری بوده انجام شده و این را از آنها یاد گرفتم و این فضا را ایجاد کردم که درهای فدراسیون اسکواش به روی همه جامعه اسکواش باز است.
به عنوان کسی که متولی رشته اسکواش هستم برای خودم این الزام را گذاشتم که ارتباط مستقیم با مربی، با ورزشکار داشته باشم. البته یک مربی به من زنگ زده بود که میخواهم بیایم گفتم از کانال هیئت خودتان باید ورود کنید. به عنوان متولی این رشته الزام دارم و اجبار برای خودم درست کردم که باید در خدمت کل جامعه اسکواش باشم. این چیزی بوده که من از دوستانی که از در وزارت ورزش هستند یاد گرفتم.
تسنیم: برنامه اصلی شما برای استعدادیابی چیست؟
قبلا اتفاقی که در فدراسیون اسکواش افتاده بود این بود که به صورت گلخانهای عمل میشد یعنی یک بازیکن را میگرفتند آن نفر را حمایت میکردند و به مرور حس رقابت از بین میرفت. ردههای سنی 13 و 15 هدف ما هستند؛ در هر رده سنی ما هشت نفر را به دلایل مختلف حمایت میکنیم. آن هشت نفر وقتی بالا بیایند پشتوانهسازی خوبی ایجاد میشود. فدراسیون از لحاظ بودجه و اعتبار اینطور نیست که بتواند هشت ورزشکار را از همه لحاظ ساپورت کند اما چند طرح است که در بحث فنی رخ میدهد.
در خصوص بحث تیمهای ملی انتخابی برگزار کردیم. از بدو ورود که استارت زدیم رنکینگ کشوری که بالاترین نکته هست را در اولویت قرار دادیم و اینکه مربی دعوت کند نیست. اینها مسابقات انتخابی را شرکت میکنند و به دنبال این هستیم که در بحث کمیته مسابقات هم یک برنامهریزی کنیم تا بتوانیم رنک کشوری را ارزشمند و آن را به روز کنیم.
این حس تعامل بین ورزشکار و فدراسیون در رویدادها را بیشتر خواهیم کرد که بیایند در مسابقات شرکت کنند و بدانند که اگر در آن رنک نباشند نمیتوانند در انتخابیها بیایند. پس این ورزشکار الزام پیدا میکند که در همه مسابقات که فدراسیون برنامهریزی میکند حاضر شود و برنامهریزی داشته باشد و جزو رنکینگ قرار بگیرد. مسابقهای تحت عنوان مسابقات جایزه بزرگ برای ورزشکارانمان طراحی کردیم که هر 3 ماه در سال 1402 در مرداد ماه که اولین دوره آن در کیش است. در خصوص سجاد زارعیان، من شخصا با ایشان جلسهای گذاشتم با او صحبت کردم. در جلسه به او گفتم که برود یکسری آنالیز پزشکی و موارد مختلف را برای من بیاورد. ایشان ابتدا ابراز تمایل کرد و انجام داد. دنبال این بودیم که اسپانسری برای زارعیان بگیریم و دوباره به تیم ملی دعوت شود. خودش اما گفت که میخواهد در رشته پدل فعالیت کند.
تسنیم: در مورد راکتبال هم توضیحاتی میدهید؟
راکتبال رشتهای است که به صورت تفریحی انجام میشود برای کسانی که در سن بالای 40 سال هستند چون توپ بزرگتری دارد و بازی آن تفریحیتر و فشار کمتر است. اگر شرایط به این صورت باشد که به صورت تفریحی برگزار شود باید یک برنامهریزی دیگر صورت گیرد و اگر به این صورت باشد که در آن مسابقات برگزار شود و باید حضور داشته باشیم باید طوری دیگر رفتار کنیم.
تسنیم: نگاه فدراسیون اسکواش در خصوص پستهای آسیایی چیست؟
هر کسی که فدراسیونی را تحویل میگیرد به دنبال این است که کشورش را در آسیا و میادین جهانی مطرح کند. اگر بگویم به فکر پستهای آسیایی نیستم دروغ گفتم. به خاطر اینکه برای مملکتم و افتخاری که برای کشورم هست تلاشم را میکنم اما همانطور که خودتان هم میدانید بخش اسکواش آسیا در اختیار بلوک شرق قرار دارد. در شرق آسیا الان هنگکنگ صاحب قدرت است. ما هم باید سهمی داشته باشیم.
تسنیم: اگر برنامهها خوب پیش رود چه زمانی میتوانیم اختلافمان را با قدرتهای برتر کم کنیم؟
قدرتهای آسیا قدرتهای برتر جهانی هستند. کشورهایی که در آسیا هستند در جهان هم حرفی برای گفتن دارند. ما یک بار تجربه سومی در آسیا را به صورت تیمی داریم و این هدف ما هست و به دنبال این هستیم دوباره این شرایط را برگردانیم.
اگر زیرساختهایمان را به این سمت ببریم که از تمام ظرفیتها استفاده کنیم نزدیک میشویم و این دور از دسترس نیست اما منوط به این است که برنامهریزی و پشتوانهسازی شود و از سمت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حمایت صورت گیرد.
بیشتر تفکرمان هم روی ردههای سنی هست. دنبال این هستیم و رایزنی میکنیم. در اجلاس آسیایی با توجه به اینکه روسای فدراسیونهای همسایه نیز هستند میتوانیم با همدیگر ارتباط خوبی برقرار و از ظرفیتهای همدیگر استفاده کنیم.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24