به گزارش گروه بینالملل پایگاه خبری تاج من، بارش بیش از حد باران در حومه شهر درنه، شهری ساحلی در شمال کشور لیبی بر اثر طوفان «دانیال» منجر به بالا آمدن سطح آب رودخانهها شد و در نتیجه آن دو سد در بالادست این شهر لیبی شکسته شد.
.
.
بنا به گفته مقامات و رسانههای لیبی، در نتیجه بارشهای سیلآسای دیروز در بالادست دره درنه سیل بزرگی بهراه افتاد و این سیل بهسمت شمال یعنی جایی که شهر درنه در ساحل مدیترانه قرار داشته، حرکت کرده که هزاران کشته و مفقودی بهجای گذاشته است و میزان تلفات این حادثه، نزدیک به تلفات زلزله 6.8ریشتری مغرب شده است.
آمار رسمی: آمار جان باختگان سیل شهر درنه لیبی از 5200 نفر فراتر رفت
سخنگوی وزارت کشور لیبی تاکید کرد که آمار جان باختگان سیل در شهر درنه از 5200 نفر هم فراتر رفته است.
پیش از این اسامه حماد، نخست وزیر در دولت نجات ملی لیبی گفته بود: تاکنون 2800 نفر کشته و بیش از 6000 هزار نفر مفقود شدهاند.
او همچنین گفت که شهر البیضا در نزدیکی درنه نیز دچار خسارت شده است و این شهر بیشتر خسارت را بر اثر بارشهای اخیر دیدهاند.
وزیر بهداشت لیبی: هزاران نفر در سیل «درنه» مفقود شدهاند/ کشتهشدن دستکم 2هزار نفر تاکنون
وزیر بهداشت دولت لیبی به الجزیره گفت: برآوردهای اولیه به کشته شدن بیش از دو هزار نفر در شهر درنه اشاره میکند.
وی افزود: پیشبینی میکنیم که هزاران نفر بهسبب سیل در شهر درنه مفقود شده باشند.
وی ادامه داد: به تیمهای تخصصی نجات بهسبب حجم فاجعه در شرق لیبی نیاز مبرم داریم.
مدیر مرکز بهداشتی البیضاء در شرق لیبی هم گفت ارزیابیهای اولیه نشان میدهد پنج هزار نفر در شهر درنه بر اثر سیل مفقود شدهاند.
وزیر لیبیایی: 25 درصد از شهر دَرنه ناپدید شده است
خبرگزاری رویترز به نقل «هشام شکیوات»، وزیر حمل و نقل و هوانوردی دولت لیبی گزارش داد که در اثر سیل ویرانگر در شمال این کشور، 25 درصد از شهر درنه در کرانه جنوبی دریای مدیترانه ناپدید شده است.
پیش بینی وزیر بهداشت لیبی از میزان تلفات سیل؛ 10 هزار کشته و 100 هزار مفقودی
وزیر بهداشت دولت لیبی پیش بینی کرد که شمار کشتهها در اثر سیل ویرانگر درنه، شهری ساحلی در شمال لیبی، به 10 هزار نفر و تعداد مفقودیها به 100 هزار برسد.
شبکه راشای تودی روسیه گزارش داد که چهار هزار نفر تاکنون دفن شدهاند و آمار هر لحظه بیشتر میشود.
شهر درنه در شمال لیبی قرار دارد و بر اساس آخرین آمار در سال 2011 ( قبل از سرنگونی قذافی ) 200 هزار نفر جمعیت داشته است.
این مقام لیبیایی فاجعه رخداده در این کشور را که سالیان است درگیر جنگ داخلی بوده است، این گونه توصیف کرد: یک سری از محلههای شهر کاملاً با ساکنانش بر اثر سیل به دریا ریخته شده و محو شده است.
مسیل وادی درنه، یک رودخانه فصلی است که از بین کوههای واقع در شمال این شهر شروع شده میشود و به دریای مدیترانه میریزد. مقامات لیبی دهه هفتاد میلادی برای جلوگیری از وقوع سیلاب در این شهر، اقدام به ایجاد دو سد خاکی و تعدادی سیلبند در بالادست این مسیل کردند ولی حجم بارش بالا منجر به این شده است که همه این سدها و سیلبندها و پنج پلی که کرانههای این رودخانه را به هم وصل میکرد، شکسته شود و مقادیر زیادی سنگ و خاک بهسمت پاییندست رودخانه حرکت کند.
ازآنجایی که ورودی شهر رودخانه ظرفیت انتقال این همه آب و گلولای را نداشت، سیل در امتداد رودخانه و محلههای اطراف نفوذ میکند و تا فاصله چندصدمتری عمده ساختمانها حتی ساختمانهای 10طبقه و بیشتر را با خود برده است.
مسئول لیبیایی: عدم نظارت و نگهداری سدها، منجر به فاجعه دَرنه شد
سخنگوی امدادرسانی لیبی با اشاره با فاجعه انسانی در شهر سیل زده درنه این کشور گفت که عدم نگهداری و نظارت بر سد تأثیر آشکاری در وقوع سیلهای اخیر داشته است.
.
100 کشته در طوفان لیبی/ اعلام 3 روز عزای عمومیابراز همدردی ایران با دولت و مردم لیبیتلفات طوفان در لیبی از مرز 2 هزار کشته گذشت
این گزارش در حال بروز رسانی است...
منبع : منبع
23rd November 24