- اخبار ورزشی - نعیما خواجوی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، در واکنش به انتقادات از آماده‌سازی جسمانی ملی‌پوشان تکواندو در مسابقات جهانی اظهار داشت: خوشبختانه برنامه‌‌های آماده‌سازی...
- اخبار ورزشی -

نعیما خواجوی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، در واکنش به انتقادات از آماده‌سازی جسمانی ملی‌پوشان تکواندو در مسابقات جهانی اظهار داشت: خوشبختانه برنامه‌‌های آماده‌سازی ملی‌پوشان به‌صورت مکتوب وجود دارد و از روز اول می‌دانستیم قرار است این برنامه به کجا ختم شود. ما به گونه‌ای کار کردیم که بچه‌ها به لحاظ مهارتی و بدنی در اندازه‌های بسیار خوب باشند و گواه این کار نیز مسابقات گرنداسلم چین بود که بچه‌ها توانستند خوب ظاهر شوند و نشان‌دهنده درستی برنامه‌های ما بود.

بازیکنان را با ربات اشتباه گرفتند وی تصریح کرد: متأسفانه بعد از گزارش دوپینگ، شوک بزرگی به تیم وارد شد. کسانی که عزیزی را از دست داده باشند می‌فهمند که غم، درد و شوک چه چیزی است. بعضی از دوستان این شوک را نکشیدند و خیلی متوجه نیستند وقتی به اردوی تیمی چنین شوکی وارد می‌شود، شرایط چگونه است. متأسفانه دوستان بازیکنان را با ربات اشتباه گرفتند و فکر می‌کنم این اتفاق روی دیگران اثر نمی‌گذارد. اینکه نشد مدیریت شود و از طریق مختلف فشارهای روانی بسیاری به بازیکنان وارد و باعث خالی شدن آنها به لحاظ روانی شد. به کار خودمان اعتماد داریم و حاضر هستیم آن را بگذاریم که همه ببینند.

کسی برنده است که از لحاظ روانی و فکری آماده‌تر باشد بدنساز تیم ملی تکواندو تصریح کرد: برخی دوستان در حالی که نمی‌دانم جایگاه آنها در بدنسازی کجاست، عنوان کردند که سیستم بدنسازی باید عوض شود. چیزی که می‌تواند بازیکن را از لحاظ عملکرد پایین بیاورد بحث روانی است. بن جانسون یکی از بزرگ‌ترین دوندگان تاریخ دنیا گفته‌ای دارد که حتی در کلاس‌های روانشناسی استفاده می‌شود و آنهم این است که همه در مسابقات جهانی و المپیک آماده هستند و کسی برنده است که از لحاظ روانی و فکری آماده‌تر باشد.

می‌شد قضیه دوپینگ خیلی بهتر مدیریت شود خواجوی در مورد اینکه قبول دارد موضوع دوپینگ در تیم ملی تکواندو به خوبی مدیریت نشد، گفت: می‌توانست بهتر از این برخورد شود، اما از همه جهات یک مقدار شتاب‌زده عمل شد و متأسفانه آنچه که نباید می‌شد، شد. ماهیچه‌ها از ذهن فرمان می‌برد و نه برعکس آن و زمانی که ذهن درگیر باشد، دیگر ماهیچه عملکرد مناسب را ندارد و دوستان این را اشتباه متوجه شدند.

دوپینگ کسانی مثبت شد که اصلاً ما فکرش را نمی‌کردیم وی در واکنش به طرح این موضوع که کادر فنی می‌توانست بهتر این موضوع را مدیریت کند، اظهار داشت: قبول دارم، اما دیگر نمی‌خواهیم دنبال مقصر اصلی بگردیم. همه در این جریان، کم و زیاد سهمی داشتند، اما شوک سنگین بود. دوپینگ کسانی مثبت شد که اصلاً ما فکرش را نمی‌کردیم و این شوک مانند زمانی بود که خبر فوت مادرم را در اسپانیا به من دادند. دانیال بزرگی آنقدر از شنیدن این خبر شوکه شد که غش کرد و به زمین افتاد. می‌شد خیلی بهتر همه جنبه‌ها مدیریت شود، اما باز هم اگر بیشتر مراقبت شده بود نتایج ما بهتر از این می‌شد.

فدراسیون صلاح دید به مسابقات جهانی اعزام نشوم مربی تیم ملی تکواندو ادامه داد: در مسائل فنی اصلاً وارد نخواهم شد و مقانلو همه توضیحات را داده است. یکی از دوستان به روانشناس اشاره کرده است؛ روانشناس زمانی مؤثر است که مثل ما با بچه‌ها زندگی کند و حضور یک شبه تأثیری نخواهد داشت. گواه اشتباه دوستانی که به مشکلات جسمانی اشاره کردند، عملکرد ما به فاصله چند روز از مسابقات جهانی در رقابت‌های گرندپری است که خدا را شکر عملکرد بازیکنان خوب بود.

«عدم اعزام شما با توجه به نفرات زیادی که از سوی فدراسیون اعزام شده بودند، بسیار عجیب بود.»، خواجوی در پاسخ به یادآوری این موضوع تصریح کرد: فدراسیون صلاح دانست و تشخیص دادند که نباشم و هیچ گله‌ای نکردم. البته دلایل خود را گفتم و مقانلو نیز صحبت و پافشاری کرد، اما دوستان نظرشان عدم اعزام بود. در این مدت نیز به بازیکنانی که برای گرندپری در تهران بودند، برنامه دادم و از راه دور آنها را کنترل می‌کردم. فدراسیون در این خصوص تصمیم گرفت و من نیز گردن گذاشتم و اعلام کردم مشکلی نیست.

دوستان قبل از اینکه حرف بزنند یک مقدار مطالعه کنند خواجوی در مورد اظهارات یوسف کرمی که حضور بدنساز در مسابقات را راهگشا ندانست، گفت: از دوستان خواهش می‌کنم پیش از اینکه حرف بزنند یک مقدار مطالعه کنند. اگر فقط یک نگاه به چارت ثبت‌نام در همه فدراسیون‌های جهانی از جمله فیفا و فدراسیون جهانی تکواندو داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که یک گزینه برای مربیان بدنساز دارد و تعداد هم مشخص کرده است. این نشان می‌دهد که بدنساز بخشی از کادر است. مگر می‌شود یک نفر در کنار تیم کار کند و از تمام تکنیک‌های مهارتی این رشته اطلاع نداشته باشد؟ اگر درباره مسائل فنی تکواندو شناخت نداشته باشم که نمی‌توانم برنامه‌های فنی را طراحی کنم. در هر رشته‌ای باید نیازهای فیزیولوژیکی آن رشته را برآورد کرد.

صحبت‌های کرمی واقعاً عجیب بود وی خاطر نشان کرد: از صحبت‌های کرمی به‌عنوان قهرمان المپیک بسیار تعجب کردم. مسابقات جهانی هشت روز طول می‌کشید و قرار بود از آنجا  تیم به گرندپری رم برود و نیاز به تمرین، بازسازی و کارهای کمکی بود. بدنسازی یک پروسه است و اینکه دوستان فکر می‌کنند فقط بدنساز باید در اردو باشد، نیست. حضور در مسابقه بخش دیگر کار ماست. صحبت‌های کرمی واقعاً عجیب بود و از ایشان انتظار بیشتری داشتم. در همه تیم‌ها حضور بدنساز پذیرفته شده است و تعجب می‌کنم که ایشان گفته که مربی تیم ملی نیستم. پس در این مدت چه کسی را تمرین می‌دادم و آیا برای خودم کار می‌کردم؟

در کاراته من را منتسب به رشته‌ای نمی‌دانستند بدنساز پیشین تیم‌های ملی رشته‌های مختلف در مورد تفکر اشتباهی که به واسطه سال‌ها همکاری او با تیم ملی کاراته به وجود آمده و باعث شده در تکواندو او را بدنساز کاراته بدانند، گفت: در کاراته این مشکل را نداشتم و هیچ وقت ندیدم مربیان کاراته مانند تکواندو در این باره صحبت کنند و من را منتسب به رشته‌ای بدانند. می‌دیدند که در حال کار هستیم و نتایج نیز مشخص بود و هیچ‌کس گلایه‌ای نداشت. اگر می‌خواهیم ایراد بگیریم ابتدا به رزومه و سابقه آن فرد نگاه کنیم. اگر نقدی محترمانه و درست باشد، آدم نقدپذیری هستم. اگر یک مقدار جستجو کننند متوجه می‌شوند تخصصم در زمینه تمرین و طراحی تمرین است و مدرک دکتری خود را در این زمینه گرفتم و کتاب‌های بسیاری را ترجمه و نوشتم.

با مرحوم حجازی و پورحیدری سابقه همکاری دارم خواجوی با اشاره به سوابق خود با رشته‌های مختلف یادآور شد: ابتدا کار خود را با کاراته شروع کردم. در دو مقطع در تیم فوتبال استقلال با مرحوم ناصر حجازی و مرحوم منصور پورحیدری همکاری داشتم. خوشبختانه ادعا می‌کنم در هر رشته‌ای رفتم مدال‌های تاریخی گرفتیم. در قایقرانی اولین مدال تاریخ کایاک را با محسن میلاد در سال 74 در کره جنوبی به دست آوردیم. در تیم فوتبال پاس تهران با مجید جلالی و در شاهین بوشهر با حمید درخشان همکاری کردم. در باشگاه استقلال اهواز در کنار مربی این تیم ارمنستانی حضور داشتم. با تیم ملی ووشو و شمشیربازی همکاری داشتم و پیمان فخری یکی از شاگردانم است.

زمانی که من مربی بودم برخی از دوستان اصلاً ورزشکار و مربی نبودند وی ادامه داد: به‌صورت همزمان در کنار تیم‌های جوانان و بزرگسالان والیبال بودم. با تیم جوانان قهرمان آسیا شدیم و با تیم ملی بزرگسالان نیز در  زمان هدایت پارک کره‌ای بعد از 48 در بازی‌های آسیایی فینالیست و نایب قهرمان شدیم. دوباره چند سال در کنار تیم ملی کاراته بودم و در المپیک توکیو موفق به کسب مدال تاریخی طلای المپیک شدیم. دوومیدانی رشته مادری‌ام است و عباس صمیمی شاگردم بود که اولین مدال برنز خود در آسیا را با هم کسب کردیم. در آمریکا و مجارستان دوره دیدم و در سال 95 میلادی همراه با مسعود اقبالی در مجارستان دوره دیدیم. آن زمان بسیاری از این دوستان اصلاً ورزشکار و مربی نبودند.

مگر می‌شود تکواندو را نشناسم؟! مربی تیم ملی تکواندو در پاسخ به این سؤال که «قبول دارید در تکواندو پذیرفته نشده‌اید؟»، اظهار داشت: متأسفانه قبول دارم. مگر می‌شود که تکواندو را نشناسم و بخواهم بدنساز آن شوم؟! روزی که به ووشو رفتم این رشته برای من غریب بود و در ابتدا سه روز تمرینات این رشته را نگاه کردم و بعد حاضر به همکاری شدم. زمانی که فدراسیون تکواندو به من پیشنهاد داد پذیرفتم، چرا که بیش از 200 برگ درباره این رشته تحقیق کردم.

با یک هم‌اندیشی درست تکواندو به اوج برمی‌گردد خواجوی در پایان خاطرنشان کرد: شک ندارم که تکواندو به روزهای خوب باز خواهد گشت. با تجربه ساعی و رحیمی فکر می‌کنم با یک هم‌اندیشی درست دوباره تکواندو  می‌تواند به اوج بازگردد.

کرمی: صحبت‌های مقانلو بی‌احترامی به مربیان قبلی است؛ ضعیف بودیم/ فدراسیون نشان داد دختران را باور دارد

انتهای پیام/

منبع : منبع