به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تاج من، عبدالله توکلی لاهیجانی سرپرست دفتر صنایع خودرو وزارت صمت با بیان اینکه تا پایان سال 100 هزار خودرو خارجی عرضه خواهد شد، گفت: این عزم وجود داشت تا بتوانیم ساز و کار اجرایی را فراهم کنیم و به ثبت سفارش 40 هزار خودرو برسیم. در حال حاضر این عزم سبب شده تا واردکنندگان وارد شوند.
وی با اشاره به اینکه انتظار از انجمن واردکنندگان این است که نقش پیشران را بازی کند، گفت: امروز بسیاری از سوالاتی که مطرح است با یک جست و جوی کوچک میتوانید به نتیجه برسید. براساس مصوبهای که وجود دارد اختیار تعرفه را به کارگروهی متشکل از سه وزیر واگذار شده است.
توکلی تاکید کرد: برای خودروی 8 هزار دلاری(خودروهای زیر 10 هزار دلار) که موتور 1000 سی سی دارد مشمول تعرفه 10 درصدی است. این مزیت در نظر گرفته شده است چرا که بازار خودرو به این مدل خودروها نیاز دارد. نکته این است که وقتی یک فرآیند ممنوع میشود و دوباره آغاز میشود رانت بسیار زیادی به وجود میآید.
سرپرست دفتر صنایع خودرو وزارت صمت با بیان اینکه برای جلوگیری از سود بالای اولیه در مراحل اول بورس کالا با 15 درصد سود منصفانه در نظر گرفته شده است، گفت: براین اساس مابهالتفاوت قیمت پایه و عرضه در بورس کالا به خزانه دولت واریز خواهد شد. به این ترتیب انگیزهای برای بازارسازی و افزایش قیمتها برای واردکننده وجود نخواهد داشت. در حقیقت بالاترین تعرفهها شامل 75، 85 و 95 درصد است.
عدم رضایت مجلس از تاخیر در واردات خودرو/ براساس قانون واردات باید از شهریور انجام میشد
مشکلات اساسی در حوضه خودرو افزایش قیمت بیرویه و کیفیت پایین است. قانونگذار به این نتیجه رسید که برای حل این دو مشکل، ضرورتا باید واردات صورت بگیرد. براساس قانون مجلس تعیین شد که تا شهریور ماه امسال واردات انجام شود. امروز در دی ماه هستیم و تاخیر در این موضوع وجود دارد.
بحثهای مربوط به آییننامه ها در دولت سبب شد تا تاخیر رخ دهد و مجلس چندان رضایتی نسبت به این موضوع ندارد. بزرگترین سرمایه اجتماعی مردم هستند و نباید آنها در اسارت خودروسازان باشند. فرآیند این کار آغاز شده و تعرفهها نیز تعیین تکلیف شود.
توقع مجلس این است که تعرفهها به نحوی در نظر گرفته شود تا خودروها دچار افزایش قیمت شدید نشوند و امکان ایجاد فضای رقابتی در بازار به وجود بیاید.
عدم استفاده از واردکنندگان با سابقه عاملی برای تاخیر در واردات خودرو/ سازمان استاندارد در استاندارد یورو 6 تجدید نظر خواهد کرد؟
مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با بیان اینکه وزارت صمت به سراغ استفاده از واردکنندگان با سابقه نرفت اما این روند اصلاح شده است، گفت: نکته دیگر این است که وزارت صمت تنها متولی واردات خودرو نیست و نهادهای دیگری از جمله وزارت اقتصاد و سازمان ملی استاندارد نیز در این موضوع دخیل هستند. با این وجود شرایط وزارت صمت و تلاشی که انجام میشود به نسبت یک یا چهار سال قبل بسیار متفاوت است.
وی در خصوص فرآیند واردات گفت: نرخ تعرفه یک خودرو زیر 10 هزار دلار یا دستور العمل اسقاط خودرو ابلاغ نشده است. نحوه عرضه در بورس نیز دقیقا مشخص نیست. سود واردکنندگان خودرو 15 درصد براساس قیمت تمام شده به علاوه هزینه حمل است. قیمت به واردکننده مربوط نیست. سازمان ملی استاندارد باید استاندارد سایر کشورها را به رسمیت بشناسد.
دبیر انجمن وارد کنندگان خودرو در مورد شرایط سازمان ملی استاندارد نیز گفت: استانداردهای ما استانداردهای 85 گانه و یورو 6 است. پیشنهاد ما این است که استانداردی تعیین شود که حداقل سوخت منطبق بر آن در کشور وجود داشته باشد.
تحویل به موقع خودروها نگرانی اصلی بورس کالا است
سید جواد جهرمی معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران با بیان اینکه در مورد قیمت پایه و مابهالتفاوت قیمت پایه و قیمت نهایی هنوز تصمیمگیری نهایی انجام نشده است، گفت: از نظر زیرساختی برای عرضه خودروهای وارداتی مشکلی وجود ندارد. از سوی دیگر اما باید از تحویل خودرو باید مطمئن باشیم. در حال حاضر جلسات منظمی در حال برگزاری است تا در صورت به نتیجه رسیدن این موارد اعلام عمومی خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24