- اخبار بین الملل - به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دیمیتری پسکوف"، سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی عملاً وارد درگیری نظامی در ا...
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دیمیتری پسکوف"، سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی عملاً وارد درگیری نظامی در اوکراین شده است، ولی این امر به هیچ وجه بر اهداف روسیه تأثیری ندارد و عملیات ویژه ادامه خواهد داشت و به پایان خواهد رسید.

پسکوف گفت: «کمک ناتو به اوکراین به‌طور قابل‌توجهی وضعیت را پیچیده می‌کند، چرا که  توان کی‌یف یک چیز است و پتانسیل نظامی ناتو چیز دیگری است و مسلماً این یک بار مضاعف  است. این وضعیت احتمالاً مستلزم بسیج داخلی اقتصادی و دیگر عرصه‌ها است، ولی توان بالقوه فدراسیون روسیه به ما اجازه می‌دهد عملیات ویژه را حتی در این شرایط ادامه دهیم.»

در عین حال، وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه گزارش داد که طی شبانه‌روز گذشته، نیروهای مسلح این کشور بار دیگر با تسلیحات هدایت‌شونده بسیار دقیق به مراکز فرماندهی و کنترل نظامی و تأسیسات انرژی در اوکراین حمله کردند و  اهداف این حملات به دست آمده‌اند و تمامی اهداف تعیین‌شده مورد اصابت قرار گرفتند.

وزارت دفاع روسیه همچنین یادآور شد که در نتیجه یک تلاش ناموفق برای نفوذ توسط نیروهای نظامی اوکراین در منطقه نیکولایف، نیروهای مسلح روسیه حداقل 350 نیروی نظامی، 11 تانک، 18 خودروی زرهی و تعداد زیادی تجهیزات سنگین دیگر دشمن  را منهدم کردند. در این گزارش آمده است که  در جریان نبردهای شدید در این جهتگیری، واحدهای ارتش روسیه مواضع خود را حفظ کردند و خسارات قابل‌توجهی به ارتش اوکراین وارد کردند.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: در مجموع، از آغاز عملیات ویژه نظامی حفاظت از دونباس، 323 فروند هواپیما، 2 هزار و 247 هواپیمای بدون سرنشین، 380 سامانه موشکی ضدهوایی، 5 هزار و 830 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی و همچنین 6 هزار و 595 دستگاه خودروی ویژه نظامی ارتش اوکراین نابود شده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و سی و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

10:22- مسئولان کی‌یف: مردم در پناهگا‌ه‌ها بمانند

مسئولان کی‌یف از احتمال حملات مجدد پهپادی و موشکی روسیه به مناطقی در پایتخت اوکراین خبر دادند و از مردم خواستند همچنان در پناهگاه‌هایشان بمانند.

رسانه‌ها و منابع خبری گزارش می‌دهند بیشتر مناطق در اوکراین به ویژه مرکز این کشور با حملات روسیه درگیر شده و آژیرهای خطر در این مناطق به صورت ممتد فعال شده است.

10:00- شنیده شدن صدای انفجار در پایتخت اوکراین

خبرگزاری رویترز به نقل از استاندار کی‌یف، پایتخت اوکراین گزارش داد که صدای چند انفجار در این شهر به گوش رسیده است.

زلنسکی از مردم اوکراین خواست در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند

 ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، شب گذشته، یکشنبه، از مردم کشورش و به‌خصوص پایتخت‌نشین‌ها خواست مصرف برق را، به‌ویژه در ساعات عصر الی پایان شب تا جای ممکن کاهش دهند.

به‌گفته وی، میانگین مصرف ملی برق در مجموع 10 درصد کاهش یافته است، در حالی که در کی‌یف و منطقه کی‌یف این رقم تنها 7 درصد است.

وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور مجدداً با تسلیحات هدایت‌شونده دقیق به مراکز فرماندهی نظامی و تأسیسات انرژی در اوکراین حمله کردند.

در طول روز گذشته، در شهر کی‌یف چهار بار هشدار حمله هوایی اعلام شد. هشدار حمله هوایی بامداد امروز، دوشنبه نیز در پایتخت اوکراین شنیده شد، علاوه بر این، بهنقل از رسانه‌های اوکراینی، در مناطق چرکاسک و پولتاوسک، چرنیگوفسک و سومی آژیر هشدار به صدا درآمد.

زلنسکی از «نبرد بسیار سنگین» ارتش اوکراین در مناطق سولدار و باخموت خبر داد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌‌جمهوری اوکراین شب گذشته، یکشنبه اعلام کرد که در زمان حاضر وضعیت برای نیروهای مسلح اوکراین در مناطق سولدار و آرتیموفسک (باخموت) بسیار سخت است و آنها در حال نبردهای بسیار سنگینی هستند.

زلنسکی روز شنبه نیز گفته بود: در زمان حاضر وضعیت بسیار دشواری برای نیروهای مسلح اوکراین در جهت گیری باخموت به‌وجود آمده است، ولی آنها همچنان مقاومت می‌کنند.

رسانه‌های اوکراینی شب گذشته، یکشنبه، گزارش دادند که در منطقه اودسا در روز یکشنبه صدای انفجار شنیده شد، علاوه بر این،  صدای انفجار در شهر نیکولایف نیز شنیده شده است. گفته می‌شود شعله‌های آتش در برخی مناطق شهر دیده شده است. روز گذشته آژیر هشدار حمله هوایی در مناطق دنپروپتروفسک و کریواگرادسکی به صدا درآمده بود.

شش نیروی اطلاعاتی نیروهای مسلح اوکراین در منطقه خارکوف اسیر شدند

ساختارهای نظامی منطقه لوهانسک بامداد امروز، دوشنبه، اعلام کردند که شب گذشته یک گروه شش نفره از افسران اطلاعاتی اوکراین توسط نیروهای مردمی لوهانسک در جهت گیری سواتوفسکی در منطقه خارکوف به اسارت گرفته شدند.

طبق این گزارش، علاوه بر این نیروهای مسلح اوکراین اقدام به حمله گسترده در مناطق مختلف لوهانسک کردند، ولی در جریان عملیات ضد حمله نیروهای متحد (ارتش روسیه و نیروهای مردمی لوهانسک) حدود 90 درصد از نظامیان اوکراینی کشته شدند.

وزیر دفاع عربستان اتهامات آمریکا مبنی بر حمایت از روسیه را رد کرد

خالد بن سلمان آل سعود، وزیر دفاع عربستان سعودی، شب گذشته در توییتر خود در واکنش به ادعاهای آمریکا درباره حمایت ریاض از مسکو، اعلام کرد که عربستان سعودی هنگام تصمیم گیری در خصوص کاهش تولید نفت، قصد حمایت از روسیه را نداشته است.

وی نوشت: «ما از اینکه پادشاهی عربستان سعودی متهم به جانبداری از روسیه در درگیری نظامی با اوکراین بر سر تصمیم کاهش تولید نفت است، بسیار تعجب کردیم. به گفته وی، تصمیم اوپک در خصوص کاهش تولید که به اتفاق آرا اتخاذ شده، صرفا جنبه اقتصادی داشته است. با این حال، این امر مانع از آن نشده که برخی از سیاستمداران غربی ریاض را به همراهی با روسیه متهم کنند.»

وزیر دفاع عربستان یادآور شد: ایران هم عضو اوپک است. آیا تصمیم ما بدان معناست که پادشاهی در کنار جمهوری اسلامی قرار دارد؟ خیر.»

حمایت کشورهای حوزه خلیج فارس از تصمیم اوپک برای کاهش تولید نفت

کویت، بحرین، عمان، امارات متحده عربی و عراق از تصمیم کشورهای شرکت کننده در توافق اوپک پلاس در وین در زمینه کاهش تولید نفت حمایت کردند.

طبق اطلاعات رسانه‌های محلی، کشورهای حوزه خلیج فارس اتهامات آمریکا علیه عربستان را مبنی بر اعمال فشار در این زمینه را رد کرده و معتقدند که کاهش تولید نفت در شرایط کنونی بازارهای جهانی ضروری بوده و لازم بود تا گام‌های مثبتی در این راستا برداشته شود.

احسان عبدالجبار اسماعیل، وزیر نفت عراق، پس از نشست اوپک پلاس در این باره گفت که توافق بدست آمده در وین باعث ثبات بازارهای جهانی و حمایت از قیمت نفت خواهد شد. وی ابراز عقیده کرد که تصمیم برای کاهش تولید نفت پس از بحث و بررسی رویدادها و چالش های پیش روی بازار جهانی گرفته شده است.

بلومبرگ: آمریکا در صورت جنگ با روسیه، ایران و چین شکست خواهد داد

آژانس خبری بلومبرگ در تحلیلی پیش بینی کرده است که آمریکا ممکن است در رویارویی با روسیه، ایران و چین شکست بخورد، اگر مجبور شود بطور همزمان با این سه کشور وارد جنگ شود.

در این تحلیل آمده است: سناریویی را تصور کنید که در یک یا دو یا سه سال دیگر جهان با درگیری‌های نظامی گسترده ای از اروپا تا اقیانوس آرام به لرزه در می‌آید. این نظریه آنقدرها هم که فکر می کنید بی اساس و دور از واقعیت نیست. هرگز پیش از این، ایالات متحده با چنین دورنمایی از رویارویی نظامی کوتاه مدت در چندین صحنه جداگانه جهانی مواجه نشده بود.

نویسنده یادآور شده که درگیری نظامی کنونی در اوکراین، بزرگترین رویارویی نظامی بعد از پایان جنگ جهانی دوم و در عصر حاضر اروپا است و گسترش آن باعث یک مبارزه غیرمستقیم بین قدرت‌های بزرگ جهان شده است.

طبق این مقاله، این در حالی است که در شرق آسیا نیز امکان بروز جنگ در حال افزایش است، زیرا تنش‌های بوجود آمده ناشی از سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در ماه آگوست، وخامت اوضاع در منطقه را افزایش داده است.

نویسنده یادآور شده که در منطقه خاورمیانه نیز همه چیز چندان خوب نیست و هر جرقه‌ای منجر به آغاز درگیری خواهد شد. آمریکا ممکن است مجبور شود بین جنگ با ایران و پذیرش این کشور به عنوان یک کشور در آستانه هسته‌ای شدن، یکی را انتخاب کند.

بدین ترتیب وضعیت متشنج پیرامون اوکراین، تایوان و خاورمیانه ممکن است به یک جنگ چندجانبه جهانی تبدیل شود که در آن ایالات متحده باید یک جهت گیری دارای اولویت را برای خود انتخاب کند و مسلماً قادر به پوشش همه جانبه وضعیت و حل تمامی مشکلات نخواهد بود. نویسنده مقاله نتیجه گرفته که بدین ترتیب آمریکا در این جنگ ممکن است شکست بخورد.

کاخ سفید: آمریکا به حمله اتمی روسیه به اوکراین "بدون توجه به مقیاس آن" پاسخ خواهد داد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد، در صورتی که روسیه از تسلیحات هسته‌ای در جنگ اوکراین استفاده کند، پاسخ ایالات متحده به نحوه و مقیاس استفاده از آنها بستگی نخواهد داشت.

سالیوان در مصاحبه با CNN گفت: «استفاده از سلاح هسته‌ای در میدان نبرد در اوکراین در هر مقیاس آن، به معنای استفاده از تسلیحات هسته‌ای خواهد بود و ما قرار نیست میزان این استفاده را درجه بندی کنیم و قطعاً به آن پاسخ خواهیم داد.»

سالیوان همچنین افزود که ایالات متحده به همراه متحدان خود ناتو و حتی کشورهایی مانند چین و هند در حال کار به روی ارسال یک علامت بسیار واضح و قوی به روسیه است که "نباید استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را در این مناقشه در نظر بگیرد".

روز یکشنبه، نشریه آمریکایی 19Fortyfiveدر تحلیلی یادآور شد که سیاست اشتباه جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در قبال بحران اوکراین ممکن است به یک جنگ هسته‌ای منجر شود. به نوشته این مجله، آمریکا نباید بی پروا عمل کند، زیرا با کشوری مواجه است که یک قدرت هسته‌ای بوده و قادر به دفاع مطمئن از خود است.

وزیر اسرائیلی پیشنهاد آغاز کمک نظامی به اوکراین را مطرح کرد

ناخمان شای، وزیر امور اسرائیل در امور دیاسپورا روز یکشنبه اعلام کرد که پس از انتشار اطلاعاتی در برخی مطبوعات آمریکایی مبنی بر امکان ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه، اسرائیل باید کمک نظامی به اوکراین را آغاز کند.

این سیاستمدار در صفحه رسمی توییتر خود نوشت:«دیگر هیچ شکی در خصوص موضع گیری اسرائیل در این درگیری خونین وجود ندارد. زمان ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین فرا رسیده است، همانطور که ایالات متحده و کشورهای ناتو در حال انجام این کار هستند.»

از آغاز مله نظامی روسیه به اوکراین، اسرائیل تنها کمک های بشردوستانه و تجهیزات حفاظتی محدودی را برای پرسنل خدمات اورژانس اوکراین به کی‌یف ارسال کرده است.

انتقاد لوپن از بورل به خاطر سخنانش درباره پاسخ غرب به حمله اتمی روسیه

مارین لوپن، رهبر حزب حزب راستگرای ملی فرانسه، سخنان جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اروپایی درباره واکنش غرب در صورت حمله احتمالی اتمی روسیه به اوکراین را محکوم کرد.

لوپن در گفتگویی تلویزیونی تاکید کرد که سخنان بورل به معنای آن است که اتحادیه اروپا هیچ تمایلی برای حل و فصل مناقشه اوکراین، آغاز مذاکرات صلح و  جستجوی راه های ممکن برای برقراری سریع آتش بس وجود ندارد.

این سیاستمدار یادآور شد که اکنون اتحادیه اروپا باید مراقب باشد تا گامی برندارد که کشورهای اروپایی را مجبور به ورود به جنگی کند که "فرانسوی ها خواهان آن نیستند". لوپن گفت: "ما باید دیپلماسی را حفظ کنیم، زیرا اظهارات بورل به این معناست که او قصد دارد به جای ما تصمیم بگیرد و فرانسه را به جنگی ناخواسته بکشاند."

صدراعظم سابق اتریش خواستار مذاکرات صلح برای حل مناقشه اوکراین شد

سباستین کورتس، صدراعظم سابق اتریش ابراز عقیده کرد که اتحادیه اروپا باید تمام تلاش خود را بکار گیرد تا اطمینان حاصل شود که مناقشه در اوکراین از طریق دیپلماسی، یعنی از طریق انجام مذاکرات صلح آمیز حل و فصل می شود.

کورتس روز یکشنبه در مصاحبه‌ای با اعلام این مطلب، یادآور شد که در اروپا "همه به وضوح خواهان" پیروزی اوکراین هستند، اما این گزینه به معنای شکست روسیه است که موضوعی است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تمایلی به آن ندارد. به همین دلیل با توجه به تهدید هسته‌ای، اتحادیه اروپا باید بر مسیر مذاکرات صلح و نه پیروزی اوکراین در جبهه نبرد پافشاری کند. مهمترین چیز در حال حاضر توقف خونریزی و یافتن راه حل مسالمت آمیز بر سر میز مذاکره برای جلوگیری از تشدید کامل تنش در قاره اروپا است.

سفارت مصر در کی‌یف از شهروندان خود خواست اوکراین را ترک کنند

تلویزیون دولتی مصر روز یکشنبه گزارش داد که سفارت مصر در کی‌یف از شهروندان این کشور خواسته است تا در اسرع وقت خاک اوکراین را ترک کنند.

دیپلمات های مصری از هموطنان خود خواستند در هنگام خروج از کشور نهایت احتیاط را به خرج دهند و تا حد امکان از مناطق خطرناک دور بمانند.

پیش از این، کشورهای چین، ایالات متحده، قزاقستان و ازبکستان هم از شهروندان خود درخواست کرده بودند که سریعاً اوکراین را ترک کنند.

صربستان به دلایل امنیتی سفارت خود در اوکراین را تعطیل کرد

سفارت جمهوری صربستان در اوکراین به منظور حفظ امنیت کارکنان خود،  به طور موقت تعطیل شده است. در بیانیه منتشره در وب سایت رسمی سفارت آمده است که کارکنان این نمایندگی دیپلماتیک و کنسولگریهای آن به انجام کار خود در بلگراد تا ایجاد شرایط بازگشت ادامه خواهند داد.

پیش از این، وزارت امور خارجه صربستان به شهروندان این کشور که در خاک اوکراین هستند توصیه کرد که امکان خروج از این کشور برای مدتی را بررسی کنند و آن دسته از شهروندانی که قصد سفر به اوکراین را دارند، سفر را به تعویق بیاندازند.

در اوکراین روزانه 30 نفر هنگام تلاش برای خروج از کشور بازداشت می‌شوند

نیروهای مرزبانی دولتی اوکراین روزانه حداقل 30 نفر که قصد خارج شدن غیرقانونی از کشور و اجتناب از  بسیج عمومیو اعزام به جبهه نبرد را دارند، را بازداشت می کنند.

آندری دمچینکو، سخنگوی سرویس مرزبانی دولتی اوکراین روز یکشنبه با اعلام این مطلب یادآور شد که در مجموع و از تاریخ 24 فوریه (5 اسفند ماه و آغاز جنگ)، حدود 9 هزار و 800 نفر از این قبیل افراد بازداشت شده‌اند. وی گفت: «در خصوص فراریان باید بگویم که متأسفانه، این وضعیت که شهروندان اوکراینی سعی دارند به طور غیرقانونی از مرز عبور کنند، همچنان باقی است و ما روزانه 20 تا 30 نفر از این افراد را بازداشت می کنیم.»

به گفته وی، اکثر فراریان در ایست های بازرسی مرزی «در تلاش هستند تا با استفاده از اسناد جعلی از کشور خارج شوند».

بلاروس از وقوع یک سری حملات تروریستی جلوگیری کرد

شبکه اول تلویزیون بلاروس روز یکشنبه گزارش داد که از وقوع یک سری حملات تروریستی در این کشور جلوگیری شده و در این رابطه چندین نفر هم بازداشت شدند.

در این گزارش یادآوری شده که بازداشت شدگان توسط نمایندگان سازمان تروریستی BYPOL  در بلاروس و مخالفان خارج از کشور برای اقدامات خرابکارانه جذب شده بودند. طبق این اطلاعات، افراد بازداشت شده به اهداف خود اعتراف کرده و با تحقیقات همکاری دارند.

وزارت دفاع بلاروس پیش از این درباره آماده سازی حملات تروریستی در این کشور توسط سرویس های اطلاعاتی غربی که بودجه این اقدامات را تامین کرده، هشدار داده بود.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

تحولات اوکراین| توافق اعضای ناتو برای کمک به اوکراین با تجهیزات ضد پهپاد و سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفتهتحولات اوکراین| سازمان ملل همه پرسی الحاق مناطقی از اوکراین به روسیه را به رسمیت نشناختتحولات اوکراین| کشورهای گروه7 تدابیر مشخصی برای کمک به اوکراین پیشنهاد نکردندتحولات اوکراین| وقوع انفجارهای پیاپی در کی‌یف/ حمله هوایی همزمان روسیه به شهرهای مهم اوکراینتحولات اوکراین| وزارت خارجه روسیه: واکنش کی‌یف به انفجار پل کریمه "ماهیت تروریستی" آن را ثابت کردتحولات اوکراین| انفجار در پل کریمه/ دستور پوتین برای تشکیل کمیته اضطراریتحولات اوکراین|شورای اروپا: درباره هشتمین بسته تحریمی علیه روسیه توافق کردیم

انتهای پیام/

منبع : منبع