به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "پاتریک رایدر" سخنگوی پنتاگون، شب گذشته، شنبه اعلام کرد که واشنگتن به ارائه کمکهای نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد. وی تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا حمایت خود از کییف را متوقف نکرده و تا زمانی که نیاز باشد به تامین تسلیحاتی ارتش اوکراین ادامه خواهد داد.
بدین ترتیب، رایدر به تفسیر اطلاعاتی پرداخت که روز شنبه در فضای رسانهای مبنی بر کاهش ذخایر تسلیحاتی در انبارهای آمریکا به دلیل کمک نظامی به اوکراین منتشر شد.
فاکس نیوز گزارش داد که وزارت دفاع آمریکا به دلیل تمام شدن ذخایر تسلیحاتی خود، به فکر کاهش عرضه تسلیحات به اوکراین است. طبق این اطلاعات، لوید آستین، وزیر دفاع به این موضع گیری پایبند است که ایالات متحده و متحدان غربی آن به طور کامل نیازهای تسلیحاتی کییف را برآورده نمی کنند. در عین حال، انبارهای آمریکایی به سرعت در حال خالی شدن هستند.
پیش از این، روز شنبه، پنتاگون اعلام کرد که به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی بعدی، اوکراین مهمات لازم برای سیستم موشک پرتاب چندگانه (HIMARS) را از زرادخانه وزارت دفاع ایالات متحده دریافت خواهد کرد.
همچنین، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا دستور داد 725 میلیون دلار از ذخایر پنتاگون کمک نظامی برای کییف اختصاص داده شود.
این در حالی است که پیش از این، در اوایل ماه اکتبر، پل گوسار، یکی از اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده، خواستار خودداری از کمک نظامی به اوکراین شده و یادآور شد که واشنگتن هیچ بدهی به کییف ندارد که بخواهد ذخایر نظامی خود را صرف مقاصد آنها کند.
علاوه بر این، یک مقام نظامی آمریکایی نیز گفته بود که نیاز اوکراین به تسلیحات "بسیار بیش از حد انتظار" است.
در اواخر ماه سپتامبر، گزارش شده بود که ایالات متحده و کشورهای اروپایی عملاً ذخایر تسلیحاتی خود برای تحویل به اوکراین را تمام کرده و این وضعیت برای تامین امنیت خود آنها خطرناک است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز دویست و سی و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
وزارت خارجه چین از شهروندان این کشور خواست فوراً اوکراین را ترک کنند
به گزارش گلوبال تایمز، وزارت امور خارجه جمهوری خلق چین صبح امروز، یکشنبه، با انتشار بیانیهای، از شهروندان این کشور خواسته است تا فوراً اوکراین را ترک کنند.
در این گزارش آمده است: «با توجه به وضعیت امنیتی فعلی در اوکراین، وزارت امور خارجه چین و سفارت این کشور در اوکراین از شهروندان چینی در این کشور میخواهند تا اقدامات احتیاطی را افزایش داده و در صورت امکان فوراً اوکراین را ترک کنند.»
وزارت خارجه چین یادآور شده که سفارت این کشور در سازماندهی تخلیه افراد نیازمند کمکهای لازم را به آنها ارائه خواهد کرد.
هشدار هوایی در چندین منطقه اوکراین اعلام شد
در طول شب گذشته، یکشنبه، در چندین منطقه اوکراین هشدار حمله هوایی به صدا درآمد. این مسئله در کانال تلگرامی رسمی ادارات شهری اوکراین گزارش شده است.
طبق این اطلاعات، یک هشدار حمله هوایی در کییف اعلام شد و از همه شهروندان خواسته شد تا فوراً به پناهگاه بروند. چنین هشداری در بیش از ده شهر اوکراین اعلام شد.
روز شنبه نیز دو بار در پایتخت اوکراین و چند شهر دیگر هشدار حمله هوایی اعلام شده بود، در حالی که هیچ حمله هوایی در پی این هشدارها رخ نداد.
رویارویی نظامی بین ناتو و روسیه
اولگا استفانیشینا، معاون نخست وزیر اوکراین در امور ادغام اروپایی و یورو آتلانتیکی شب گذشته در مصاحبه با مجله "نیوزویک"، ابراز عقیده کرد که نیروهای مسلح روسیه با واحدهایی از ارتش اوکراین که توسط ناتو آموزش دیده اند در حال جنگیدن هستند و بدین ترتیب رویارویی واقعی در اوکراین بین پیمان آتلانتیک شمالی و روسیه است.
به گفته وی، درگیری کنونی "تجربه ارزشمندی را به ارتش روسیه در نبرد با ارتش ناتو داده، ارتشی که طبق استانداردهای ناتو آموزش دیده و مجهز به جدیدترین تجهیزات ناتو است."
معاون نخست وزیر همچنین یادآور شد که اوکراین امیدوار است کمکهای غرب به کییف افزایش یابد. او گفت: «هر چه جهان دموکراتیک در اقدام برای پاسخگویی به مسکو تردید بیشتری نشان دهد، روسیه قویتر میشود.» به عقیده وی، روسیه در این جنگ «اطلاعات و دادههای زیادی درباره ناتو جمعآوری میکند».
ارتش اوکراین در حمله به منطقه خرسون به طور کامل شکست خورد
کریل استرموسیوف، معاون فرماندار منطقه خرسون شب گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه به ارتش اوکراین اجازه ندادند تا نقشه حمله خود در جهت گیری بریسلاو در منطقه خرسون را عملی کنند و بدین ترتیب این حمله بطور کامل دفع شد.
این مقام محلی در عین حال خطاب به ساکنان مناطق غربی خرسون، از آنها خواست از نزدیک شدن به خطوط تماس جبهه نبرد خودداری کرده و در مناطق امن و تحت حفاظت نیروهای روسی باقی بمانند. وی در عین حال گفت که خط دفاعی منطقه محکم است و اوضاع تحت کنترل کامل قرار دارد.
علاوه بر این، ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور آمادهسازی نیروهای نظامی اوکراین برای عملیات فرود از طریق رودخانه در نزدیکی منطقه نیروگاه اتمی زاپروژیا را مختل کردهاند. به گفته این مقام نظامی، بطور همزمان در منطقه خرسون، نیروهای مسلح روسیه حملات ارتش اوکراین در سه منطقه مسکونی را دفع کردند.
زلنسکی از وضعیت دشوار نیروهای مسلح اوکراین در مسیر آرتیموفسک خبر داد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز شنبه، اعلام کرد که در حال حاضر وضعیت بسیار دشواری برای نیروهای مسلح اوکراین در جهت آرتیموفسک در حال شکل گیری است.
وی در کانال تلگرامی خود گفت: «وضعیت بسیار دشواری در مناطق دونتسک و لوهانسک، به ویژه در جهت گیری باخموتسک (معروف به آرتیموفسک) بوجود آمده است، جایی که ما در روزهای اخیر در آن موقعیت خود را حفظ کرده بودیم.»
پیش از این، روز شنبه ساختارهای نظامی منطقه لوهانسک نیز گزارش داده بودند که واحدهای اصلی نیروهای مسلح اوکراین که با مزدوران خارجی و نیروهای ملیگرای اوکراینی تقویت شده بودند، شروع به ترک آرتیموفسک (باخموتسک) در سرزمین دونتسک کرده و در حال خارج شدن از آنجا هستند.
مشاجره سفیر چین با مقام نظامی ناتو بر سر اوضاع اوکراین
آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته، شنبه، گزارش داد که درگیری لفظی بین هی رولونگ، سفیر چین و دریادار راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو، در اجلاس دایره قطب شمال در ایسلند رخ داد. به نوشته این خبرگزاری، دلیل این اختلاف، عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین بود.
دریادار بائر چین را به دلیل عدم تمایل مقامات پکن به حمایت از مواضع ناتو در قبال مسکو، به دلیل "تضعیف نظم جهانی" سرزنش کرد. سفیر چین نیز چنین اتهاماتی را "متکبرانه" دانسته و آن را رد کرد.
سپس این مقام ناتو پرسید که چرا پکن، که اهمیت حاکمیت دولتی را درک می کند، هنوز اقدامات روسیه را محکوم نکرده است. سفیر چین نیز به نوبه خود، به او یادآوری کرد که چین دورنمای تاریخی درگیری روسیه و اوکراین را در نظر میگیرد و از سایر کشورها میخواهد که "علت اصلی این مناقشه را درک کنند".
روز گذشته روزنامه چینی گلوبال تایمز نوشته بودند که واشنگتن هیچ درسی از بحران اوکراین نگرفته است. به گفته مفسر این روزنامه، ایالات متحده بر اساس "تفکر جنگ سرد" عمل کرده و در تلاش است تا رویارویی اردوگاهی را تشدید کند و اقدامات تحریک آمیز آمریکا منجر به درگیری نظامی کنونی در اوکراین شده است.
ایلان ماسک به ناتوانی خود در تأثیرگذاری بر اوضاع اوکراین اعتراف کرد
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و مالک مشترک شرکتهای تسلا و اسپیس-ایکس بامداد امروز، یکشنبه اعتراف کرد که تاکنون تمامی تلاشهای او برای کاهش تنش در اوضاع پیرامون اوکراین ناموفق بوده است.
او در توییتر خود چنین نوشت: «من تمام تلاشم را میکنم تا وخامت وضعیت را کاهش دهم، اما ظاهراً موفق نیستم».
ایلان ماسک همچنین اعلام کرد که به تامین مالی عملیات سیستم ارتباطات ماهوارهای استارلینک (Starlink) در اوکراین به صورت رایگان ادامه خواهد داد. این تاجر نوشت: «اگرچه استارلینک هنوز هم ضرر می کند، در حالی که سایر شرکت ها میلیاردها دلار مالیات دهندگان را دریافت می کنند، ما به تامین مالی دولت اوکراین بدون غرامت ادامه خواهیم داد.»
در همین رابطه، رودیون میروشنیک، رئیس دفتر نمایندگی منطقه لوهانسک در مسکو، ایلان ماسک را به دلیل تامین مالی ارتباطات ماهوارهای استارلینک در اوکراین، حامی تروریسم نامید.
اوایل روز شنبه، وزیر امور خارجه لیتوانی گفت که متحدان اوکراین باید به کییف کمک کنند تا هزینه خدمات استارلینک را بپردازد یا ارائه دهنده خدمات ارتباطی دیگری را پس از اینکه ایلان ماسک از تامین مالی آنها خودداری کرد، بیابند.
فاکس نیوز: آمریکا به زودی مجبور خواهد شد تا صادرات تسلیحات به اوکراین را به شدت کاهش دهد
شبکه فاکس نیوز روز شنبه گزارش کرد که وزارت دفاع آمریکا به دلیل تمام شدن ذخایر تسلیحاتی خود به فکر کاهش کمک نظامی خودبه اوکراین است.
طبق اطلاعات این آژانس خبری، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده این هفته یادآور شد که ایالات متحده و متحدان غربی آن "در تلاش هستند تا با نیازهای ارتش اوکراین به انواع مدرن تسلیحات مورد نیاز برای مقابله با روسیه همگام شوند." این واقعیت نشان دهنده روند نزولی عرضه تسلیحات به اوکراین است.
مارک کانچیان، مشاور ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی واشنگتن که سخنانش در این گزارش نقل شده، گفت: «همه شواهد گویای آن است که انبارهای نظامی ایالات متحده در حال خالی شدن هستند و تعداد تسلیحات ارسالی به اوکراین کمتر می شوند.»
به گفته وی، کاهش ذخایر منجر به این واقعیت خواهد شد که ایالات متحده مجبور می شود تا شروع به عرضه انواع تسلیحات با کیفیت پایینتر به اوکراین کند یا حتی تحویل آنها را کاهش دهد. این کارشناس همچنین به "ترس کاخ سفید از تشدید درگیری که ممکن است به جنگ بین ایالات متحده و روسیه منجر شود" اشاره کرده است.
فرانسه قصد دارد دو هزار سرباز اوکراینی را آموزش دهد
سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه روز شنبه در مصاحبه با روزنامه Le Parisienاعلام کرد که این کشور هدف خود برای آموزش دو هزار سرباز نیروهای مسلح اوکراین در خاک خود در عرض چند هفته را تعیین کرده است.
وی گفت: امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، طرح آموزشی برای استقرار حداکثر 2000 سرباز اوکراینی در فرانسه را تصویب کرد. آنها برای چند هفته به واحدهای نظامی ما ملحق خواهند شد تا آموزش ببینند.»
وزیر دفاع همچنین یادآور شد که این کشور قبلاً در آموزش سربازان نیروهای مسلح اوکراین برای آموزش کار با توپهای خود کششی هویتزرهای سزار شرکت کرده بود که پیشتر فرانسه آنها را به ارتش اوکراین فرستاد. به گفته لکورنو، فرانسه تاکنون 18 سامانه از این نوع تسلیحات را به کییف ارسال کرده و در حال آماده شدن برای ارسال 6 سامانه دیگر است.
رئیس جمهوری بلاروس: غرب زلنسکی را از مذاکره با روسیه منع کرده است
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس روز شنبه، در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی NBCآمریکا اعلام کرد که درگیری در اوکراین باید متوقف شود و برای این کار باید به میز مذاکرات بازگشت، ولی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین قادر به انجام این کار نیست، زیرا حامیان غربی، او را از استفاده از روشهای دیپلماسی منع کردند.
لوکاشنکا در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «زلنسکی از مذاکره با مسکو منع شده است. از سوی چه کسی؟ سه بار حدس بزنید. زلنسکی اصلاً فرد مستقلی نیست و از خود اراده ای ندارد.»
وی یادآور شد: «در شرایطی که بسیاری از نیروهای ارتش این کشور جان خود را از دست می دهند، انتشار اخبار جعلی بی پایان در شبکههای اجتماعی راه درستی برای اوکراین نیست. هر روز هزاران نفر کشته می شوند، از جمله غیرنظامیانی که هیچ گناهی ندارند. پس بیایید این درگیری را متوقف کنیم.»
لوکاشنکا: درگیری در اوکراین را می توان ظرف یک هفته پایان داد
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس در مصاحبه با شرکت تلویزیونی آمریکایی NBC ابراز عقیده کرد که مناقشه در اوکراین را می توان ظرف یک هفته حل و فصل کرد.
وی افزود: «اگر شما - ایالات متحده و انگلستان، علاقه مند به توقف درگیری در اوکراین هستید، این کار را می توان ظرف یک هفته و حتی زودتر، انجام داد، ولی مشکل اینجاست که شما به این موضوع علاقه ندارید.»
رئیس جمهوری بلاروس تاکید کرد که در سال 2014 توافقاتی در مینسک برای حل و فصل بحران اوکراین حاصل شد. به گفته وی، اگر در آن زمان اوکراین توافقات را اجرا کرده بود، امروز در همان مرزهای تعیین شده دوران اتحاد جماهیر شوروی باقی مانده بود.
علاوه بر این، لوکاشنکا بار دیگر اعلام کرد که درگیری نظامی در اوکراین بایدمتوقف شود و سپس متوجه شد که چه کسی به حق است و چه کسی نادرست است. به گفته وی، اکنون جنگ اطلاعاتی شدیدی جریان دارد.
لوکاشنکا در این مصاحبه درباره روابط خود با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز صحبت کرده و او را دوست صمیمی و شریک قابل اعتماد خود خواند. وی تأکید کرد که اخیراً روابط او با پوتین تقویت شده است و آنها کاملاً به یکدیگر اعتماد دارند.
انتقاد وزارت خارجه روسیه از دولت آلمان به دلیل عدم واکنش به اقدامات خرابکارانه علیه سفارت روسیه
ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که مقامات مسکو بر اجرای واقعی و نه رسمی تعهدات حقوقی بینالمللی توسط مقامات آلمانی، مبنی بر تضمین امنیت نمایندگیهای دیپلماتیک خارجی در کشورشان، که در کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک 1961 ذکر شده است، اصرار دارند.
زاخارووا یادآور شد: «در فدراسیون روسیه از عدم واکنش مناسب و کافی مقامات آلمانی به اقدامات خرابکارانهای که در تاریخ 10 اکتبر 2022 علیه سفارت روسیه در برلین و سرکنسولگری روسیه در فرانکفورت به دلیل "همدردی با اوکراین" توسط گروههای سازمان یافته بدخواهان انجام شد، خشمگین هستند. در هر دو مورد، افسران پلیس آلمان که مسئولیت امنیت دفاتر دیپلماتیک روسیه در این کشور را بر عهده دارند، هیچ مقاومتی در برابر افرادی که باعث خسارت مادی به نمایندگیهای خارجی ما شدهاند، از خود نشان نداند. و هیچ یک از خرابکاران بازداشت نشدند.»
صدراعظم سابق اتریش در خاطرات خود به خصوصیات اخلاقی پوتین اشاره کرد
سباستین کورتس، صدراعظم سابق اتریش، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را سیاستمدار محجوب خود توصیف کرد. او در دفتر خاطرات خود برداشت های خود از دیدارهایش با رهبران جهان را بیان کرده است. به گفته کورتس، او هفت مرتبه با رهبر روسیه دیدار کرد و با او نه تنها در خصوص مسائل ژئوپلیتیکی، بلکه درباره اقتصاد جهان نیز گفتگو کرده است.
وی نوشته است: «پوتین بهعنوان یک شخص، دقیقاً برعکس دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا است. بسیار با نزاکت، منظم و همیشه آماده و هوشیار است. من این احساس را داشتم که هیچ حرکت و سخن او به شانس واگذار نشده است و بطور دقیق میداند که در کجا چه حرفی را به زبان آورد.»
کورتس همچنین یادآور شد که رهبر روسیه به زبان آلمانی مسلط است، ولی آن را فقط در مکالمات خصوصی صحبت می کند.
علاوه بر این، صدراعظم سابق اتریش گفت که هرگز پشت "میز سفید بلند" پوتین ننشسته است. وی یادآور شد: «ما همیشه روی دو صندلی جلوی شومینه نشستیم. البته این مسئله قبل از شیوع همهگیری کرونا بود.»
سباستین کورتس در ماه دسامبر گذشته تصمیم گرفت تا برای همیشه از عرصه سیاست کناره گیری کند.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
تحولات اوکراین| توافق اعضای ناتو برای کمک به اوکراین با تجهیزات ضد پهپاد و سامانههای دفاع هوایی پیشرفتهتحولات اوکراین| سازمان ملل همه پرسی الحاق مناطقی از اوکراین به روسیه را به رسمیت نشناختتحولات اوکراین| وقوع انفجارهای پیاپی در کییف/ حمله هوایی همزمان روسیه به شهرهای مهم اوکراینتحولات اوکراین| وزارت خارجه روسیه: واکنش کییف به انفجار پل کریمه "ماهیت تروریستی" آن را ثابت کردتحولات اوکراین| انفجار در پل کریمه/ دستور پوتین برای تشکیل کمیته اضطراریتحولات اوکراین| بورل: اتحادیه اروپا به حمایت نظامی، مالی و سیاسی از کییف ادامه میدهدانتهای پیام/
21st November 24