به گزارش پایگاه خبری تاج من، سرویس ویژه اخبار حوزه فضا و نجوم تسنیم پیش از ظهر امروز طی مراسمی با حضور علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران، محمدجواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی، احمد حسینی مونس سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع، مصطفی طاهری نایب رئیس فراکسیون دانش بنیان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، مجید قلیزاده مدیرعامل پایگاه خبری تاج من و حسین دلیریان سخنگوی سازمان فضایی ایران و جمعی از دانشمندان حوزه فضا و نجوم و همچنین گروهی از فعالان رسانهای آغاز به کار کرد.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در این نشست اظهار کرد: امروز باید یک نگاه راهبردیتری داشته باشیم که چرا صنعت فضایی مهم است و باید در این حوزه تمرکز باید داشته باشیم؟ مقام معظم رهبری در اسفندماه سال 1400 نزدیک به 7 مولفه را به عنوان مولفههای قدرت ملی بیان کردند که شامل حوزههای علم و فناوری، امنیت، قدرت دفاعی، اقتصاد، سیاست و دیپلماسی، فرهنگ و سبک زندگی و عمق راهبردی میشود.
وی تأکید کرد: مفهوم قدرت ملی، یک مفهوم مرکب است و همه اینها بایستی دست به دست هم دهد تا آن مفهوم کلان قدرت ملی محقق شود؛ لذا هیچکدام از این حوزهها نباید فدای یکدیگر شود و اگر کسی خیال کند که میتواند یکی از مولفههای قدرت را فدای دیگری کند یعنی فهم درستی از قدرت ملی ندارد و کل مفهوم قدرت ملی را زیرسوال برده است.
رئیس سازمان فضایی ایران: پرتاب کپسولهای زیستی بهزودی از سر گرفته میشود/ ایران به قطب پرتاب ماهواره در منطقه تبدیل میشودبهادری جهرمی تصریح کرد: امروز باید ببینیم چگونه حوزههای علمی، صنعت و فناوری با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند، چرا که قدرت هر کدام در گرو قدرت دیگری است و قدرت هر کدام توسعه دیگری را درپی دارد. این نوع نگاهی که فکر میکند "اگر «میدان» کاری کند، تضعیف دیپلماسی را درپی خواهد داشت" مفهوم قدرت ملی را فهم نکرده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: در نگاه دولت سیزدهم، میدان و دیپلماسی در یک راستا هستند. میدان، مقوّم دیپلماسی و دیپلماسی، مقوّم میدان است؛ فناوری، مقوّم سایر حوزههای قدرت ملی مثل دیپلماسی است و دیپلماسی نیز باید در خدمت توسعه و تقویت فناوری قرار بگیرد.
بهادری جهرمی با اشاره به معرفی دستاوردهای علمی کشور در سفرهای خارجی رئیسجمهور گفت: چرا آیتالله رئیسی در سفرهای خارجی خود اصرار دارند که به عنوان مثال از ربات جراح رونمایی شود که محصول دانشبنیانِ بخش خصوصی ایرانی است؟ یا اصرار دارند که پهپاد حوزه کشاورزی در سفرهای خارجی رونمایی شود؟! اینها به این دلیل است که دیپلماسی و پیشرفت ملی در امتداد یکدیگر قرار دارند و هر یک مقوّم دیگری است.
سخنگوی دولت با اشاره به موقعیت ویژهی صنعت فضایی کشور تصریح کرد: کتابی با عنوان "قدرت جغرافیا" که اخیراً منتشر شده، به مولفههای نظم نوین جهانی و کشورهایی که در این زمینه دارای قدرت و دست برتر هستند، اشاره میکند. نویسنده در این کتاب نکات جالبی مطرح میکند؛ ادعای این فرد این است که برخی کشورها دارای برتری جغرافیایی هستند و در هندسه قدرت آینده دست برتر را دارند.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: دومین کشوری که مارشال درباره آن بحث میکند ایران است. مقدمه اثر اصلی کتاب را یکی از مقامات امنیتی MI6 نوشته است. فصل دهم از کتاب قدرت جغرافیای تیم مارشال به فضا میپردازد و میگوید که آینده جهان را فضا مشخص میکند. در این کتاب مطلبی با این مضمون آمده است: افسوس که گویا سرنوشت ما رقابت در حوزه فضا است و به نظر میرسد که رقابت فضایی در حال شتابگیری است و این وسوسه وجود دارد که کشورها به تنهایی یا حداقل همراه با متحدان خود پیش بروند تا آینده را بسازند. پیشنهاد من به همه این است که فصل دهم این کتاب که درباره موضوع فضا است را مطالعه کنیم و ببینیم که در حوزه راهبردی چه نگاهی به فضا شده است.
بهادری جهرمی گفت: یک سند دومی وجود دارد که تاریخ انتشار این گزارش مربوط به حدود 2 ماه پیش است. این گزارش مربوط به مرکز تحقیقات استراتژیک و بینالملل (CSIS) در حوزه صنعت فضایی و حوزه علم فضایی است. در این گزارش آمده است: نه تنها فضا زیربنای همه ابزارهای قدرت ملی آمریکا است بلکه دسترسی به فضا و آزادی مانور در این حوزه برای جایگاه ایالات متحده به عنوان یک قدرت بزرگ، به نحو بنیادی مطرح است؛ به این معنا که رقبا با آمریکا توان رقابت نداشته باشند.
وی با بیان اینکه در این گزارش، رقبای اصلی آمریکا در حوزه صنعت فضایی، روسیه، چین، ایران و برخی دیگر از کشورها معرفی شدهاند، گفت: در جمعبندی این گزارش آمده است: به نظر میرسد در دولت جدید ایران، تغییر قابل توجهی در چشمانداز موفقیت فضایی ایران صورت گرفته است و این کاملاً محسوس است که دولت ایران حمایت جدی را از قابلیتهای فضایی کشور انجام میدهد.
سخنگوی دولت با اشاره به مطلبی در کتاب "کارنامه منتشرنشده" گفت: پدر علم موشکی رژیم صهیونیستی میگوید: من به احترام کسانی که توانستند این سطح از رشد را در کشوری که اساساً جزو بازیگران حوزه صنعت فضایی و حوزه موشکی نبوده است به ارمغان بیاورند، کلاه از سر برمیدارم و به آنها احترام میگذارم.
وی با بیان اینکه مراکز مطالعاتی بزرگ، ایران را جزو کشورهای پیشرفته در صنعت فضایی میدانند و بالاترین مقامات رژیم صهیونیستی نیز ادبیات تمجیدآمیزی درباره صنعت فضایی ایران دارند، گفت: یک نفر پشت همه پیشرفتهای ایران در صنعت فضایی قرار دارد و آن فرد مقام معظم رهبری است. صنعت هوایی و فضایی ایران جزو صنایعی است که متولد و مولود انقلاب اسلامی است و تقریباً پیش از انقلاب به صورت بومی قدمی در این زمینه برنداشته نشده بود. این صنعت طیدهههای گذشته و با راهبری حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب شکل گرفته و با سرعت پیش رفته و نماد شعار "ما میتوانیم" شده است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه نگاه دولت به صنعت فضایی، تاکید بر آن به عنوان یکی از مهمترین مولفههای قدرت ملی است، اضافه کرد: به همین دلیل است که ما بر روی مسئله تاسیس و تکمیل پایگاه فضایی کشور به صورت جدی متمرکز شدیم تا تکمیل شود. پیش از این دولت، شورای عالی فضایی کشور بیش از 10 سال تشکیل نشده بود اما طی دو سال اخیر 2 مرتبه به ریاست رئیسجمهور محترم تشکیل شده و باز هم جلسات دیگری در آینده برگزار خواهد شد.
سازمان فضایی ایران در دولت سیزدهم چطور عمل کرد؟
وی با اشاره به برنامه 10 ساله صنعت فضایی کشور گفت: برنامه 10 ساله صنعت فضایی تدوین و ابلاغ شده است. امروز هم پرتابها و هم ماهوارههای در حال ساخت به صورت جهشی افزایش داشته است یعنی در همه حوزههای مرتبط با صنعت فضایی جهش داشتیم و به مرحلهای رسیدیم که در حال بهرهبرداریهای اقتصادی هستیم.
بهادری جهرمی با اشاره به راهاندازی سرویس ویژه اخبار حوزه فضا و نجوم پایگاه خبری تاج من، با تاکید بر اهمیت روایتگری در حوزه پیشرفت صنعت فضایی، گفت: خطاب من به اهالی رسانه این است که اهمیت کار و نقش خودتان را کم نبینید؛ بدون شک "روایتگران"، بخشی از پدیدآورندگان این رشد فضایی در کشور هستند.
سرویس ویژۀ اخبار «فضا و نجوم» تسنیم با حضور سخنگوی دولت و رئیس سازمان فضایی ایران آغاز به کار کردسخنگوی دولت در پایان سخنان خود گفت: با پیشروی جوانان نخبه، مهندسان و نخبگان ایرانی در صنعت فضایی، هم اکنون ایران جزو بازیگران اصلی صنعت فضایی در دنیاست که میتواند جزو نقشآفرینان اصلی طراحی ساختارهای حقوقی آن نیز باشد. یکی از مهمترین دستاوردهای احیای صنعت فضایی در کشور در دولت سیزدهم، احیای امید در جامعهی نخبگانی مرتبط با این حوزه است و شما رسانهها میتوانید با روایتگری مناسب، هم این امید را مضاعف کنید و هم به نوعی امید را در سایر علوم، رشتهها و فناوریهای مرتبط با این صنعت نیز ارتقا ببخشید.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24