سرانجام انتظار هواداران استقلال به سر رسید و این باشگاه سرمربی جدید خود را معرفی کرد. دیروز ریکاردو ساپینتو، سرمربی پرتغالی سابق تیمهایی چون اسپورتینگ، براگا، استانداردلیژ، ستارهسرخ بلگراد و موریرنزه روز گذشته رسما سرمربی استقلال شد تا جانشین فرهاد مجیدی شود که فصل قبل استقلال را به قهرمانی رسانده بود.
انتخاب ساپینتو در شرایطی انجام شد که استقلال مدتی طولانی در بلاتکلیفی به سر میبرد. از طرفی در مدتی که استقلال به دنبال سرمربی بود تیم رقیب یعنی پرسپولیس عملکرد موفقی در بازار نقل و انتقالات داشت و چند ستاره بزرگ به ترکیب خود اضافه کرد. خیلیها معتقدند استقلال همین حالا از پرسپولیس عقب افتاده و مدیران این باشگاه کار سختی برای جبران زمان از دست رفته دارند. در این سالها چندین بار پیش آمده که استقلال و پرسپولیس سرمربی خود را دیر بشناسند و با تیمی وارد لیگ برتر شوند که توسط سرمربی بسته نشده است. هرکدام از این تیمها هم سرنوشت متفاوتی داشتهاند و حتی به قهرمانی هم رسیدهاند. در ادامه چند مورد از تیمهای سرخابی که با چنین شرایطی پا به لیگ برتر گذاشتهاند بررسی شدهاند:
پرسپولیس فصل ۱۳۸۶-۸۷
بدون تردید ایدهآلترین تجربه از تیمی که بدون حضور سرمربی بسته شده پرسپولیس لیگ هفتم است. در این فصل قرمزها کار خود را با حمید استیلی آغاز کردند و نقل و انتقالات هم با نظر او صورت گرفت و در نهایت یک هفته قبل از شروع لیگ برتر افشین قطبی که سابقه حضور در کادر فنی تیم ملی کرهجنوبی را داشت به تهران آمد و سرمربی پرسپولیس شد. حضور استیلی که داعیه سرمربیگری داشت در کادر قطبی حواشی بسیاری را به وجود آورد اما پرسپولیس در نهایت به یک قهرمانی دراماتیک رسید تا این ترکیب پایان خوشی داشته باشد.
نکته عجیب در خصوص آن فصل این بود که برخلاف پرسپولیس تیم رقیب یعنی استقلال خیلی زود سرمربی خود را شناخته بود و به صورت منظم کار جذب بازیکن و تمرینات را زیر نظر مرحوم ناصر حجازی پیش میبرد اما در نهایت فصل را در رتبه نازل سیزدهم تمام کرد!
پرسپولیس فصل ۱۳۸۸-۸۹
قرمزهای پایتخت پس از ناکامی در لیگ هشتم و تغییر سه مربی تصمیم گرفتند برای لیگ نهم از یک سرمربی خارجی دیگر به جای نلو وینگادا استفاده کنند اما کار جذب سرمربی حسابی طول کشید. آنها در نهایت خیلی دیر با زلاتکو کرانچار، سرمربی سابق تیم ملی کرواسی به توافق رسیدند و او در شرایطی به تهران آمد که تمام نفرات توسط مدیریت جذب شده بودند.
قرمزها با کرانچار شروع پرنوسانی داشتند و اواسط فصل درست وقتی تا حدی به ثبات رسیده بودند حبیب کاشانی که جانشین عباس انصاریفرد شده بود تصمیم به اخراج کرانچار گرفت. در نهایت علی دایی جانشین سرمربی کروات شد و پرسپولیس فصل را در رده چهارم و با قهرمانی در جام حذفی به اتمام رساند.
استقلال فصل ۱۳۸۹-۹۰
تابستان ۱۳۸۹ استقلال یکی از عجیبترین دورههای تاریخ خود را تجربه میکرد. پس از جدایی صمد مرفاوی و امیررضا واعظ آشتیانی استقلال تبدیل به یک تیم بلاتکلیف شده بود و تقریبا هیچکس در این تیم حضور نداشت. جدایی چند ستاره کلیدی مثل جانواریو، حسین کاظمی و سیاوش اکبرپور در کنار تمام شدن قرارداد چندین ستاره دیگر حسابی استقلالیها را نگران کرده بود تا اینکه دو هفته قبل از شروع لیگ علی فتحاللهزاده به عنوان سرپرست و پرویز مظلومی به عنوان سرمربی انتخاب شدند و با تمدید قرارداد نفرات باقیمانده و خرید چند ستاره اوضاع را سر و سامان دادند.
استقلال در این فصل نایب قهرمان لیگ شد و در جام حذفی به نیمهنهایی رسید؛ شاید خوشبینترین هوادار استقلال هم در روزهای عجیب ابتدای فصل تصور چنین نتیجهای را نداشت! آنها همچنین رفت و برگشت مقابل پرسپولیس به برتری رسیدند و رقیب سنتی خود را دبل کردند.
پرسپولیس فصل ۱۳۹۱-۹۲
پرسپولیس در سالهای ناکامی بارها لیگ را در شرایط بلاتکلیفی محض آغاز کرد و همین موضوع یکی از اصلیترین عوامل ناکامی دهساله آنها بود. اتفاقی که در سالهای ناکامی استقلال هم بارها رخ داده بود. قرمزها پس از کسب عنوان دوازدهمی لیگ با مصطفی دنیزلی قصل داشتند با خریدهای گرانقیمت سال متفاوتی رقم بزنند و رویانیان ناگهان دوجین ستاره به ترکیب پرسپولیس اضافه کرد اما ناگهان یادش آمد دنیزلی قصد برگشتن ندارد و پس از بستن تیم تازه به دنبال جذب سرمربی رفت.
پس از مذاکره با چند مربی خارجی در نهایت مانوئل ژوزه پرتغالی با لقب فرگوسن مصر به تهران آمد و تبدیل به یکی از ضعیفترین مربیان تاریخ پرسپولیس شد و با شکایتش چند باری پنجره این تیم را بست. ژوزه که ابتدای حضورش وعده داده بود پرسپولیس دوازدهم نمیشود پس از یک نیمفصل پرحاشیه و ضعیف جدا شد و جای خود را به یحیی داد. حضور گلمحمدی کمی شرایط را بهبود بخشید و پرسپولیس در لیگ هفتم شد و به فینال جام حذفی رسید اما در یکقدمی جام مقابل سپاهان شکست خورد و دستش از جام کوتاه ماند.
استقلال فصل ۱۳۹۷-۹۸
همانطور که پرسپولیس بین سالهای ۸۷ تا ۹۶ به خاطر بیثباتی در حسرت قهرمانی باقی ماند استقلال هم بعد از قهرمانی لیگ دوازدهم و به خصوص در چند سال گذشته بارها لیگ را با تغییرات پرتعداد و در شرایطی آغاز کرده کار بستن تیم به عهده سرمربی نبوده است.
آبیها پس از جدایی شفر تصمیم گرفتند استراماچونی ایتالیایی را به عنوان سرمربی جدید خود انتخاب کنند اما کار جذب این سرمربی طول کشید و با توجه به عدم شناخت او از فوتبال ایران وظیفه بستن تیم بر عهده مدیران باشگاه بود. استقلال با توجه به همین عدم شناخت استراماچونی در لیگ نوزدهم شروع ضعیفی داشت ولی به تدریج اوج گرفت و حتی به صدر جدول هم رسید اما جدایی مرد ایتالیایی اوضاع را خراب کرد تا استقلال در نهایت با نایب قهرمانی در لیگ و جام حذفی فصل را تمام کند.
استقلال فصل ۱۳۹۸-۹۹
پس از جدایی استراماچونی در اواسط لیگ نوزدهم فرهاد مجیدی جانشین او شد و درست در روزهایی استقلال تا حدودی به آرامش رسیده بود ناگهان احمد سعادتمند با وعده بازگشت استراماچونی همه چیز را خراج کرد. سفر مدیرعامل استقلال به ایتالیا باعث عصبانیت مجیدی شد و او در آستانه فینال جام حذفی استعفا داد تا یک عنوان قهرمانی از دست استقلال برود.
با جدایی مجیدی استقلال سرمربی نداشت و احمد سعادتمند با میل خودش تصمیم به جذب بازیکن و تمدید با نفرات قبلی گرفت و قراردادهای نجومی بست که در طول فصل شدیدا استقلال را آزار داد. در آن زمان جلسات سعادتمند در هتل آزادی باعث انتقادات فراوانی شد و او به خاطر اقدامانش برکنار شد و حتی شروع لیگ بیستم را ندید. دستپخت احمد سعادتمند به محمود فکری رسید تا او فصل را با تیمی آغاز کند که خودش نبسته و مطابق انتظار هم نتوانست به جایی برسد.
پس از جدایی فکری دوباره فرهاد مجیدی به نیمکت استقلال برگشت و یک بار در انتقاد از شرایط استقلال مدعی شد این تیم درست بسته نشده و دلالها آن را بستهاند!
در نهایت مجیدی با تیمی که سعادتمند بسته بود به جایی نرسید ولی سال با تیمی که تمام نفراتش انتخاب خود او بودند بدون شکست قهرمان لیگ برتر شد.
21st November 24