به گزارش گروه سیاست خارجی پایگاه خبری تاج من، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در یادداشتی اختصاصی در رسانه اندونزیایی جاکارتا پست، سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران به اندونزی را آغازگر فصل جدیدی از روابط دوجانبه توصیف کرد.
متن کامل یادداشت حسین امیرعبداللهیان در روزنامه اندونزیایی جاکارتا پست با شرح ذیر است:
سفر آتی «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به جاکارتا که در پاسخ به دعوت رسمی «جوکو ویدودو» همتای اندونزیایی وی صورت میگیرد، نه تنها نقطه عطفی در روابط دوجانبه دو کشور به شمار میآید، بلکه بیانگر آغازگر فصلی جدید در روابط میان این دو ملت بزرگ است.
ایستادگی دو کشور در دو منطقه خاورمیانه و شرق آسیا، اشتراکات فرهنگی و تمدنی، پتانسیلهای فراوان همکاری در عرصههای مختلف، در کنار الزامات جدید نظم بینالملل، جملگی نویدبخش گشایش عصر جدیدی از روابط میان دو کشور برپایه احترام و درک متقابل است.
روابط دیپلماتیک ایران و اندونزی در حالی وارد دهه هشتم خود میشود که روابط دو ملت بزرگ ریشه عمیقی در تاریخ دارد. مردم دو کشور قرنها پیش توانستند از طریق اسلام پیوندهای عمیقی با یکدیگر برقرار کنند. همچنین علما و روشنفکران مسلمان ایرانی و اندونزیایی در قرون گذشته تعاملات مفیدی را با یکدیگر داشتهاند.
پیوندهای زبانی بین دو کشور نیز به عنوان شاهد دیگری از تعاملات تاریخی بین مردم دو ملت در سراسر آسیا به شمار میآید. شمار قابل توجهی از واژههای فارسی در زبان اندونزیایی و داراییهای مشترک مانند امام محمد غزالی گواه عمق پیوندهای تاریخی میان این دو کشور است که زمینه را برای تعمیق روابط دو ملت فراهم آورده است.
جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست خارجی متوازن، هوشمند و پویا، اهمیت ویژهای را برای توسعه روابط با اندونزی قائل است. خوشبختانه این عزم در دو طرف وجود دارد و مقامات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی مصمم به ایجاد زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز برای توسعه روابط در زمینه های مختلف هستند.
برقراری مذاکرات میان دو کشور طیف گستردهای از موضوعات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را در بر میگیرد. ایران و اندونزی به دنبال تعمیق همکاریها در زمینههای مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، تجاری، انرژی، علمی و فناوری، فرهنگی، پارلمانی و امنیتی هستند.
با وجود روابط دو جانبه عالی، همکاریهای سازنده و حمایتهای متقابل در مجامع بین المللی، باید اذعان داشت که حجم روابط تجاری دو کشور با توجه به ظرفیتهای موجود کمتر از حد انتظار است.
از این رو، سفر رئیس جمهوری ایران و هیئت همراه به جاکارتا فرصت ارزشمندی را برای بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور فراهم میکند تا با ظرفیتها و توانمندیهای اقتصادی و تجاری یکدیگر آشنا شوند.
پیوندهای میان ایران و اندونزی در چارچوب همکاریهای جنوب- جنوب، ریشه در تاریخ دارد و نشان از رویکرد مشترک دو کشور برای ایجاد جهانی متعادل است. دو کشور مواضع مشترکی در مورد مسائل منطقهای، بینالمللی و اسلامی دارند. همچنین مذاکرات مستمر دو طرف در این زمینه ادامه دارد.
ما با درک ضرورت تقویت روابط منطقهای، عملکرد آسهآن را می ستاییم و بر تمایل جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با سایر کشورهای عضو این بلوک منطقهای در چارچوب معاهده رفاقت و همکاری تاکید میکنیم که در سال 2017 میلادی به امضای دو طرف رسید.
ما ریاست اندونزی در آسه آن را فرصتی مناسب برای توسعه روابط با سایر کشورهای عضو این گروه مترقی میدانیم. ما همچنین از امکان ارتباطات منطقه ای بین آسه آن و سازمان همکاری اقتصادی در غرب آسیا استقبال میکنیم.
موضوعاتی مانند ضرورت وحدت کشورهای اسلامی، ترویج چهره واقعی اسلام در جهان، مبارزه با افراط گرایی، اسلام هراسی و حمایت از منافع مسلمانان جهان از جمله مردم مظلوم فلسطین، از جمله مواردی است که سیاست خارجی دو کشور را با یکدیگر همسو می کند. بر اساس این چارچوب، ما معتقدیم کشورهای خاورمیانه به عنوان محیطی با بیشترین تعداد کشورهای اسلامی میتوانند بر سوء تفاهمهای موجود فائق آیند و بدون توجه به دخالت قدرتهای غیرمنطقهای، نظم درون منطقهای را برقرار کنند.
برای نیل به این هدف، مذاکراتی بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در حال انجام است. ما معتقدیم دو کشور راه درستی را در پیش گرفتهاند و این تفاهم نتایج ملموسی را برای ایجاد ثبات، شکوفایی منطقه و جهان اسلام به همراه خواهد داشت.
جهان اسلام به عنوان یک بلوک تأثیرگذار در معادلات جهانی، نیازمند همگرایی بیشتر برای ایجاد فرصتهایی برای اجماع، هم افزایی و تولید ایدههای بدیع و به نفع امت بزرگ (جامعه جهانی اسلام) است. بی شک کشورهایی که در جهان اسلام از جایگاه قابل توجهی برخوردارند، می توانند در تحقق منافع امت اسلامی پیشرو باشند.
بنابراین، جمهوری اسلامی ایران از تقویت همکاری با اندونزی به عنوان یکی از کشورهای اساسی و تأثیرگذار مسلمان در جهان استقبال می کند.
از منظر جمهوری اسلامی ایران، یکجانبه گرایی حاکم در جهان، با حذف سازوکارهای چندجانبه و آثار زیانبار آن بر صلح و امنیت جهانی، اکنون به حاشیه رفته است. به عبارت دیگر، امنیت نظام بین الملل ماهیت «تجویزی» ندارد و با مشارکت حداکثری بازیگران به «هم افزایی» و «مشارکتی» تبدیل شده است.
بنیانگذاران کنفرانس تاریخی باندونگ و طرفداران پارادایم عدم تعهد، دهها سال پیش، به درستی در این راستا گام برداشتند و مخالفت خود را با هرگونه قطب بندی که صلح و ثبات جهانی را به خطر می اندازد، ابراز کردند.
در شرایط بین المللی جدید، کشورهای در حال توسعه و نوظهور از طریق همکاری و تلاش های مشترک می توانند نقش سازنده ای را در راستای تضمین صلح و ثبات جهانی در زمینه امنیت غذایی و انرژی ایفا کنند.
در خاتمه، تمایل دارم بار دیگر، بر تعهد جدی مقامات کشورم به توسعه روابط با کشور دوست و برادر اندونزی تأکید کنم. مردم اندونزی بسیار نجیب و مهمان نواز هستند. من بسیار خرسندم در سفر آتی رئیس جمهوری ایران به اندونزی، وی را همراهمی می کنم.
برای دولت اندونزی و مردم بزرگ این کشور آرزوی سعادت، بهروزی و پیشرفت دارم.
رئیس جمهوری اسلامی ایران با هدف تعمیق و گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان ایران و اندونزی، امروز و تا ساعاتی دیگر در صدر یک هیات بلندپایه اقتصادی-سیاسی، تهران را به مقصد جاکاراتا ترک خواهد کرد.
رئیسی به اندونزی میرودروایت اینستاگرامی امیرعبداللهیان از دیدار امروز با رهبر انقلابانتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24