به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تاج من، پروژه الگوبرداری از والیبال ژاپن توسط فدراسیون والیبال کشورمان خیلی زود زمین خورد. نه بهروز عطایی، کسی بود که تبدیل به مرد شماره دوی کادر فنی شود و نه گزینههای فدراسیون حاضر بودند بهعنوان کمک مربی به ایران بیایند. یکی از این گزینهها، استفان آنتیگا ملیپوش سابق والیبال فرانسه و سرمربی پیشین تیمهای ملی لهستان و کانادا بود. خبرنگار تسنیم در این مورد و مسائلی دیگر با آنتیگا گفتوگویی داشته است که مشروح آن در زیر میآید:
سرمربی تیم والیبال ژاپن: میخواهیم تیم اول آسیا باقی بمانیم/ شاید مشکل ایران تغییر نسل باشد* تسنیم: بلافاصله بعد از بازنشستگی بهعنوان بازیکن، کار مربیگری را آغاز کردید، آنهم در بالاترین سطح ممکن، یعنی تیم ملی لهستان. چگونه بدون تجربه مربیگری با تیم لهستان، قهرمان جهان شدید؟ برای خودم هم کمی عجیب و البته یک شانس بزرگ بود که به فاصله چند روز پس از بازنشستگی بهعنوان سرمربی تیمی بزرگ (لهستان) برای شرکت در یک تورنمنت مهم (قهرمانی جهان 2014) انتخاب شدم. آماده کردن یک تیم برای مسابقاتی بزرگ و در زمانی کوتاه، کار سختی بود که دستیارانم از جمله فیلیپ بلان که در آن زمان در کادر فنی لهستان حضور داشت در این راه به من کمک زیادی کردند. من نکات زیادی از او یاد گرفتم. من تیمی ساختم که ترکیبی از بازیکنان جوان و باتجربه بود. من سالها در لهستان بازی کرده بودم و تقریباً همه بازیکنان را میشناختم. در عین حال میدانستم که قبول هدایت تیم ملی لهستان، ریسک بزرگی است، چون والیبال در این کشور بسیار محبوب است و توقعات علاقهمندان به آن بالا. در نهایت، تجربه و خاطره خوبی با کسب عنوان قهرمانی جهان به جا ماند، ولی متوجه شدم که هدایت تیم ملی لهستان، شغل خطرناکی است.
* تسنیم: سابقه بازی در کشورهای مختلفی از جمله ایتالیا، لهستان، اسپانیا و فرانسه را دارید. چرا در اوج دوران بازیگری به اسپانیا رفتید؟ سطح لیگ اسپانیا زیاد بالا نبود، ولی ما تیم خوبی در این کشور داشتیم که مارسلو مندس (سرمربی فعلی تیم ملی آرژانتین) هدایت آن را برعهده داشت. من اسپانیا را بعد از فصل سختی که در ایتالیا داشتم، انتخاب کردم. همچنین مسابقات انتخابی المپیک را پشت سر گذاشته بودیم و در مجموع، بازیهای زیاد، مرا خیلی خسته کرده بود. بازی در تیم مایورکای اسپانیا، دقیقاً چیزی بود که در آن مقطع زمانی نیاز داشتم. به هیچ وجه از انتخابی که کردم، پشیمان نیستم و علاوه بر اینکه پیشرفت کردم، زندگی خوبی در اسپانیا داشتم.
* تسنیم: مربیگری در بخش زنان را نیز با تیمی در لهستان تجربه کردید. قبول پیشنهاد تیم DevelopRes در لیگ زنان لهستان، تجربه جدیدی برای من بود که میخواستم در دوران مربیگری داشته باشم. علاوه بر این در کنار خانوادهام بودم که برایم خیلی ایدهآل بود. خوشحالم که در هر دو بخش زنان و مردان مربیگری کردهام. تفاوتهای فیزیکی و تکنیکی بین والیبال مردان و زنان وجود دارد که باید مسائل روانشناسی و روحی را هم به آن اضافه کرد. مسئله مهم این است که راهی برای پیروزی در تیم خود پیدا کنید.
* تسنیم: تجربه کار با تیم ملی کانادا چطور بود؟ کار در کانادا را خیلی دوست داشتم و دو سال در این کشور بودم که کاملاً متفاوت با لهستان بود. والیبال در کانادا، محبوبیت زیادی ندارد و گاهی سخت بود که سالن تمرین، بدنسازی و حتی وسیله رفت و آمد پیدا کنیم. با این حال، همکاران خوبی در کانادا داشتم و از حضور در این کشور لذت بردم.
* تسنیم: لوران تیلی سالها هدایت تیم ملی فرانسه را برعهده داشت و کارش را با قهرمانی المپیک به پایان برد. راز ماندگاری و موفقیت او چه بود؟ تیلی حدود 10 سال سرمربی فرانسه بود و موفقیتهای زیادی کسب کرد که اوج آن، قهرمانی المپیک بود. در مورد راه و روش کسب موفقیت، لوران یا بازیکنان تیم ملی باید صحبت کنند، اما بهطور خلاصه میتوان گفت او گروهی از بازیکنان را از رده جوانان در اختیار گرفت و سالها با آنها کار کرد تا راه برنده شدن با این گروه را متوجه شد. مربیان زیادی این شانس را ندارند.
* تسنیم: برناردو رزنده نیز مدت کوتاهی سرمربی فرانسه بود، ولی موفقیتی به دست نیاورد. رزنده بزرگترین مربی والیبال است. او پس از المپیک، هدایت فرانسه را برعهده گرفت، ولی برگرداندن تیم ملی به شرایط مسابقه و قهرمانی، آسان نبود. رزنده همچنین زمان زیادی برای نشان دادن مهارتهای خود در اختیار نداشت و در نهایت به دلایل شخصی از فرانسه جدا شد.
* تسنیم: پیشنهاد فدراسیون والیبال ایران در تماسی که اخیراً با شما داشتند چه بود و چه پاسخی دادید؟ فدراسیون ایران برای همکاری با تیم ملی مردان به من پیشنهادی داد که نمیتوانم جزئیات آن را اعلام کنم. پاسخ من به دلایل شخصی، منفی بود. ایران تیم قدرتمندی است که مردم آن به شدت به والیبال علاقه دارند. ایران، کشور والیبال است و من این موضوع را در سالنهای آن دیدم.
* تسنیم: آیا راهیابی به المپیک برای تیم ملی ایران از مسابقات انتخابی المپیک ممکن است؟ کسب سهمیه المپیک از گروهی که برزیل و ایتالیا در آن حضور دارند، خیلی سخت است. علاوه بر این همه تیمها با آمادگی کامل راهی مسابقات میشوند. ایران در این تورنمنت میتواند یک یا دو پیروزی کسب کند.
* تسنیم: دلایل موفقیت و پیشرفت تیم ملی ژاپن را در چه میدانید؟ تیم ملی ژاپن در سالهای اخیر با فیلیپ بلان پیشرفت زیادی در تاکتیک، ذهنیت و سبک بازی داشته است که آثار آن را میتوانید در نتایج این تیم ببینید. من فیلیپ بلان را مدتهاست به خوبی میشناسم و با هم همکار بودیم. او تیمی با ذهنیت و سبک بازی متفاوت با آنچه قبلاً بود را راهی مسابقات کرده است.
انتهای پیام/
منبع : منبع
23rd November 24