حسین عسگری در گفتوگو با خبرنگار تاج من، در خصوص وضعیت داوری لیگ برتر فوتبال کشور اظهار داشت: مساله داوری فوتبال با گفتن و یا صحبت کردن حل نمیشود از اول فصل در خصوص داوریها صحبت کردهایم و همه میدانند مشکل کجاست. وقتی نمیخواهند مشکلات حل شود انتظار دیگری داشتن عجیب است. همه کارشناسان داوری در خصوص مسائل ریز و درشت داوری صحبت کردهاند اما مشکل اصلی جای دیگری است.
وی با اشاره به جلسه مسئولان فدراسیون فوتبال و کمیته داوران افزود: هفته نهم لیگ برتر اوج اشتباهات داوری بود اما مسئولان آمدند در ظاهر یک جلسه صوری برگزار کردند. جالب است مصوباتی هم که در این جلسه تأکید کردند از بدیهیات فوتبال است.
داور بین المللی سابق کشورمان در ادامه گفت: اینکه یک داور خوب قضاوت کند میتواند برای هفتههای دیگر هم سوت بزند مگر چیز تازهای است که تازه امروز آن را مصوب کردند؟ مصوباتی که داشتهاند قابل درک نیست، چرا باید ۳ هفته چشم به روی اشتباهات یک داور ببندند و بعد از ۳ هفته به لیگ پایینتر بفرستند. قطعاً داوری که در بالاترین سطح لیگ فوتبال کشور اشتباه داشته است در لیگ یک هم آن اشتباهات را تکرار خواهد کرد.
جلسه برای خروج از فشار
کارشناس داوری کشورمان در خصوص محرومیت داور یک بازی لیگ برتر بلافاصله پس از تمام شدن بازی عنوان کرد: مسئولان فدراسیون فوتبال و کمیته داوران با برگزاری جلسه فقط میخواستند خود را از زیر فشار دربیاورند وگرنه چیز دیگری برای داوری فوتبال کشور نداشت. نمونه آن را در بازی آلومینیوم اراک و پیکان شاهد بودیم، کمک داوری که در طول بازی اشتباه کرده بود را بلافاصله بعد از بازی محروم کردند.
عسگری تصریح کرد: اصلاً چنین چیزی در دنیای فوتبال وجود ندارد که داور اشتباه کند و بعد از بازی محروم شود. داور با بازیکن و مربی فرق میکند اما کمیته داوران برای اینکه تحت فشار قرار نگیرد بلافاصله داور را محروم کرد. کمیته داوران فدراسیون باید شأن و شخصیت داوران را حفظ کند. محرومیت یک داور زمانی اعلام میشود که ثابت شود تبانی و یا تخلف اخلاقی داشته است.
تصمیمات کمیته داوران توسط یک شخص
وی درباره تصمیم گیری در کمیته داوران گفت: وقتی چنین شرایطی برای داور رخ میدهد تمام تمرکز و روحیه خود را برای انجام وظایف خود از بین میبرد، در ادامه هم در زمین بازی شاهد اتفاقاتی خواهیم بود که اصلاً انتظار آن را نداریم. در حال حاضر در کمیته داوران تنها یک نفر تصمیم میگیرد و هیچکدام از اعضای کمیته داوران دخالتی ندارند و روحشان هم از بعضی تصمیمات خبر ندارد.
داور بین المللی سابق کشورمان افزود: طبق قوانین FIFA و AFC رئیس کمیته داوران نباید دخالتی را در امور اجرایی داشته باشد اما در کشور ما کسی به این موضوعات توجهی ندارد و همه کار خود را میکنند. در صورتی که این هیئت مدیره کمیته داوران است که باید خط و مشی داوری را مشخص کند که چگونه کلاس آموزشی و بقیه امور دوران برگزار شود.
هر هفته ۳ بازی مشکل دارد
وی با بیان اینکه اشتباهات داوری در برخی بازیهای لیگ برتر فاحش است تصریح کرد: در حال حاضر راه کار مسئولان کمیته داوران در دست گرفتن اذعان عمومی و کم کردن فشارها است. اگر به اوضاع داوری کشور رسیدگی نکنند همین روند پیش میرود. در هر هفته لیگ میانگین ۳ بازی با اشتباهات داوری تأثیر گذار همراه است. در بازی ذوب آهن و استقلال کامیابی نیا باید اخراج میشد چرا چنین اتفاقی رقم نخورد؟ خطای او کاملاً واضح بود و نیازی به VAR هم نداشت. در این مدت تنها راه کاری که برای توجیه خود داشتند، سرپوش گذاشتن بر اشتباهات خود بوده است.
مهم نبودن وضعیت داوری برای تاج و نبی
کارشناس داوری در خصوص توجه مسئولان فدراسیون به وضعیت داوری گفت: وقتی شاهد این روند در کمیته داوران هستیم متوجه میشویم اتفاقات داوری که در لیگ در حال رخ دادن است اصلاً برای تاج و نبی مهم نیست. مگر میشود نسبت این موضوع بی تفاوت بود؟ هر چیزی حد و اندازهای دارد نمیتوان نشست و دید هر روز که میگذرد شرایط داوری بدتر و بدتر میشود.
زیرساخت نباشد AFC اجازه استفاده از VAR را نمیدهد
عسگری در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به این اشتباهات داوری میتوان از سیستم کمک داور ویدئویی استاده کرد یا خیر گفت: مسئولان فوتبال کشور مصاحبه میکنند و میگویند یک سیستم VAR را در ایران نگه داشتهایم سوال من اینجاست که خوب برای چه این سیستم را در ایران نگه داشتند؟ خود مسئولان که میدانند تا استادیومهای ایران تجهیز نشوند AFC اجازه استفاده از آن را به ایران نخواهد داد.
داور بین المللی سابق کشورمان تصریح کرد: دادن آدرسهای غلط درست نیست، داوران کشور ما هنوز آموزش VAR را هم ندیدهاند. برای اینکه کمک داور ویدئویی در فوتبال ما راه اندازی شود نیاز به ۴۰ داور آموزش دیده داریم. شوخی بردار نیست که همینطور بگوییم سیستم کمک داور ویدئویی را در ایران نگه داشتیم.
بقای رؤسای کمیته داوران به هر قیمت
وی همچنین در خصوص انتخاب داوران برای لیگ برتر فوتبال کشور گفت: چرا AFC یک سری قوانین را در خصوص کمیته داوران فوتبال عوض کرد؟ برای اینکه رانتی در میان نباشد. در گذشته وقتی رئیس کمیته داوران در هیأت مدیره فدراسیون قرار داشت رانت هم وجود داشت و رؤسای این کمیته برای بقای خود در این سمت دست به هر کاری میزدند. انتخاب دوران برای لیگ برتر مانند این است که میخواهیم برای تیم ملی بازیکن دعوت کنیم، باید بهترینها را در اختیار داشته باشیم. اینکه با ورود هیأتها داوران را انتخاب کنیم که نمیشود سیستم درستی در این زمینه داشت.
کارشناس داوری کشورمان در پایان خاطر نشان کرد: برای اینکه شاهد تغییرات در داوری کشور باشیم باید حرکتی را انجام بدهیم. ۲ سال است که مسیر داوری ایران رو به نزول است و تا تغییر روش در کمیته داوران حاصل نشود نمیتوانیم انتظار این را داشته باشیم که همه چیز خوب شود.
22nd November 24