به گزارش پایگاه خبری تاج من، خاومه مارکت ایکات که متولد ایالت کاتالونیاست، در فینال یورو 2004 وارد زمین شد و پرچم بارسلونا را به صورت لوئیس فیگو پرتاب کرد تا خشم خود را نسبت به انتقال کاپیتان وقت پرتغال به رئال مادرید در سال 2000 نشان دهد. وی سپس بارها در بازیهای مهم، از جایگاه تماشاگران به زمین پرید و لقب «جیمی جامپ» را به خود اختصاص داد.
او در سایر رشتههای ورزشی نیز با ورود به زمین حاشیههایی ساخته، اما در ادبیات رسانهای کشورمان لقب جیمیجامپ را به همه هوادارانی نسبت میدهند که اقدام «خاومه» را تکرار میکنند. البته این رفتار از نظر فوتبالیها نکتهای منفی محسوب میشود و دوربینهای تلویزیونی معمولاً از پریدن هواداران به زمین فیلمبرداری نمیکنند.
ورود تماشاگران به زمین فوتبال در خلال برگزاری مسابقه، یکی از مسئلههای همیشگی فوتبال ظرف سالهای اخیر است که در سراسر جهان دیده میشود. مأموران تأمین امنیت نیز پس از ورود هواداران به زمین، بلافاصله نسبت به خارج کردن آنها اقدام میکنند و این مسئله در کل دنیا پذیرفته شده است.
بیشتر بازیکنان البته رفتار خوبی با این هواداران میکنند و به درخواست آنها برای گرفتن سلفی پاسخ مثبت میدهند. با این حال آنها دخالتی در خارج کردن جیمیجامپها نمیکنند؛ مسئلهای که برعکسِ آن را در دربی 100 پایتخت دو بار مشاهده کردیم.
سید حسین حسینی پیش از شروع بازی و مهدی عبدی، پس از پایان دیدار پرسپولیس - استقلال هنگام ورود جیمیجامپ به زمین، دخالتی بیجا در کار مأموران انتظامی داشتند که به درگیری نیز منجر شد.
عذرخواهی پیروانی بابت درگیری عبدیاگر نگاهی به ورود جیمیجامپها به زمین در نقاط مختلف جهان بیندازیم، درمییابیم که مأموران تأمین امنیت ورزشگاه پس از ورود یک هوادار بلافاصله وارد عمل شده و برای خروج او از زمین اقدام میکنند؛ حتی در مواقعی که یک هوادار بخواهد از زمین فوتبال برای طرح کردن یک مطالبه اجتماعی استفاده کند.
یک هوادار انگلیسی به نام لوئیس در دیدار فصل گذشته اورتون و نیوکاسل وارد زمین شد و گردن خود را به تیر دروازه اورتون بست که با اقدام پلیس از زمین خارج شد. لوئیس عضوی از جنبش «Just Stop Oil» بود که به سرمایهگذاری دولت انگلیس روی میادین نفتی کشف شده در دریای شمال اعتراض داشت. با این حال نیت لوئیس هم باعث نشد بازیکنان، خللی در اقدام مأموران پلیس به وجود بیاورند.
صحنه مشابه درگیری مهدی عبدی با مأمور نیروی انتظامی، در دیدار مهر 1400 منچستریونایتد و آتالانتا رخ داد که یک هوادارِ خوشحال از پیروزی 3 بر 2 تیمش، خود را به کریستیانو رونالدو رساند. برنده پنج توپ طلا واکنش خاصی به این اتفاق نشان نداد و از اقدام پلیس برای خروج هوادار مورد نظر ممانعت نکرد.
نمونههای مشابه زیادی از عکسالعمل فوری مأموران امنیتی برای خارج کردن جیمیجامپها وجود دارد و بازیکنان گاهی قبول میکنند که با آنها سلفی بگیرند. البته این تنها کار مثبتی است که بازیکنان در قبال این افراد نشان میدهند و آنها - حتی پس از پایان بازی - برای دفاع از جیمیجامپها، حاضر به درگیری با مأموران تأمین امنیت نمیشوند.
مقایسه رفتار بازیکنان در چنین مواقعی و البته در سایر موارد نشان میدهد بازیکنان حرفهای، رفتار حرفهای هم از خود نشان میدهد. این یکی از تفاوتهای فوتبال ایران و دنیا به شمار میرود و بازیکن میداند در کاری که به او ارتباطی ندارد نباید دخالت کند.
انتهای پیام/
منبع : منبع
9th November 24