به گزارش خبرنگار مهر، برای اثبات غنی بودن فوتبال بوشهر تنها کافی است به نامهایی مثل مهدی طارمی، مهدی قایدی، حسین ماهینی، محمد شریفی، محمد دانشگر و… اشاره شود و برای اثبات ثروتمندی استان بوشهر تنها کافی است به منابع طبیعی نفت و گاز، بنادر و کشتیرانی و شیلات به عنوان بخشی از منابع ثروت این استان اشاره کرد.
بوشهر که یکی از دو سه منطقه فوتبال خیز و یکی از دو استانهای ثروتمند کشور است، در فوتبال آنچنان زیر خط فقر قرار گرفته که در یک جمله میتوان فوتبال آن را در ورطه سقوط و نابودی دانست.
در فصل ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شهر بوشهر ۲ و استان بوشهر ۴ تیم در لیگهای دسته اول و دوم داشت که ماحصل نتایج آن به طور خلاصه میشود: سقوط دو تیم، صعود یک تیم و در جا زدن تیمی دیگر.
مهدی طارمی بازیکن بوشهری ملی پوش و شاغل در لیگ پرتغال در زمان حضور در تیم ایرانجوان بوشهر
شهر بوشهر با داشتن دو تیم قدیمی، ریشه دار و شاهین بوشهر و ایرانجوان در لیگهای دسته اول و دوم بیشترین سهم را در تیمهای استان بوشهر داشت. دو تیمی که سابقه حضور در لیگ برتر را هم داشته و در بوشهر هم از طرفداران زیادی بهره میبرند. اما هر دو تیم قدیمی کشور در پایان این فصل نصیبی جز سقوط نبردند. در حالی که شاهین بوشهر با خداحافظی از لیگ یک به لیگ دو سقوط کرد، ایرانجوان هم با قرار گرفتن در قعر جدول گروه اول لیگ دسته دو، به دسته سوم کشور سقوط کرد تا بوشهر با آمار صد درصدی سقوط مواجه باشد.
بندر عامری یکی دیگر از شهرهای استان بوشهر است که با داشتن تیمی با نام شاهین بندر عامری در لیگ دو حضور داشت که با اول شدن در گروه دوم این مسابقات به لیگ دسته اول صعود کرد و موفق ترین تیم در استان بوشهر بود. با اینکه این تیم موفق به صعود شد، متاسفانه زمزمههایی مبنی بر فروش احتمالی امتیاز این تیم به گوش میرسد.
پارس جنوبی دیگر تیم استان بوشهر است که با سابقه حضور در لیگ برتر، امسال در لیگ یک حضور داشت و بدون سقوط و صعود به کارش خاتمه داد.
شرایط نامناسب مالی
از وجوه مشترک تیمهای استان بوشهر شرایط مالی نامناسب است که این شرایط اصلاً با شرایط اقتصادی استان بوشهر تناسب ندارد. با اینکه استان بوشهر به دلیل بهرهوری از منابع گاز و نفت، پتروشیمی، شیلات، صنعت کشتیرانی و بنادر، کشاورزی، دامداری، تجارت و بازرگانی از ثروتمندترین استانهای کشور است، فوتبال این استان هیچ قسمت و سهمی از این ثروت خدادادی نداشته و در فقر مطلق به سر میبرد.
یکی از مهمترین عوامل ناکامی تیمهای بوشهری عدم بهرهوری از منابع مالی است که منجر به کوچ چهرهها و استعدادهای این استان بلافاصله پس از شکوفایی به دیگر استانها میشود.
مهدی قایدی مهاجم بوشهری و ملی پوش تیم شباب الاهلی امارات در زمان حضور در تیم ایرانجوان بوشهر
سوء مدیریت در ورزش
شرایطی که بر فوتبال بوشهر مستولی شده ناشی از علتهای مختلفی است که شاید یکی از شاخص ترین این علل را بتوان نگاه نه چندان مثبت مدیران استانی به فوتبال و سوء مدیریت ورزشی دانست. در این استان مدیران ورزشی نیستند که قادر به ایجاد ظرفیتهای مالی مناسب برای تیمهای فوتبال این استان باشند؛ یا قادر به جذب منابع مالی مورد نیاز این رشته جذاب از بخشهای اقتصادی و تجاری باشند.
شاید اندکی نگاه مثبت از سوی مدیران استانی و در صرف درصد اندکی از منابع مالی این استان در فوتبال، نه تنها ناجی فوتبال این استان شود، بلکه بتواند در مدت زمان نه چندان طولانی بوشهر را به یکی از قطبهای مهم فوتبال ایران تبدیل کند.
نقطه مقابل بوشهر
در نقطه مقابل استان بوشهر میتوان استان کرمان را قرار داد. استانی که شاید از نظر دارا بودن استعدادهای فردی در حد بوشهر نباشد، اما به دلیل نگاه مثبت مدیران استانی و صنعتی این استان به فوتبال، مدیریت قوی در ورزش و صرف به موقع و مناسب منابع مالی در ورزش، کرمان رکورددار داشتن تیم در لیگهای برتر، یک و دو میباشد. آن هم تیمهایی که همگی دارای شرایط پایدار بوده معمولاً دارای شیبهای حرکتی صعودی میباشند.
گل گهر و مس رفسنجان دو تیم لیگ برتری استان کرمان هستند که به تازگی مس کرمان هم به این دو اضافه شده است. همچنین تیمهای آرمان گهر، مس شهر بابک در لیگ یک و مس نوین کرمان به همراه شهرداری بم در لیگ دو حضور دارند؛ تا جمع تیمهای استان کرمان به عدد ۷ برسد.
بخشی از سرمایه نیروی انسانی بوشهر در فوتبال
برای آنکه به ثروت انسانی استان بوشهر در فوتبال پی ببرید، کافی است بدانید این نفرات تنها بخشی از استعدادهای ناب فوتبال بوشهر هستند که در سالهای اخیر بعد از درخشش در سنین جوانی در تیمهای بوشهری راهی تیمهای دیگر شدهاند که سرآمد آنها مهدی طارمی و مهدی قایدی میباشند.
این نفرات عبارتند از: ابراهیم صالحی (پیکان)، حسین پور امینی (مس رفسنجان)، محمد محبی (سانتاکلارا - پرتغال)، میلاد صارمی (مس کرمان)، میلاد شعبانلو (ملوان)، محمد دانشگر (استقلال)، مهدی طارمی (پورتو - پرتغال)، مهدی قایدی (شباب الاهلی - امارات)، محمد شریفی (پرسپولیس)، حسین ماهینی (سایپا) و...
سرنوشت مبهم ۳ تیم از ۴ تیم بوشهر
برخی از شنیدهها از بوشهر حکایت از آن دارد که همین تیم شاهین بندر عامری که به لیگ دسته اول صعود کرده، ممکن است با پدیده واگذاری امتیاز مواجه شود.
شاهین بندر عامری تیمی بود که در بخش خصوصی اداره میشد و برای همین شرایطی بهتر از دیگر تیمهای بوشهری داشت و حالا که به لیگ دسته اول راه یافته، زمزمههایی مبنی بر فروش امتیاز این تیم به گوش میرسد.
همچنین تیم ایرانجوان که به صورت هیات امنایی اداره میشود و یک مالک دارد، بعد از سقوط به لیگ دسته سوم انگیزه زیادی برای اداره این تیم دیده نمیشود و خطر انحلال این تیم را تهدید میکند که در این صورت سرنوشت چند سال پیش تیم شاهین برای آنها تکرار میشود.
تیم شاهین بوشهر هم بعد از آنکه چند سال پیش ورشکست و سپس منحل شد، با خرید امتیازی جدید از سوی شهرداری با نام شاهین شهرداری بوشهر به فوتبال بازگشت که توانست یک بار تا لیگ برتر هم صعود کند. اما این تیم بلافاصله از لیگ برتر به لیگ یک و حالا به لیگ دو سقوط کرد. شنیده میشود شهرداری بوشهر هم تمایل گذشته را برای تیم داری ندارد و ممکن است و شاهین بوشهر در لیگ دو هم سرنوشتی مبهم دارد.
14th November 24