به گزارش پایگاه خبری تاج من از زابل، سالهاست سیستان و بلوچستان که در واقع پهناورترین استان کشور نیز محسوب میشود، به دلیل قهر طبیعت با معضلی بزرگ خشکسالی دست و پنجه نرم میکند.
وضعیتی که با توجه به وابستگی منابع آبی این خطه به بارشهای سالیانه، محدودیتهای آبی را برای بسیاری از مردم روستاها و حتی شهرها به همراه داشته است.
از سوی دیگر علاوه بر قهر طبیعت، عدم پایندی افغانستان به تعهدات بینالمللی در خصوص پرداخت حقآبه ایران از هیرمند نیز سبب شده که نه تنها دیگر از خروش هامون و نوازش آفتاب و طبیعت دلانگیز سالیان دور این خطه خبری نباشد که حیات مردم سرزمین رستم دستان هم تحت تاثیر محدودیتهای آبی قرار بگیرد.
در حالی که نه تنها این منطقه وسیع با 5 شهرستان و 900 روستا و آبادی، منبعی دیگر برای تامین آب ندارد، بلکه کلانشهر زاهدان نیز به آورد رودخانه هیرمند وابسته بوده، وضعیتی که شرایط را سختتر کرده است.
با وجود این محدودیتها اما دولتمردان با عزمی راسخ به دنبال راههایی برای کاهش تنش آبی بر مردم هستند و با جدیت تمام طرحهایی را دنبال میکنند.
اجرای بزرگترین طرح آبرسانی روستایی کشور در سیستان و بلوچستان
مشاور وزیر و رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در سفری به سیستان، ضمن گفتوگوی رو در رو با مردم، وضعیت تأمین و توزیع آب شرب این منطقه را از نزدیک بررسی و پایش کرد.
میثم جعفرزاده در جریان پایش وضعیت تامین آب شرب روستاهای شمال استان سیستان و بلوچستان از اجرای 1000 کیلومتر لولهگذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع در سطح این استان پهناور خبر داد و اظهار داشت: در قالب طرح ملی جهاد آبرسانی، تأمین آب و رفع تنش آبی از 1751 روستای استان سیستان و بلوچستان با ارزش 4 هزار و 830 میلیارد تومان اعتبار، به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی روستایی در حال اجرا است.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو حجم عملیات اجرایی این طرح را بیش از 4 هزار کیلومتر لولهگذاری اعلام کرد و افزود: پیشبینی میشود با برنامهریزی صورت گرفته در یک بازه زمانی 3 ساله تمام روستاهای بالای 20 خانوار این استان از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند شوند.
اصلاح و توسعه شبکه آب همه روستاهای دچار تنش آبی سیستان در قالب طرح جهاد آبرسانی
مشاور وزیر نیرو بیان کرد: اصلاح و توسعه شبکه توزیع و خطوط فرعی همه روستاهای دچار تنش آبی به منظور کاهش اثرات ناشی از کمآبی و محدودیتهای منابع آبی در طرح جهاد آبرسانی لحاظ و انجام میشود.
وی با اشاره به بازدیدی که از روستاهای شهرستان هیرمند و نیمروز داشت، بیان کرد: در جریان این بازدید مقرر شد در کوتاهمدت نصب تانکر ثابت برای مناطق بحرانی و همچنین آبرسانی سیار برای روستاها صورت گیرد.
جعفرزاده افزود: با تکمیل خط انتقال از چاهنیمه شماره سه به تصفیهخانه زهک که در قالب طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو در حال انجام است، آب شرب روستاهای سیستان از چاهنیمه شماره سه تأمین خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع : منبع
21st November 24