به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تاج من، نشر معارف در سی و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با 80 عنوان کتاب جدید حضور خواهد داشت. «ستارهها چیدنی نیستند»، نوشته محمدعلی حبیباللهیان از جمله آثاری که این ناشر در نمایشگاه امسال عرضه خواهد کرد.
کتابی متفاوت درباره حجاب
کتاب «ستارهها چیدنی نیستند» را میتوان یک مقاله داستان در نظر گرفت. نویسنده ضمن پژوهش در حوزه حجاب و پوشش، به روایت داستانی برگرفته از یک ماجرای واقعی میپردازد. این اثر از زمان انتشار تاکنون با اقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه بوده است.
کتاب با روایت جلسات و فعالیتهای یک مؤسسهای آمریکایی بهاصطلاح مدافع حقوق زنان، آغاز میشود. مؤسسهای که زیرنظر وزارت امورخارجه این کشور، تعدادی از مخالفان حجاب را گرد هم آورده تا با تخریب چهره اسلام و سیاهنمایی علیه نگاه و رویکرد جمهوری اسلامی نسبت به زن، بهزعم خودش زنان مسلمان را نجات دهد. سارا ولی در لابلای فعالیتهایش در این مؤسسه، گرفتار تعارضات فکری و سؤالات هویتی میشود و ذهن جستجوگرش، پای او را به مرکز مطالعات اسلامی نیویورک میکشاند؛ مرکزی که در بدو ورودش، او را متوجه عکسنوشتهای از آیتالله بهجت میکند با این مضمون که: «ما بهاین دنیا آمدهایم تا قیمت پیدا کنیم، نهاینکه بههر قیمتی زندگی کنیم».
آخرین اثر آقای نویسنده
از دیگر آثاری که نشر معارف در حوزه رمان و داستان عرضه میکند، آخرین کتابی است که به قلم زندهیاد سعید تشکری منتشر شده است. «تنهای هزار ساله» عنوان این اثر است که با نگاهی به دوران زندگی ابنبابویه (پدر) و شیخ صدوق (پسر) را در قرن چهارم هجری و حوادث سالهای پایانی غیبت صغری و ابتدای غیبت کبری امام عصر(عج) نوشته شده است.
کتاب «تنهای هزار ساله» که به کوشش مهدی سیمریز به چاپ رسیده، روایتی است متفاوت از عصر غیبت امام زمان(عج). در آثار تشکری میتوان چند موضوع مشترک را در نظر گرفت؛ جستوجو در دل تاریخ از جمله این موضوعات مشترک است که در کتاب «تنهای هزارساله» نیز مشهود است.
حرفهای سعید تشکری درباره جهان رمانزندهیاد تشکری در کتاب «تنهای هزارساله» از زمانه و دوره حیات شیخ صدوق بهره برده است تا نگاهی بیندازد به دوران غیبت و مسائل تاریخی و اجتماعی آن زمان. داستان از زمان قاجار آغاز میشود؛ زمانی که سیلاب دهشتناک زمان فتحعلیشاه، سردابی را از دل خاک بیرون آورد و جنازهای را در معرض دید همگان گذاشت که تا مدتها همه را میان وحشت و شادی، متحیر گذاشته بود، جنازهای که براساس هویت درجشده در کتیبه کنارش، متعلق بود به یکهزار سال قبل. پیکر شیخ صدوق سالم مانده بود و خبرش در بلاد و شهرهای مختلف پیچید.
برای خود شاه، سؤال بود که؛ چرا این جنازه سالم مانده است؟ برای همین دستور تحقیق و تفحص درباره شیخ صدوق را صادر میکند و اینچنین، داستان ما را به دل تاریخ شیعه و سالهای پایانی غیبت صغری و سالهای ابتدایی غیبت کبرای امام زمان(عج) میبرد. با پرداختن به زندگی ابنبابویه (پدر) و شیخ صدوق (پسر)، حوادث سالهای پایانی غیبت صغری و آغاز غیبت کبرای امام زمان(عج) مرور میشود و کتاب اول (نیمی از داستان) با مرگ ابنبابویه پایان مییابد.
«زن، زندگی، آزادی»؛ رمانی با الهام از اغتشاشات
کتاب «زن، زندگی، آزادی» دیگر اثر نشر معارف در حوزه رمان و داستان است که به قلم سیدمحمدحسین راجی با نگاهی به حوادث و اغتشاشات سال گذشته نوشته شده است. کتاب حاضر سعی دارد با پاسخ به سؤالات اصلی و اساسی که نوجوانان و جوانان در رابطه با نظام جمهوری اسلامی در ذهن دارند، بهصورت ضمنی و با آمارهای مستدل، در قالب یک روایت عاشقانه که دل اغتشاشات دانشگاه فردوسی رخ میدهد، ذهن این قشر را در نزدیک شدن هر چه بیشتر به حقیقت یاری کند.
کتاب «زن، زندگی، آزادی» از چند جهت قابل ملاحظه است؛ نخست آنکه کوتاه و کمحجم بودن از مزایای آن به شمار میرود؛ بهطوری که مخاطب با یک ساعت وقت گذاشتن میتواند تمامی مطالب مندرج در کتاب را مطالعه کند. از سوی دیگر، این کتاب بر بستری از واقعیت نوشته شده است؛ یعنی بسیاری از بخشهای کتاب عیناً رخدادهای اغتشاشات دانشگاه فردوسی را روایت میکند.
علاوه بر این، متن کتاب روان و پرکشش است؛ به طوری که خواننده را تا به انتها با خود همراه میکند. کتاب «زن، زندگی، آزادی» در کنار همه این موضوعات، از ویژگی مستند بودن نیز برخوردار است؛ به این گونه که دادههای این کتاب بر اساس پژوهشهای اندیشکده راهبردی سعداء ارائه شده و اطلاعاتی که در آن ذکر شده، حاصل تلاش شبانهروزی یک تیم نخبه و بالغ بر هزار ساعت کار پژوهشی برای بررسی و استخراج آمارهای جهانی و مستدل است که در قالب بسیار شستهرفته و داستانی و کوتاه در این کتاب بیان شده است.
بزرگمرد کوچک
«نبرد تکخوان»، نوشته فهیمه شاکری مهر عنوان دیگری است که این ناشر در نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد کرد. کتاب، نگاهی دارد به دوران هشت سال دفاع مقدس و شور و اشتیاق نوجوانان کم سن و سال برای رفتن به جبهه؛ داستانی پرتکرار که نویسنده اینبار کوشیده تا وجه جدیدی از آن را روایت کند.
روایت یکی از آن 23 نفر: از بوسه سرباز عراقی تا مانور تبلیغاتیِ کاخ صداماین اثر داستان پسر نوجوانی را روایت میکند که برای رفتن به جبهه هر راهی رفته به در بسته خورده است. حالا تنها راه باقیمانده برای او رسیدن به مسابقه سرود مدرسه و برنده شدن در آن است که بتواند به اردوی مناطق جنگی برود و از آن راه نقشه خود را عملی کند.
محمدرضا پهلوی در روایت دیگران
از دیگر کتابهای خواندنی نشر معارف در نمایشگاه امسال، «خدازاده» است؛ کتابی که به قلم سیدمحمدحسین راجی نوشته شده و تلاش دارد به زوایای پنهان از شخصیت و دوارن زندگی محمدرضا پهلوی بپردازد. این اثر که به نوعی جلد دوم کتاب «خود خدا» است، خاطرات نویسندگان و اندیشمندان خارجی از محمدرضا شاه پهلوی را جمعآوری و ارائه کرده است.
نویسنده برای تدوین این اثر به سراغ دهها منابع مختلف رفته و در نهایت خاطرات را در 9 بخش ارائه کرده است:
1ـ اقتصاد، معیشت و عدالت 2ـ برخورداریهای عمومی 3ـ آزادی 4.ظلم به افراد 5ـ دین و معنویت 6ـ بیگانگان، حکومت و مردم 7ـ شخصیتهای دربار 8ـ فساد اخلاقی 9ـ انقلاب اسلامی
محمدعلی کاتوزیان، میشل فوکو، آرتور میلسپو، جان فوران، محمد قلی مجد، یرواند آبراهیمیان، ویلیام شوکراس، نیکی آرکدی، ویلیام داگلاس و باری روبین از جمله افرادی هستند که نویسنده به خاطرات آنها مراجعه کرده است.
نشر معارف در کنار ارائه آثاری در حوزه داستان و رمان برای گروه سنی بزرگسال و نوجوان، به ارائه آثاری در حوزه اندیشه نیز پرداخته است که از جمله این موارد میتوان به «جریان شناسی سلفی – تکفیری»، نوشته مجتبی حقی و محمدعلی لیالی، مجموعه «تا ابد زندگی» به کوشش محمدرضا عابدینی، «احکام نماز؛ پرسشها و پاسخهای دانشجویی» به کوشش سیدمحمدتقی علوی، «مرگ تدریجی یک رویا؛ نظریات افول آمریکا از نگاه اندیشمندان غربی» به کوشش امیر عامری، مجموعه «سیره تربیتی پیامبران» به کوشش محمدرضا عابدینی، مجموعه «سرنوشت انسان»، شامل سلسله مباحث مطرح شده توسط حجتالاسلام و المسلمین مسعود عالی در برنامه «سمت خدا» و ... اشاره کرد.
انتهای پیام/
منبع : منبع
1st November 24